Un deputat al PNL sustine ca ar trebui "semi-oficializata" institutia "Primei Doamne"

Duminica, 08 Martie 2015, ora 14:15
1688 citiri
Un deputat al PNL sustine ca ar trebui "semi-oficializata" institutia "Primei Doamne"
Foto: paginadepolitic.ro

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi sustine ca ar trebui luata in calcul o "semi-oficializare" si in Romania a institutiei "Primei Doamne", similar situatiei din SUA.

"Asta nu inseamna, fireste, ca 'Prima Doamna' joaca un rol institutional efectiv in stat, ca este beneficiara unor privilegii, ci doar ca - in cazul in care doreste sa se implice - patroneaza evenimente umanitare, culturale, educationale, beneficiind in acest sens, dupa modelul Casei Albe, de un 'birou al Primei Doamne' la Cotroceni si de un program public", a spus deputatul, intr-un comunicat, in contextul sarbatoririi Zilei internationale a Femeii.

Deputatul PNL crede ca punerea in discutie a unui astfel de subiect este "o provocare" si ocazia de a masura "sociologic daca Romania e pregatita pentru un astfel de simbol", intrucat societatea nu mai poate ramane blocata "timp de doua-trei generatii in 'sindromul Elena Ceausescu' ".

"In opinia mea - si fara a personaliza - implicarea sotiei presedintelui in viata civica va creste in urmatorii ani; va exista oricum, asadar, o institutie de facto a Primei Doamne. Si ar fi mai bine sa dam acestei cvasi-institutii posibilitatea de a face lucrurile intr-un mod profesionist si asezat.

Pe fondul atentiei de care se bucura sotia sefului de stat - oricare ar fi el - Prima Doamna poate atrage atentia asupra unor cauze particulare, in beneficiul cetatenilor romani", a mai sustinut deputatul PNL Ovidiu Raetchi.

#Ovidiu Raetchi institutie Prima Doamna, #institutie Prima Doamna , #deputat