Un deputat va intra in greva foamei si va dormi in fata biroului lui Liviu Dragnea

Joi, 24 August 2017, ora 20:18
5966 citiri
Un deputat va intra in greva foamei si va dormi in fata biroului lui Liviu Dragnea
Foto: Facebook/Florin Roman

Deputatul PNL de Alba Florin Roman a anuntat, joi, ca va intra in greva foamei la inceperea noii sesiuni parlamentare, in semn de protest pentru ca proiectele propuse de administratia locala din Alba Iulia pentru Centenarul Marii Uniri nu sunt finantate si sunt ignorate de Guvern.

Roman doreste sa isi amplaseze un cort in care sa stea in timpul noptii pe holul Parlamentului, in fata biroului presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

"Decizia mea este de a intra in greva foamei in Parlament pentru o cauza, nu pentru altceva. Am anuntat Secretariatul General al Camerei Deputatilor ca voi incepe acest demers in 18 septembrie, pentru ca doresc sa particip la inceperea noului an scolar, fiind si eu tata.

Voi protesta in Parlament, in mod civilizat, iar in masura in care voi putea fizic, voi participa la lucrarile Parlamentului. Protestul va fi unul la vedere, transparent, onest! Am fost contactat de mai multi patrioti care doresc sa se alature protestului. Este o decizie care apartine fiecaruia. Sa speram ca bunul Dumnezeu va da mintea cea de pe urma decidentilor!", a explicat Florin Roman.

Deputatul este nemultumit ca proiectele importante care ar trebui sa se faca in Alba Iulia pentru Centenarul Marii Uniri treneaza si nu sunt finatate de Guvern.

Citeste si

"Din pacate, lucrurile treneaza: Monumentul Unirii este incert, cladirile istorice sunt nefinantate, cu exceptia Salii Unirii (prinsa pe PNDL pe vremea tehnocratilor), nu exista un calendar oficial de evenimente, pentru ca ministrul Lucian Romascanu urmareste incredintari directe si intarzie punerea la dispozitie a proiectelor depuse, nu avem buget, practic, nu avem nimic, decat vorbe si promisiuni.

In schimb, ne jucam de-a logo si tiparim promotionale! Cel mai grav lucru este insa tentativa de rescriere a istoriei nationale, de catre un guvern anti-romanesc, prin incercarea de a pune Alba Iulia, Capitala Marii Uniri, intr-un rol decorativ.

Epicentrul evenimentelor este mutat spre Bucuresti! In timp ce Alba Iulia este abandonata de Guvern, Vrancea lui Oprisan primeste 4,5 milioane de euro prin HG!

De 27 de ani, 1 Decembrie este sarbatorita, in principal, la Alba Iulia, un lucru normal. 1 Decembrie nu este doar sarbatoarea nationala a celor din Alba Iulia este sarbatoarea romanilor de pretutindeni", a mai spus Florin Roman.

Parlamentarul a explicat ca a incercat sa prezinte aceste proiecte Guvernului, a incercat sa poarte un dialog, insa nu s-a intamplat nimic, astfel incat a decis sa recurga la greva foamei ca forma extrema de protest.

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#deputat greva foamei Centenar Alba Iulia , #deputat