Deputatii vor sa stie daca exista o ancheta pentru coloanele oficiale pentru demnitari

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 19:55
1543 citiri
Deputatii vor sa stie daca exista o ancheta pentru coloanele oficiale pentru demnitari
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, miercuri, sa trimita o adresa catre Ministerul Public pentru a vedea daca exista o ancheta in curs referitoare la coloanele oficiale pentru demnitari.

Totodata, Comisia juridica din Camera Deputatilor va trebui sa stabileasca daca grupul parlamentar PND, care a semnat alaturi de PNL pentru infiintarea unei comisii de ancheta privind sistemul de alocare a coloanelor oficiale pentru demnitari, se afla in legalitate.

Cazul politistului mort: DNA, invitata sa ancheteze abuzul de coloane oficiale. Ce risca Oprea

"Biroul permanent a decis sa faca o adresa catre Ministerul Public daca exista in acest moment o ancheta in curs referitoare la aceasta tema si a doua din partea domnului secretar al Camerei Laurentiu Chirvasuta - sa se faca o adresa catre Comisia juridica privind existenta grupului parlamentar al PND, daca dansii sunt legal instituiti in Parlament. Ca sa constitui o comisie de ancheta este necesar un numar de minimum 50 de parlamentari si contributia a doua grupuri parlamentare. Nu s-a luat decizia infiintarii unei astfel de comisii", a declarat secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu, la finalul sedintei Biroului permanent.

Liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca PNL si grupul National-Democrat au depus, miercuri, la Biroul permanent al Camerei Deputatilor, o cerere de infiintare a unei comisii de ancheta privind sistemul de alocare a coloanelor oficiale pentru demnitari.

#ancheta coloane oficiale , #deputat