Un parlamentar USR a demisionat din partid: Motivul este unul personal, voi ramane deputat independent

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 17:00
2540 citiri
Un parlamentar USR a demisionat din partid: Motivul este unul personal, voi ramane deputat independent
Foto: Facebook/USR Bucuresti

Deputatul Oana Bizgan si-a anuntat luni, in cadrul unei declaratii pe holurile Parlamentului, demisia din USR, spunand ca motivul este de natura personala si ca va ramane deputat independent.

"Azi am luat decizia sa continui ca si deputat independent (...) Voi continua sa colaborez cu USR. Nu am negociat, nu negociez si nu voi negocia cu niciun partid existent pozitia aceasta si raman fidela principiilor fondatoare ale USR (...) Motivul este unul personal", a declarat Oana Bizgan.

Ea a precizat ca doreste sa isi duca la final mandatul de parlamentar in cel mai eficient mod si considera ca doar prin demisia din USR va putea face acest lucru.

Intrebata daca se alatura unui eventual proiect politic nou al lui Nicusor Dan, Bizgan a spus ca momentan nu.

"Nu ma gandesc momentan la un proiect nou, ci la toate proiectele pe care le-am demarat privind egalitatea de sanse si drepturile femeii in Romania, pe care vreau sa le duc la bun sfarsit", a precizat Oana Bizgan.

Bizgan este al treilea parlamentar care paraseste USR, dupa deputatii Manuel Costescu si Nicusor Dan.

Pe 1 iunie, in semn de protest fata de pozitionarea partidului impotriva revizuirii Constitutiei privind casatoria, liderul USR Nicusor Dan a demisionat din formatiunea pe care o infiintase.

El si-a motivat plecarea din USR prin faptul ca nu a putut respecta promisiunea facuta celor pe care i-a convins sa intre in partid, potrivit careia Uniunea nu va lua decizii care sa contravina sentimentelor intime, identitare ale membrilor sai. El a spus ca, in cazul in care un organism de conducere al partidului superior Biroului National va anula decizia de pozitionare a formatiunii pe problema familiei, el se va intoarce in USR, precizand ca in caz contrar va astepta sa apara un partid in care sa se regaseasca.

La randul sau, Manuel Costescu, membru al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, a anuntat, pe 1 martie, ca va demisiona din Legislativ, din motive personale, pentru a petrece mai mult timp alaturi de familia sa, care locuieste in Marea Britanie.

"In ultimele 14 luni mi-am impartit viata intre Bucuresti si Londra. In acest timp am incercat sa gasesc o balanta intre viata personala si cea profesionala, in asa fel incat cei 2.000 de kilometri dintre mine si familia mea sa nu fie o problema insurmontabila. Insa am invatat ca, desi am petrecut peste 40 de weekenduri cu cei trei mici copii ai mei, pur si simplu nu este de ajuns", a scris fostul deputat, pe Facebook.

#deputat USR demisie partid, #Oana Bizgan demisie USR , #deputat