Catalin Ivan: PDL sa spele rusinea si sa voteze cu Leonard Orban

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 20:37
2815 citiri
Catalin Ivan: PDL sa spele rusinea si sa voteze cu Leonard Orban
Foto: Calea Europeana

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan le solicita colegilor sai democrat-liberali din Parlamentul European "sa mai spele putin din rusinea pe care au adus-o Romaniei" si le recomanda sa voteze miercuri numirea lui Leonard Orban ca membru al Curtii Europene de Conturi.

"Odata cu votul din plenul reunit la Strasbourg, europarlamentarii PDL au ocazia sa mai spele putin din rusinea pe care au adus-o Romaniei luna trecuta si sa voteze in interesul tarii lor, in interesul romanilor pe care ii reprezinta in Parlamentul European. Le solicit ferm sa inceteze cu jocurile meschine de partid, sa-si respecte tara si sa voteze romaneste, pentru tehnocratul Leonard Orban.

Vreau sa vad macar putina demnitate din partea membrilor PDL! Vreau sa vad ca sunt in stare, macar in ultimul ceas, sa sustina un conational pentru un post prestigios in Europa.

Daca regreta macar putin atitudinea anti-nationala din septembrie, europarlamentarii PDL sunt obligati acum sa arate acest lucru prin vot", atrage atentia europarlamentarul social-democrat.

Ivan mai sustine ca "intreaga Europa este cu ochii pe noi" si precizeaza ca "cei din PDL trebuie sa arate ca sunt in Parlamentul European pentru a-si reprezenta tara, nu pentru a ramane in istorie ca singurii europarlamentari ai unei tari care isi resping propriul candidat", sustinand astfel ca "trebuie sa arate ca episodul din Comisia de control bugetar poate fi reparat, in beneficiul Romaniei".

Votul privind numirea lui Leonard Orban la Curtea Europeana de Conturi se afla pe agenda plenului de marti al Parlamentului European, dar ministrul MAEur a precizat pentru NewsIn ca nu a luat inca o decizie privind mentinerea sau nu a candidaturii.

Leonard Orban a mai spus ca nu este necesara participarea sa la votul din plenul PE de la Strasbourg.

Ministrul MAEur, Leonard Orban, a primit, la 26 septembrie, de la Comisia de Control Bugetar un vot aviz negativ pentru postul de membru al Curtii Europene de Conturi, desi raportorul recomandase un aviz favorabil dupa incheierea audierilor.

Scorul a fost strans, 14 europarlamentari votand impotriva si 12 pentru. Balanta ar fi fost inclinata in defavoarea ministrului afacerilor europene de catre europarlamentari ai PDL care au inlocuit membri permanenti ai Comisiei de Control Bugetar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Catalin Ivan europarlamentar PSD, #europarlamentari vot PDL Orban, #europarlamentar Leonard Orban vot , #europarlamentar