Florea (PDL) demisioneaza ca protest: Descentralizarea lui Dragnea va "imboieri" deciziile

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 08:03
7539 citiri
Florea (PDL) demisioneaza ca protest: Descentralizarea lui Dragnea va "imboieri" deciziile

Primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea, care e si prim-vicepresedinte al PDL, a anuntat ca va demisiona din functia de vicepresedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania, din cauza faptului ca aceasta nu a fost bagata in seama in procesul de descentralizare coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea, prin care o serie de institutii trec din subordinea ministerelor in cea a consiliilor judetene.

"Nu s-a dorit sa se asculte toate parerile, e si un motiv pentru care o sa-mi dau demisia din functia de vicepresedinte al Asociatiei Municipiilor, pentru ca vocile primarilor nu sunt ascultate. Se incearca mimarea regionalizarii printr-o descentralizare care va fi bine centralizata la centru (...) trecerea unor institutii la baroni nu se numeste descentralizare, descentralizarea asta va imboieri deciziile la Consiliile Judetene", a spus Florea, cel care se ocupa de regionalizare si descentralizare in partidul sau, pentru Ziare.com.

Multe decizii ar trebui sa treaca la municipii

Florea crede ca reforma lui Dragnea e facuta doar pentru ca, pentru a controla teritoriul, e mai bine sa-i controlezi pe sefii de Consilii Judetene.

"Nu se aduce decizia la municipiu. Probabil domnul Dragnea s-a gandit ca e mai profitabil sa coordoneze de la Bucuresti 40 de sefi de judete decat sa descentralizeze pana jos (...) unii din presedintii de CJ se vor trezi cu ceva pe cap si nu vor sti ce sa faca", mai acuza Florea.

"Descentralizarea e facuta dupa chipul si asemanarea domnului Dragnea, care nu se poate indeparta de osatura lui de presedinte al Consiliului Judetean", a mai comentat acesta.

El considera ca descentralizarea ar trebui inceputa cu municipiile, care pot prelua cam 70% din atributiile consiliilor judetene.

"Trebuia inceput cu municipiile, trebuiau degrevate consiliile judetene de o serie de atributii (...) primariile asteapta ca descentralizarea sa se faca patroimonial, decizional si financiar, nu sa se trimita decizia la judet, bine coordonati de la judet", conchide Florea.

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...