Sute de fosti deputati au depus deja cereri pentru pensii speciale de parlamentar (Surse)

Marti, 23 Februarie 2016, ora 13:05
2523 citiri
Sute de fosti deputati au depus deja cereri pentru pensii speciale de parlamentar (Surse)
Foto: Ziare.com

Aproximativ 350 de fosti deputati au depus pana acum cerere pentru a primi indemnizatie speciala pentru limita de varsta, au declarat marti surse parlamentare.

Fostii alesi care au avut cel putin un mandat intreg de deputat si care indeplinesc conditiile legale pentru a fi pensionati au inceput deja sa depuna cereri la Secretariatul general al Camerei, imediat dupa ce legea privind indemnizatiile speciale pentru parlamentari a fost adoptata.

Pana acum, aproximativ 350 de fosti deputati au depus astfel de cereri, au mentionat sursele citate.

Pensii speciale pentru alesi: Parlamentul cere unda verde de la Guvern

Deocamdata, legea nu poate fi pusa in aplicare, deoarece nu a parcurs toate etapele procedurale. Birourile permanente ale Camerei si Senatului au adoptat, in urma cu o saptamana, normele de aplicare a legii fara a astepta insa avizele de la Ministerul Muncii si de la Ministerul de Finante.

Cele doua ministere au trimis luni punctele de vedere cu privire la aceste norme, iar potrivit acestora, anumite prevederi "nu sunt conforme" cu legislatia.

Din acest motiv, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis cele doua puncte de vedere Comisiei pentru statutul deputatilor si senatorilor pentru a face raport pe marginea avizelor de la Guvern si modificarile ce se impun la normele de aplicare a legii privind pensiile parlamentarilor.

#fosti deputati pensii speciale, #deputati pensii speciale, #pensii speciale parlamentari , #deputat