Opozitia cere comisie de ancheta pentru pensionarile si reangajarile din MAI

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 19:06
2587 citiri
Opozitia cere comisie de ancheta pentru pensionarile si reangajarile din MAI
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupurile parlamentare ale PNL si USR au depus o solicitare referitoare la infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind situatia creata de pensionarea si reangajarea unor persoane in cadrul MAI, a anuntat luni, dupa sedinta Biroului permanent, secretarul Camerei Deputatilor Ioana Bran.

Solicitarea este semnata de liderii celor doua grupuri parlamentare Raluca Turcan (PNL) si Cristian Seidler (USR).

"Acest proiect este inscris pe ordinea de zi de maine la dezbatere si vot final de la ora 12:00", a precizat Ioana Bran.

Deputatii PNL si USR, semnatari ai solicitarii, propun ca aceasta comisie sa verifice modul in care au fost angajate in Ministerul Afacerilor Interne persoane care anterior au fost pensionate si au beneficiat de pensie de serviciu.

Ei mai cer sa se verifice statutul si atributiile acestor persoane care au fost reangajate dupa ce iesisera la pensie.

Parlamentarii PNL si USR solicita si verificarea modului in care s-au derulat procedurile prevazute de lege in aceste cazuri, precum si a modului de respectare a normelor legale in ceea ce priveste indeplinirea atributiilor de ordonator principal de credite.

  • Aberatia zilei: Ciocoi vechi si noi, la Ministerul de Interne - Pensionati cu pensii uriase si reangajati imediat
  • Goana dupa bani in Politie, Armata si SRI: 700 de iesiri la pensie in MAI, inclusiv seful Jandarmeriei. Toti consilierii ministrului cumuleaza pensia cu salariul
  • Liderul sindicatelor din Politie: In MAI si-au pensionat toate pilele prin infractiune. Au adus politia nationala de rasul tarii
  • Tudose, despre militarii care ies din sistem din cauza pensiilor: Asta e viata. Hai sa facem curat. E ca la incendiu
  • #PNL USR comisie pensionari, #pensionari MAI comisie Parlament , #deputat