Meciul lui Lucian Bute, discutat in Camera Deputatilor

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 19:21
3408 citiri
Meciul lui Lucian Bute, discutat in Camera Deputatilor
Foto: refuzimplant.blogspot.com

Netransmiterea de catre TVR a meciului in care pugilistul roman Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial a fost dezbatut in plenul Camerei Deputatilor, liderul democrat-liberalilor Mircea Toader apreciind ca in timp ce Bute e cunoscut de toata lumea, pe presedintele CA al TVR a uitat cum il cheama.

Cel care a dat tonul dezbaterii a fost deputatul PSD Florea Damian, care dupa ce a anuntat, in aplauzele salii de plen ca pugilistul roman Lucian Bute a castigat al 27-lea meci ca boxer profesionist, a denuntat faptul ca televiziunea publica nu a transmis acest meci.

"Ca Lucian Bute este la ora de fata cel mai bun sportiv roman al momentului nu este nicio indoiala, ca iubitorii de box din Romania au dorit cu toata fiinta lor ca acest meci sa poata fi urmarit la televizor este un lucru deja cunoscut. Nu stiu ce s-a intamplat, dar Televiziunea Romana a refuzat o oferta prietenoasa a clubului profesionist Interbox din Montreal, era vorba de 100.000 de euro pentru ca TVR sa poata televiza acest meci", a spus Florea Damian.

"Ce s-a intamplat in fond, nu s-a dorit, pentru ca cu doar doua luni in urma domnul premier Boc ii promisese personal lui Bute ca va face mai mult decat sa inlesneasca televizarea meciului la Bucuresti, ca va sprijini organizarea acestui meci la Bucuresti. Bute a fost urmarit la Montreal de 12 milioane de spectatori, majoritatea canadieni, iar in final le-a multumit printre lacrimi acestora pentru sprijinul acordat. In acelasi timp la Pechea, la Galati, domnul Toader, in judetul dvs., mama lui si tatal lui plangeau dupa ce au aflat acest rezultat", a continuat deputatul.

El a aratat ca cei 100.000 de euro ceruti de Interbox pentru difuzarea meciului nu insemna la ora asta "decat poate cat a insemnat scena lui Ridzi sau infinit mai putin decat frunza lui Udrea".

"Nu pot, ca galatean, sa nu sustin ce a spus colegul meu despre Lucian Bute, nu cred ca exista vreo justificare in a nu transmite, ca e ora 5 dimineata, ca putea fi retransmis mai tarziu si va trebui in cadrul comisiei de specialitate sa fie intrebat. Nu cred ca suma de 100.000 de euro este o problema, pentru orice buget. De Bute o sa auda toata lumea, de numele presedintelui (CA al TVR-n.r.) nici nu mai stiu cum il cheama", a spus si liderul deputatilor PD-L Mircea Toader referindu-se Andi Lazescu, presedintele-director general al televiziunii publice.

Liberalul Victor Paul Dobre a revendicat pentru liberali localitatea unde s-a nascut Lucian Bute si a lansat si o critica la adresa PD-L pentru numirea presedintelui Consiliului de Administratie al televiziunii publice. "E o comuna liberala, in ce priveste televiziunea vreau sa va spun ca televiziunea publica este asa cum ati dorit, asa cum ati impus in ciuda legii, un CA care face ca si dvs ceea ce vrea si ceea ce ii spuneti. Nu este neutru, domnule Toader, asa ca lasati deamgogia acasa, nici nu ar fi trebuit sa veniti la microfon", a spus Dobre.

Democrat liberalul Cezar Preda a intervenit si el: "Am venit sa-mi cer scuze in numele colegilor mei pentru ca s-a mai intamplat, nu le nimerim intotdeauna. As face o completare: el este dintr-o comuna liberala si este un pedelist, niciodata pedelistii nu face rau la altii, isi fac rau lor".

"Nu stiu daca comuna Pechea este penelista, nu stiu daca boxerul este pedist, dar ceea ce a spus Cezar, ca pedistii isi fac lor rau... Pe cuvant de onoare daca faceam motiune, necazul e ca pedistii cu Boc si cu Guvernul fac rau intregii Romanii", a replicat si social-democrata Aura Vasile. Dezbaterea s-a incheiat in aplauze pentru pugilistul Lucian Bute.

Pugilistul roman Lucian Bute si-a pastrat pentru a sasea oara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, dupa ce l-a invins sambata dimineata, la Montreal, prin knock-out pe americanul Jesse Brinkley, pe care l-a trimis de trei ori in timpul meciului la podea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dezbatere Camera Deputatilor meci Bute , #dezbatere