PSD avertizeaza: Ratificarea tratatului european de stabilitate e la mana USL!

Joi, 16 Februarie 2012, ora 14:17
3235 citiri
PSD avertizeaza: Ratificarea tratatului european de stabilitate e la mana USL!
Foto: TVR Info

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a declarat joi ca protocolul semnat de liderii coalitiei de guvernare referitor la tratatul de stabilitate fiscala este "o pacaleala" si nu are un efect concret cata vreme tratatul va trebui ratificat in Parlament, iar Senatul, unde USL are cea mai mare putere, este for decizional.

Niculescu Duvaz, care este seful departamentului de politica externa din PSD, a sustinut joi o conferinta de presa in care a afirmat ca prin acest tratat european de stabilitate si convergenta fiscala nu se incearca decat generalizarea unui program economic "de rigoare germana", cancelarul Angela Merkel incarcand sa il impuna "in special membrilor grupului euro" pentru ca "se apropie momentul electoral" in Germania.

Social-democratul a mai spus ca tratatul implica "un transfer de suveranitate" in legatura cu care, conform Constitutiei, cel abilitat sa se pronunte este Parlamentul.

"Protocolul propus de majoritatea guvernamentala este o pacaleala, pentru ca, fiind vorba de un proiect de tratat interguvernamental, drumul lui, conform legii 590/2003, este prin guvern. Parlamentul va ratifica sau nu un asemenea tratat(...)Ratificarea va urma drumul prin fiecare camera, cea decizionala e Senatul, unde e paritate intre Putere si Opozitie, iar in comisia care va da aviz Opozitia are majoritate(...)Vom discuta inaintea ratificarii", a declarat deputatul PSD, criticand coalitia ca "s-a grabit sa ia decizii" si a consultat doar formal Opozitia.

In plus, acesta a atentionat ca pana atunci discutiile pe tema tratatului de stabilitate vor trebui sa aiba loc continuu si a subliniat ca USL va spune "Da" tratatului "numai daca stim ca foloseste Romaniei si nu ii impiedica procesul de dezvoltare si integrare in UE".

Pambuccian: USL va semna protocolul privind tratatul fiscal - Nu avem alta cale!

Emil Boc, Kelemen Hunor, Gabriel Oprea si Varujan Pambuccian au semnat, miercuri, in numele PDL, UDMR, UNPR si grupului minoritatilor, protocolul referitor la "Tratatul privind privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare".

In protocol se arata ca formatiunile politice semnatare se angajeaza sa sustina semnarea Tratatului de catre presedintele Romaniei, in cadrul Consiliului European din 1 - 2 martie 2012, dar si sa adopte in Parlament Legea de ratificare in cursul anului 2012, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2012.

Coalitia a semnat protocolul pentru Pactul Fiscal - roaga Opozitia sa se alature

La ceremonia care a avut loc la Palatul Parlamentului au fost prezenti premierul Mihai Razvan Ungureanu, presedintii celor doua camere parlamentare, Vasile Blaga si Roberta Anastase, senatori si deputati ai coalitiei de guvernare.

Liderii PNL nu au avut pana in prezent o pozitie oficiala legata de acest subiect, dar liderii PSD s-au reunit miercuri dimineata la Palatul Parlamentului pentru a discuta pe aceasta tema, criticand graba manifestata de Putere in vederea semnarii protocolului in lipsa unei dezbateri serioase cu privire la continutul tratatului.

Ioan Oltean: Politica lui Ion Iliescu, falimentara - stati pasivi, nu schimbati nimic

Premierul Mihai Razvan Ungureanu intentioneaza sa ii invite la dialog pe reprezentantii USL, pentru a-i convinge sa semneze si ei protocolul politic privind ratificarea tratatului de stabilitate fiscala.

Citește și:
Cătălin Drulă, atac dur la adresa coaliției de guvernare: „Niște plagiatori ordinari; Președintele României este patronul mafiei” VIDEO
Cătălin Drulă, atac dur la adresa coaliției de guvernare: „Niște plagiatori ordinari; Președintele României este patronul mafiei” VIDEO
Prșeedintele USR Cătălin Drulă a lansat miercuri, 28 septembrie, mai multe atacuri grave la adresa ministrului Educației Sorin Cîmpeanu precum și a premierului Nicolae Ciucă, în contextul...
Cum se țin PNL și PSD cu dinții de pensiile speciale. Drulă îl acuză pe Ciolacu că refuză obstinant să dezbată proiectul: „Este fără precedent”
Cum se țin PNL și PSD cu dinții de pensiile speciale. Drulă îl acuză pe Ciolacu că refuză obstinant să dezbată proiectul: „Este fără precedent”
Președintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat miercuri, 28 septembrie, pe liderul PSD Marcel Ciolacu, care este și președinte al Camerei Deputaților, că refuză să introducă în dezbaterea...