Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un deputat PSD vrea expulzarea ambasadorului SUA: Nu suntem sclavii nimanui, sa va intre bine in cap!

Miercuri, 30 August 2017, ora 18:38
10334 citiri
Un deputat PSD vrea expulzarea ambasadorului SUA: Nu suntem sclavii nimanui, sa va intre bine in cap!
Foto: Facebook / PSD

Dupa ce l-a ironizat pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, numindu-l un "Usain Bolt care alearga invers", deputatul PSD Liviu Plesoianu cere expulzarea de urgenta a ambsadorului SUA la Bucuresti.

Solicitarea inedita vine la o zi dupa ce Ambasada americana a exprimat un punct de vedere in care isi arata ingrijorarea pentru independenta justitiei in Romania, dupa propunerile lui Tudorel Toader de schimbare a legilor Justitiei.

De altfel, aceleasi ingrijorari, insotite de critici argumentate, au fost exprimate public si de Adunarea generala a procurorilor, DNA, DIICOT, asociatii ale magistratilor, judecatori, experti anticoruptie.

Deputatul PSD Liviu Plesoianu considera ca ambasadorul Hans Klemm nu avea dreptul sa se exprime, motiv pentru care cere "expulzarea sa de urgenta".

"Date fiind ingerintele repetate in treburile interne ale tarii mele, solicit expulzarea de urgenta a ambasadorului Hans Klemm. Daca suntem cu adevarat un stat independent si suveran, daca ne respectam Constitutia si pe noi insine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador in activitatea parlamentara si guvernamentala, precum si in politica romaneasca in ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, asa cum nu e, in general, treaba niciunui ambasador cum anume hotaram noi sa ne construim propriul cadru legislativ!", scrie pe Facebook Liviu Plesoianu.

In cadrul postarii, Liviu Plesoianu spune ca nu are de gand sa "tolereze" atitudinea de "guvernator de colonie" a diplomatului american.

Plesoianu isi aminteste, printre altele, ca ambasadorul SUA a incurajat partidele sa nu puna pe liste candidati acuzati de coruptie si pe alegatori sa nu voteze asemenea candidati.

"Poporul roman majoritar nu a achiesat la discursul dumneavoastra SECURISTOID, care nu are nicio legatura cu valorile democratiei americane!", ii da replica Plesoianu lui Hans Klemm.

In plus, deputatul PSD ameninta ca daca nu inceteaza, ambasadorul SUA va avea de suferit.

"Daca tineti neaparat sa determinati acest popor sa va deteste, va anunt ca sunteti pe drumul cel bun si pe banda de mare viteza!... Nu suntem sclavii nimanui, sa va intre bine in cap acest lucru!", ii transmite Plesoianu emisarului american.

Liviu Plesoianu a fost ales pe listele PSD dupa ce a castigat un concurs organizat de Antena3. El este foarte bine vazut in presa rusa si a fost unul dintre social-democratii care au sustinut ideea organizarii de contramanifestatii dupa protestele #Rezist, dar si dintre cei care s-au opus votarii guvernului Tudose in Parlament.

Cererea de expulzare vine in contextul in care Guvernul Tudose (PSD-ALDE) face eforturi pentru incurajarea investitorilor americani sa vina in Romania, un eveniment de amploare in acest sens fiind organizat la Bucuresti in aceasta toamna, dupa mai multe luni de pregatiri intense.

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Plesoianu expulzare ambasador SUA , #deputat