Un deputat marturiseste ca a facut inchisoare: O greseala din trecut ma cauta astazi prin presa, precum o naluca

Vineri, 21 Septembrie 2018, ora 09:36
4774 citiri
Un deputat marturiseste ca a facut inchisoare: O greseala din trecut ma cauta astazi prin presa, precum o naluca
Foto: Facebook/Doru Coliu

Deputatul PMP Doru Coliu a anuntat ca demisioneaza din toate functiile pe care le detine in partid, dupa ce presa a dezvaluit ca ar fi ascuns faptul ca in tinerete a avut o condamnare la inchisoare.

Parlamentarul recunoaste "rusinat si ruinat emotional" ca, in urma cu douazeci de ani, "din prea multa credulitate si naivitate", a fost antrenat intr-o situatie regretabila si a fost condamnat penal pentru complicitate la inselaciune.

El spune ca a stat in detentie, unde din cauza tratamentelor inumane si "corectiilor" fizice a fost "foarte aproape de obstescul sfarsit", sustinand ca a crezut tot timpul, in interiorul sau, ca si-a ispasit aceasta greseala a tineretii si a considerat ca va putea fi tratat in masura realizarilor sale de astazi.

"Sunt doar un om care a gresit intr-o etapa critica a vietii sale, iar acum m-a ajuns trecutul din urma si ma aflu din nou la momentul adevarului", afirma Doru Coliu.

"M-am reabilitat, ridicandu-ma din propria cenusa!"

Doru Coliu a publicat, joi noapte, pe Facebook, o scrisoare deschisa, in care spune ca ii este greu sa rememoreze unii ani pe care i-a vrut uitati pentru el si pentru familia sa si marturiseste ca in urma cu douazeci de ani a fost condamnat penal pentru complicitate la inselaciune.

"Cred ca niciunui om nu ii este usor sa-si recunoasca greselile, caderile fundamentale din viata sa. Unele situatii si fapte as vrea sa nu fi existat vreodata, sa nu-mi fi intunecat existenta si mai ales cei mai frumosi ani ai tineretii.

Imi este greu chiar sa rememorez unii ani, care mi-au fost calvar si cosmar. I-am vrut uitati pentru sufletul meu si pentru toti cei dragi mie. Recunosc rusinat si ruinat emotional ca o greseala din trecutul meu ma cauta astazi prin presa, precum o naluca.

Recunosc ca, in urma cu douazeci de ani, din prea multa credulitate si naivitate, am fost antrenat intr-o situatie regretabila si am suferit o condamnare penala pentru savarsirea infractiunii de complicitate la inselaciune.

Mi-am ispasit pedeapsa prin detentie, unde din cauza tratamentelor inumane si "corectiilor" fizice de care am avut parte, am fost foarte aproape de obstescul sfarsit. Rememorand, incropesc cu sentimentele de groaza de atunci aceste randuri", sustine deputatul Doru Coliu.

El spune ca a invatat insa din aceasta eroare, "din propria cadere si disperare" si a inteles definitiv ca doar prin munca, truda, demnitate si sacrificiu poti razbi in viata.

"Nu cersesc mila nimanui! Am stat spasit in fata judecatii justitiei, am platit cu libertatea si aproape cu viata, regret cate zile voi mai avea aceasta greseala a trecutului si a imaturitatii mele de atunci. Am invatat insa din aceasta eroare, din propria cadere si disperare, am inteles definitiv ca doar prin munca, truda, demnitate si sacrificiu poti razbi in aceasta viata, doar astfel poti razbi si izbandi.

M-am reabilitat, ridicandu-ma din propria cenusa, mi-am intemeiat o familie de care sunt mandru, ma consider astfel recompensat, binecuvantat, si am redobandit respectul semenilor mei. Incurajarile si indemnurile celor din jur m-au determinat sa fac pasul catre politica, iar voturile pe care le-am dobandit din partea romanilor din Diaspora reprezinta pentru mine o izbavire, aici, pe pamant", afirma Coliu.

El le cere iertare celor pe care i-a dezamagit, in special lui Traian Basescu si Eugen Tomac, sustinand ca a crezut tot timpul, in interiorul sau, ca si-a ispasit aceasta greseala a tineretii si a considerat ca va putea fi tratat in masura realizarilor sale de astazi. Deputatul anunta ca demisioneaza din toate functiile detinute in PMP:

"Va cer iertare tuturor celor pe care v-am dezamagit, ascunzandu-va singura greseala din trecutul meu si indeosebi domnului Presedinte Traian Basescu, domnului Presedinte Eugen Tomac si colegilor mei din diaspora.

Imi pare rau pentru situatia in care pun astazi Partidul Miscarea Populara, pe toti colegii mei, care oricum reprezinta o tinta prioritara pentru actualii guvernanti. Am crezut tot timpul, in interiorul meu, ca mi-am ispasit aceasta greseala a tineretii si am considerat ca voi putea fi tratat in masura realizarilor mele de astazi.

Imi doresc ca aceasta greseala sa nu va vulnerabilizeze, mai ales pe voi, colegii si prieteni mei din Partidul Miscarea Populara si familia Diaspora, din care fac parte... Imi pare nespus de rau! Va aduc la cunostinta, pe aceasta cale, ca demisionez din toate functiile detinute in Partidul Miscarea Populara.

Inaintea judecatii divine, de care vom avea cu totii parte, probabil intr-o alta lume, ma las in seama intelegerii si, poate, a ingaduintei voastre. Sunt doar un om care a gresit intr-o etapa critica a vietii sale, iar acum m-a ajuns trecutul din urma si ma aflu din nou la momentul adevarului. Ma caiesc!", adauga Doru Coliu.

Coliu se afla la primul mandat de deputat si este presedinte al organizatiei PMP Diaspora.

#deputat Doru Coliu demisionat, #deputat demisionat inchisoare , #deputat