Un deputat acuza: Tarifele pentru avizele ISU ajung si la 15.000 de euro

Marti, 22 Decembrie 2015, ora 14:19
3511 citiri
Un deputat acuza: Tarifele pentru avizele ISU ajung si la 15.000 de euro
Foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

Deputatul PSRO Giurgiu, Liliana Ciobanu, a facut publice tarifele cerute de firmele care intocmesc documentatiile pentru avizele ISU.

Deputatul i-a cerut explicatii ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, referitor la aceste tarife.

"Va supun atentiei problemele care mi-au fost semnalate de catre mai multi agenti economici din judetul Giurgiu, si nu numai, referitoare la dificultatile intampinate in a respecta noile norme de protectie impotriva incendiilor.

Dupa tragedia din cubul bucurestean Colectiv, Guvernul a emis Hotararea nr. 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor determinate de incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu in ceea ce priveste periclitarea vietii ocupantilor si fortelor de interventie, neasigurarea stabilitatii elementelor portante, respectiv a limitarii propagarii focului si fumului in interiorul edificiului si la vecinatati, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, din 4 noiembrie a.c.", a subliniat deputatul giurgiuvean in interpelarea sa parlamentara, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Un judecator arata cu degetul spre sefii ISU: Se primesc sponsorizari de la firme controlate

Liliana Ciobanu i-a transmis ministrului Internelor ca, dupa aparitia acestui act normativ, foarte multi patroni de cluburi, restaurante si alte unitati comerciale si-au exprimat nemultumirea cu privire la sumele extrem de mari necesare intocmirii documentatiilor, precum si perioada foarte lunga in care se obtin avizele de la ISU.

Deputatul adauga ca patronii sustin ca s-au inmultit considerabil actele si conditiile in vederea intocmirii dosarelor de autorizare si cade acestea se ocupa doar anumite firme agreate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, contra unor sume de cateva mii de euro

"Astfel, tarifele firmelor care se ocupa de documente ajung, in functie de dimensiunea cladirilor, sa coste chiar si 15.000 de euro, pentru o cladire de 10.000 mp, doar documentatia, 5.000 euro pentru o scoala, si 3-4.000 de euro pentru un local de mici dimensiuni", a aratat parlamentarul PSRO in documentul inaintat conducerii MAI.

In aceste conditii, deputatul ii transmite ministrului Toba cateva intrebari:

"1. Considerati ca desemnarea unor anumite firme intermediare care sa se ocupe de documentatiile pentru avizele ISU este una corecta si in ce baza legala au fost acestea alese?; 2. Despre ce societati este vorba si care sunt tarifele practicate?; 3. In ce mod aveti in vedere sprijinirea agentilor economici corecti, care vor sa respecte noile reglementari, dar nu pot plati sumele exorbitante cerute de firmele agreate de IGSU?".

"Am formulat aceasta interpelare deoarece nu este corect ceea ce se intampla! Aceste documente realizate de firmele agreate de IGSU sunt premergatoare acordarii avizului propriu-zis, iar abia apoi se emite acesta, cu alte costuri pentru conformarea cladirii. Mai mult, reprezentantii ISU pot cere ulterior efectuarea unor modificari ale constructiilor, iar intrarea in legalitate poate dura chiar doi ani de zile, timp in care oamenii cheltuiasca alti bani, care i-ar putea folosi pentru dezvoltarea investitiilor existente, spre exemplu", a punctat deputatul.

A.G.

#deputat tarife firme ISU, #deputat tarife documente ISU, #deputat tarife ISU , #deputat
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza turad
turad
rank 5
Mircea,fa-te ca lucrezi!