Un deputat PNL a facut greva foamei 3 ore pentru romanii care au murit pentru Unire

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 18:44
8931 citiri
Un deputat PNL a facut greva foamei 3 ore pentru romanii care au murit pentru Unire
Foto: Facebook/Florin Roman

Deputatul PNL Florin Roman a anuntat, luni, ca a intrat in greva foamei, din cauza lipsei proiectelor pentru Centenarul Unirii. Mai mult, acesta spunea ca nu va parasi Palatul Parlamentului pe durata protestului. Trei ore mai tarziu, insa, a anunta ca renunta la forma severa de protest.

"Am luat decizia de a intra in greva foamei, a fost o decizie grea, nu a fost o decizie luata peste noapte. Sa ne intoarcem putin in istorie si sa ne amintim ca in urma cu 100 de ani foarte multi romani mureau la Marasti, Marasesti si Oituz, cata frunza si iarba si deschideau drumul spre ceea ce noi, ca romani, ne-am dorit intotdeauna - Romania Mare. Atunci un guvern aflat la putere, responsabil, a avut inteligenta sa adune provinciile romanesti sa se nasca Romania Mare si practic sa avem noi teritorii.

Astazi, din pacate, ne confruntam cu o guvernare care risca sa arunce in derizoriu tot ceea au facut acei guvernanti responsabili in urma cu 100 de ani. Motivul pentru care intru in greva foamei este ca am solicitat sprijin din partea statului pentru finantarea monumentului unirii care nu este o piatra, asa cum il catalogheaza unii si altii, este un monument dedicat romanilor care au murit pe front pentru ca noi sa traim astazi intr-un stat national modern", a declarat deputatul PNL Florin Roman, la Palatul Parlamentului, potrivit Mediafax.

Florin Roman sustinea ca "daca nu suntem in stare ca natie sa onoram jertfa acelor oameni inseamna ca nu suntem pregatiti cu adevarat de Centenar".

Mai putin de trei ore mai tarziu, insa Florin Roman a anuntat pe Facebook ca a suspendat greva foamei deoarece a avut discutii cu Liviu Dragnea si cu Ludovic Orban, in urma carora si-a dat seama ca banii necesari construirii Monumentului Unirii de la Alba Iulia au fost alocati, iar PSD nu va sustine proiectul care prevede coborarea de la 20% la 10% a procentului minim al minoritatilor nationale dintr-o localitate pentru ca acolo sa se foloseasca limba materna in institutiile publice.

"In urma discutiei cu dl Liviu Dragnea si cu presedintele PNL, Ludovic Orban va comunic urmatoarele: au fost alocati azi si nu anul viitor 18,8 milioane de lei Ministerului Culturii pentru realizarea Monumentului Unirii; dl Dragnea a garantat ca PSD nu sustine proiectul cu prag de 10 la suta cerinta a UDMR. Voi suspenda greva foamei, deoarece in ceasul al 12-lea a existat o reactie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine.

Am reusit sa oprim o prevedere inutila si provocatoare in legea administratiei publice, in 2017, cand romanii si maghiarii se inteleg cel mai bine din toata istoria. Am reusit sa obtinem, in acelasi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia", a scris Florin Roman pe Facebook, potrivit News.ro.

El a sustinut ca, daca va constata ca PSD a mintit azi, va fi primul care va anunta acest lucru si ca va relua protestele.

De remarcat insa ca ceea ce i-a spus azi Liviu Dragnea convingandu-l sa renunte la greva foamei dupa nici 3 ore ii spusese si saptamana trecuta, pe vremea cand deputatul PNL doar ameninta cu protestul sever.

Vezi ce-i spunea saptamana trecuta Liviu Dragnea deputatului grevist

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#Florin Roman greva foamei, #Florin Roman greva Centenar , #deputat