Imunitatea deputatului UDMR Marko Attila a ajuns la Casa Alba

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 15:33
3834 citiri
Imunitatea deputatului UDMR Marko Attila a ajuns la Casa Alba
Foto: Mesagerul de Covasna

O organizatie maghiara care functioneaza in Statele Unite a reclamat la Casa Alba faptul ca, initial, in acelasi dosar, deputatul UDMR Marko Attila a ramas fara imunitate, iar parlamentarul roman Catalin Teodorescu (PDL), nu.

In momentul formularii acestei reclamatii, Camera Deputatilor nu incuviintase inca arestarea preventiva a lui Teodorescu, dupa cum a cerut DNA, din cauza unei "erori materiale", eroare de care plenul a luat act marti, iar imunitatea deputatului PDL a fost ridicata, arata Antena 3.

Deputat UDMR: Procurorii incalca frecvent legea. Cazul Attila Marko, unul etnic

Este vorba despre Fundatia Ungara pentru Drepturile Omului (HHRF), care a trimis o reclamatie la Administratia Prezidentiala a SUA. Mai mult, o delegatie condusa de seful asociatiei, Laszlo Hamos, s-a intalnit vinerea trecuta cu oficiali de la Casa Alba, pentru a discuta despre aceasta problema.

Fundatia a adus in discutie si o scrisoare a episcopului Bisericii Reformate, Bela Kato, care sublinia ca "statul de drept nu este respectat in Romania", amenintand ca va face o plangere la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO) in acest sens.

Intre timp, parlamentarii Catalin Teodorescu (PDL) si Marko Attila (UDMR), implicati in dosarul fostei sefe DIICOT Alina Bica, au ramas oficial fara imunitate, dupa ce Camera Deputatilor a luat act de eroare materiala produsa in cazul celor doi.

Aviz de arestare pentru deputatii Catalin Teodorescu si Marko Attila (Video)

Plenul Camerei a decis astfel ca deputatii pot fi arestati preventiv, dupa cum au cerut procurorii anticoruptie, fara a mai relua votul.

Saptamana trecuta plenul Camerei Deputatilor a votat secret, cu bile, solicitarile DNA de ridicare a imunitatii in vederea arestarii preventive pentru deputatii Marko Attila si Catalin Teodorescu in dosarul Bica. Cele doua runde de vot au fost la scurt timp, dar avizul a fost favorabil doar pentru deputatul maghiar.

#Marko Attila Casa Alba, #Marko Attila imunitate Casa Alba , #deputat