Zi decisiva pentru deputatul Ioan Dinita: Poate ramane fara imunitate

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 10:46
1696 citiri
Zi decisiva pentru deputatul Ioan Dinita: Poate ramane fara imunitate
Foto: Camera Deputatilor

Deputatii ar trebui sa se pronunte, luni dupa-amiaza, in cazul colegului lor Ioan Dinita, pentru care DNA a cerut aviz pentru ridicarea imunitatii.

Decizia in cazul deputatului PC a fost amanata saptamana trecuta, din cauza ca deputatii au chiulit in masa de la sedinta de plen in care trebuia sa se pronunte prin vot asupra cererii DNA.

La scurt timp de la inceperea sedintei, Valeriu Zgonea a anuntat ca in sala sunt prezenti doar 116 deputati, mai putin de jumatate plus unu - cvorumul necesar pentru a lua o decizie in cazul ridicarii imunitatii parlamentare. Prin urmare lucrarile sedintei au fost suspendate.

Deputatul Ion Dinita scapa deocamdata de arestul preventiv

"Avand in vedere aceste chestiuni care sunt strict legate de incompatibilitati, cereri de ridicare a imunitatii, de arestare preventiva si cele stabilite de catre Biroul permanent al Camerei Deputatilor de astazi, convoc plenul Camerei Deputatilor saptamana viitoare, luni, la ora 15.00", a explicat Zgonea.

DNA cere retinerea deputatului Ion Dinita - Comisia Juridica lasa situatia in pom

Ioan Dinita este cercetat pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu.

Procurorii anticoruptie spun ca firma deputatului PC Ion Dinita ar fi obtinut contracte preferentiale de la CJ Brasov, de peste 7,6 milioane de euro.

Aristotel Cancescu a fost incarcerat - nu a avut niciun bagaj asupra sa

Presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, se afla in prezent in arest preventiv. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri noaptea arestarea preventiva pentru 30 de zile a acestuia. Presedintele CJ Brasov s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov in aceeasi noapte, in jurul orei 01.00.

Aristotel Cancescu este acuzat de luare de mita, trafic de influenta, cinci infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la tentativa la abuz in serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Camera Deputatilor aviz arestare deputat, #Dinita deputat aviz arestare, #sedinta Parlament imunitate , #deputat
Comentarii