Deputatul USR Claudiu Nasu reclama "dezmatul" de la DSP: "Au existat angajati care au ajuns la un salariu brut de 42.000 de lei lunar"

Vineri, 28 August 2020, ora 09:24
5476 citiri
Deputatul USR Claudiu Nasu reclama "dezmatul" de la DSP: "Au existat angajati care au ajuns la un salariu brut de 42.000 de lei lunar"
FOTO Facebook/Claudiu Nasui

"Incompetenta in pandemie nu ne costa doar vieti, ci si foarte multi bani", spune deputatul USR Claudiu Nasui, intr-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit deputatului, angajati ai DSP au ajuns, inainte de acordarea unor sporuri de 30 sau 40 la suta, sa aiba salarii brute si de 42.000 de lei.

"Aminteam saptamanile trecute despre ceea ce pare continuul sir de gafe al DSP-urilor din tara. Pe langa greselile repetate si cu un risc imens pentru populatie, curtea de conturi a mai descoperit si niste fraude enorme. Ceea ce nu am mentionat atunci a fost poate cea mai flagranta folosire a sistemului de catre cei care sunt aproape de centrul puterii. Raportul curtii de conturi a aratat ca in cadrul DSP-urilor au existat angajati care au ajuns la un salariu brut de 42.000 de lei lunar, asta inainte de propunerea de marire cu 40, respectiv 30% a salariilor din directii", a aratat Nasui.

Potrivit deputatului, problema nu este una noua. "In cazul angajatilor DSP, aceste salarii au fost posibile prin acumularea de sporuri. Practic, s-au incasat o data sporurile de risc cauzate de pandemie, iar apoi s-au incasat bani pentru ca acei oameni care ar fi trebuit sa combata virusul in linia intai sa poata sta acasa cu copiii deoarece s-au inchis scolile.

Fraudele acestea proaspat descoperite sunt cel mai probabil doar varful icebergului de bani irositi in pandemie. In loc sa investim in infrastructura sistemului sanitar care oricum este pe butuci, noi am permis ca structura DSP-urilor in care numirile politice au dominat de zeci de ani de zile sa isi mai atraga multe privilegii si facilitati financiare", a mai aratat deputatul USR.

#Claudiu Nasui, #salarii, #DSP , #deputat