Ziare.com

Deputat PNL: "Le dam agresorilor bratari electronice". Prima faza a proiectului va costa 3,5 milioane de euro

de Alina Toma
Joi, 01 Aprilie 2021, ora 07:16

   

Deputat PNL: "Le dam agresorilor bratari electronice". Prima faza a proiectului va costa 3,5 milioane de euro
Deputatul PNL Ioan Cupsa a anuntat, miercuri seara, ca victimele violentei domestice vor fi mai bine protejate si ca agresorii vor purta "bratari electronice" la glezna piciorului. Faza pilot a proiectului, cu costuri estimate la 3,5 milioane de euro, va incepe imediat ce legea va fi promulgata. Actul normativ este in circuitul parlamentar.

"Le daruim agresorilor bratari electronice! Pe de o parte, agresorii vor fi timorati, speriati de posibilitatea de a fi usor trasi la raspundere penala, de a fi condamnati. Pe de alta parte, organele de ordine devin mult mai eficiente in interventiile lor pentru a proteja victimele, vor putea interveni de indata!

Victimele si posibilele viitoare victime ale violentei domestice vor fi mult mai bine protejate prin demersul nostru din Camera Deputatilor. Femeile, dar nu numai ele, vor fi mult mai bine protejate de riscul iminent ca viata, integritatea fizica sau chiar libertatea sa le fie puse in pericol, sa devina victime ale agresorilor aflati adeseori in imediata lor apropiere", a scris Ioan Cupsa, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Cupsa anunta ca proiectul legislativ urmeaza sa fie dezbatut in Comisia juridica din Camera deputatilor.

"Ca urmare a incheierii dezbaterilor cu reprezentantii societatii civile si cu reprezentantii autoritatilor care vor fi implicate in realizarea acestui proiect, ca urmare a faptului ca am reusit sa identificam solutiile normative cele mai bune, precum si resursele materiale si umane necesare, vom trece imediat la adoptarea in Comisia juridica din Camera deputatilor a unui raport favorabil si vom adopta, mai apoi, prin vot in plenul Camerei initiativa avand identificatorul PLX 129/2020, initiativa legislativa care reglementeaza folosirea,, bratarilor electronice", a sistemelor electronice de supraveghere!

Dand astfel un suport practic solid pentru aplicarea Legii 217/2003 privind prevenirea si combaterea violentei in familie si Legii 151/2016 privind ordinul european de protectie! Ordinele de protectie vor deveni eficiente, fie ele provizorii, fie ele europene, si mai putine persoane vor fi agresate si vatamate", a mai scris deputatul.

Potrivit lui Ioan Cipsa, faza pilot va costa circa 3.5 milioane de euro si ar putea demara de la 1 martie 2022.

"Faza pilot, avand costuri estimate de aproximativ 3.490.000 Eur, va incepe deindata ce legea va fi promulgata. Sistemul de supraveghere va trebui sa fie deplin functional la nivel national incepand cu data de 01 martie 2022, identificarea si crearea/cumpararea de soft-uri, cumparare dispozitive hard, implementare proceduri practice si instruire persoane avand nevoie de trecerea unei perioade de cca 1 an de zile...

Am prioritizat supravegherea electronica a victimelor si a agresorilor, aplicarea legii privind prevenirea si combaterea violentei domestice si a ordinului de protectie european, ca fiind prima etapa, devansand supravegherea electronica a inculpatilor arestati, a celor aflati in control judiciar sau a condamnatilor care isi executa pedeapsa in regim semideschis sau deschis! Extinderea acestei supravegheri electronice, absolut necesara si in ceea ce priveste inculpatii si condamnatii, va deveni operationala abia in anul 2025. Trebuie sa fim pragmatici si sa gestionam resursele materiale si umane cat mai eficient!", a mai scris deputatul pe reteaua de socializare.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1806 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romania are un Guvern de JEGURI

mai lipsesc zgarzile

 

In PUR stil leberal, nu sunt bani pt a le da copiilor un LEU la

alocatzii, nu sunt bani sa se dea pensionarilor de contributivitate macar o suma care sa acopere inflatzia anului ce a trecut dara sunt bani sa se dea pt grasii ce isi cumpara electromobile, care isi electrivica ECO viloaiele, sau de ce nu pt bratzarile astea electronice !
Acestea sunt prioritatile guvernarii liberalo-resistento-maghiare !
PS Dupe o iarna cu 19 grade in casile noastre si apa la "program" de trei zile Plicusor a oprit caludra si de ieri apa calda.
Motivul s-a spart o teava taman inlocuita amul trecut...
Sa amintesc despre calvarul romanilor ce sunt obligati sa foloseasca intersectia d-na Gica sau Prelungirea Ghencea ???
Sa ne fie de invatzatura sa mai votam HABARnisti si profitori de pandemie !

 

atentat la dreptul de libertare si miscare

al romanului. bratari o sa poarte numai cei condamnati pentru acte de violenta la inchisoare, fara privarea de libertate. poata mai invata si pnl-istul asta ceva drept constitutional si drept penal.

O gindire pur fascista!

Ce poate sa gindeasca un pui de FSN-ist, creiat de securisti!
Romania a preuat cultura americana, vad ca nici o masmedia nu comenteaza despre birou FBI de la Dna,care a adus cultura justitiara americana, de care incearca acum sa se lepede, fara interceptari SRI, dar cu control poitienesc. Ma nume de sluga puneti masca si servesteti masa in Parlament!

 

Minority Report ...

... varianta Bucale, Valahia, Bangladesh. Aoleo, mancati-as...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor