Deputatii nu mai pot semna pentru colegi: "Trebuie sa aratam cetatenilor ca venim la treaba"

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 20:05
1453 citiri
Deputatii nu mai pot semna pentru colegi: "Trebuie sa aratam cetatenilor ca venim la treaba"
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatii si-au inregistrat, luni, prezenta la sedinta plenului Camerei printr-un sistem de autentificare si inregistrare electronica, pentru prima data utilizat in acest for legislativ, pe holul Parlamentului fiind instalate patru aparate in acest scop.

Astfel, pe holul din fata salii de plen au fost montate patru monitoare cu ajutorul carora deputatii si-au inregistrat prezenta, pe baza cartelei si a semnaturii electronice.

Deputatii au fost indrumati de personalul tehnic. Mai multe sisteme de acest tip urmeaza sa fie aduse.

Deputatul PNL Cezar Preda a apreciat, dupa ce si-a semnat electronic prezenta, ca sistemul este simplu de accesat, adaugand ca, in acest fel, parlamentarii vor arata cetatenilor ca vin la Parlament.

"Daca am ajuns la sistemul acesta, inseamna ca trebuie sa aratam cetatenilor ca venim la treaba. Poate ca evidenta aceea primara, cu semnatura, nu arata ca numarul semnaturilor din Camera este egal cu numarul parlamentarilor din sala. Cred ca lucrurile acestea vor fi evitate, mi se pare simplu de accesat, eu cred ca e de bine", a adaugat Preda.

Deputatul ALDE Cezar Cioata a spus ca acest sistem este mai european, rapid, elegant si trebuia implementat mai devreme.

"Cred ca este cel mai corect ceea ce se intampla, din punctul meu de vedere este tarziu, putea fi implementat din 2000. Este simplu, rapid, elegant, frumos, curat, fara alte cheltuieli", a mai spus Cioata.

Deputatul PSD Liviu Dragnea si-a inregistrat si el prezenta electronic, alaturi de Daniel Constantin, deputat ALDE, la intrarea in salal de sedinte, in schimb, premierul Victor Ponta a spus ca va semna la iesirea din sala pentru "a nu sta la coada".

Pana in prezent, deputatii isi inregistrau prezenta semnand pe hartie liste de prezenta, unii dintre ei semnand si pentru alti colegi.

#sistem electronic deputati, #semnatura electronica deputati , #deputat