Deputatii decid daca permit DNA urmarirea penala a lui Bejinariu, intr-un dosar cu prejudiciu de 67 milioane de dolari

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 07:40
5235 citiri
Deputatii decid daca permit DNA urmarirea penala a lui Bejinariu, intr-un dosar cu prejudiciu de 67 milioane de dolari
Foto: Facebook / Eugen Bejinariu

Cererea DNA privind urmarirea penala a deputatului Eugen Bejinariu, fostul sef al Secretariatului General al Guvernului, va fi dezbatuta si votata, in sedinta de marti a plenului Camerei Deputatilor, a declarat, luni, deputatul PSD Ioana Bran.

"Acest punct este pe ordinea de zi si va intra maine (marti-n.red.) la dezbatere si la vot", a declarat secretarul PSD al Camerei Deputatilor, Ioana Bran, intrebata cand va ajunge in plen cererea DNA privind urmarirea penala a deputatului Eugen Bejinariu.

DNA a cerut in noiembrie 2016 urmarirea penala a fostului sef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu, in prezent deputat, pentru abuz in serviciu in dosarul "Microsoft".

Acuzatia pe care procurorii anticoruptie i-o aduc lui Eugen Bejinariu este de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Conform referatului Directiei Nationale Anticoruptie, Eugen Bejinariu este acuzat ca:

  • a initiat si a sustinut proiectele a doua hotarari de guvern (nr. 1473/11.12.2003 si nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat incheierea intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul de a favoriza aceasta firma prin evitarea organizarii unei licitatii publice;
  • a initiat si sustinut proiectul Hotararii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de inchiriere de licente incheiat la data de 15.04.2004 intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH si pentru produsele educationale Microsoft, fara a exista un necesar fundamentat;
  • a semnat contractul comercial de inchiriere licente Microsoft din data de 15.04.2004 si actul aditional la acesta, cunoscand ca nu era justificata achizitia din sursa unica

Procurorii acuza ca, in acest fel, s-a creat un prejudiciu total de aproape 67 de milioane de dolari.

Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si volumele (28) cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Citeste mai multe despre:

#cerere DNA Bejinariu, #ridicare imunitate Eugen Bejinariu, #vot Parlament cerere ridicare imunitate , #deputat