Deputatul Catalin Teodorescu salvat de colegi. Initial s-a anuntat ca ramane fara imunitate UPDATE

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 14:02
6780 citiri
Deputatul Catalin Teodorescu salvat de colegi. Initial s-a anuntat ca ramane fara imunitate UPDATE

Plenul Camerei Deputatilor nu a reusit sa stranga numarul de voturi necesare pentru a aviza favorabil solicitarea DNA de ridicare a imunitatii in cazul deputatului Catalin Teodorescu, seful PDL Arges.

Votul a fost secret, cu bile.

Surse citate de televiziunile de stiri au anuntat ca 151 de deputati au votat in favoarea solicitarii DNA si 101 impotriva, informeaza Digi24.

Ulterior, s-a anuntat oficial ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru incuviintarea solicitarii DNA.

Astfel, dintre cei 401 deputati, au fost prezenti 292, iar dintre acestia 256 si-au dat votul. 9 voturi au fost anulate, 146 de voturi au fost in favoarea solicitarii DNA si 101 au fost impotriva.

Pentru ca ridicarea imunitatii se putea face doar cu jumatate plus 1 din numarul deputatilor prezenti, s-a constatat ca nu au fost suficiente voturi pentru ridicarea imunitatii lui Catalin Teodorescu.

Scandal intre putere si opozitie

Anuntul oficial, facut de la tribuna de secretarul Camerei, a fost urmat de scandal. Deputatul UDMR Marton Arpad i-a acuzat pe colegii romani ca l-au salvat pe Catalin Teodorescu, in timp ce "persoana de etnie maghiara a primit votul ca sa fie arestata" (Marko Attila, deputat UDMR, n.red.).

Deputatul Marko Attila a ramas fara imunitate: Poate fi arestat in dosarul Bica

Liderul deputatilor PSD Marian Neacsu i-a acuzat pe deputatii PNL ca sunt demagogi si au facut scut in jurul colegului lor Catalin Teodorescu, votand impotriva arestarii, in timp ce deputatul Eugen Nicolaescu (PNL) a replicat spunand ca opozitia a votat cu bilele la vedere si inregistrarea imaginilor va confirma faptul ca Teodorescu nu a fost protejat de colegi, ci de catre cei de la PSD si din actuala majoritate parlamentara, care au vrut sa compromita astfel opozitia.

In aceste conditii, procurorii nu pot solicita instantei de judecata arestarea preventiva a lui Catalin Teodorescu, acuzat de abuz in serviciu in dosarul Bica. O noua solicitare de ridicare a imunitatii lui Catalin Teodorescu nu se poate face decat prin prezentarea unor noi probe.

Deputatii au facut primul pas pentru arestarea lui Catalin Teodorescu. Marko Attila, scapat

In acelasi dosar, deputatii au avizat, miercuri, si ridicarea imunitatii pentru Marko Attila (UDMR).

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Parlamentului aviz de incuviintare a arestarii deputatului Catalin Teodorescu, ales pe listele PDL, implicat in dosarul Alinei Bica, fostul sef al DIICOT.

DNA il acuza pe Catalin Teodorescu de abuz in serviciu, aratand ca arestarea e necesara "pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal", se arata intr-un comunicat remis presei.

Procurorii DNA arata, in cererea lor, ca Teodorescu, impreuna cu Oana Vasilescu, fosta membra a Comisie Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, "au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Nutiu Emil, prin care a fost stabilita valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren in suprafata de 13 hectare, situat in Bucuresti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentand supraevaluarea) ".

In acelasi dosar a fost arestata si Alina Bica, fostul procuror sef al DIICOT.

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...