Deputatul fugar Marko Attila a vrut sa-si consulte dosarul: Ce i-a raspuns Camera

Luni, 09 Martie 2015, ora 17:28
2945 citiri
Deputatul fugar Marko Attila a vrut sa-si consulte dosarul: Ce i-a raspuns Camera
Foto: Mesagerul de Covasna

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor l-a informat luni pe deputatul Marko Attila ca dosarul cauzei in care se ceruse arestarea sa preventiva a fost restituit Ministerului Justitiei.

Deputatul UDMR Marko Attila, plecat din tara, a trimis, pe 25 februarie, Biroului Permanent al Camerei o scrisoare in care a solicitat sa i se trimita cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii sale preventive, precum si dosarul sau.

Deputatul UDMR fugar de 71 de zile NU se bucura de protectia Ungariei

Deputatul fugar Marko Attila trebuie sa-si consulte dosarul in Parlament: Sa-i trimitem 11 volume e prea mult

"Comisia juridica, prin presedintele sau, a spus foarte clar ca aceste dosare au fost restituite la Ministerul Justitiei, mai ales ca stim foarte bine comisia a si dat un aviz favorabil, si nu le mai au la dispozitie.

Procedura prevede ca, in momentul in care comisia isi face raportul, printr-un proces verbal, ele sunt restituite, documentele nu mai sunt la Camera Deputatilor. Daca dorea sa le vada, trebuia sa vina in termenul legal convenit de catre Comisia juridica", a explicat, luni, secretarul Camerei, deputatul Marcel Ciolacu, dupa sedinta Biroului Permanent.

Camera Deputatilor a votat in luna decembrie in favoarea solicitarii DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila, nepotul fostului presedinte UDMR Marko Bela, dar acesta a fugit in Ungaria.

#dosar deputat Marko Attila, #cerere DNA arestare Marko Attila , #deputat