Ziare.com

Claudiu Manda, un vitezoman incurabil. Europarlamentarul PSD, lasat fara permis de trei ori intr-un singur an din cauza vitezei

de Paul Nedelcu, Redactor
Duminica, 14 Martie 2021, ora 23:00

   

Claudiu Manda, un vitezoman incurabil. Europarlamentarul PSD, lasat fara permis de trei ori intr-un singur an din cauza vitezei
Fostul deputat si senator PSD Claudiu Manda, in prezent europarlamentar din partea PSD, a ramas fara permis de trei ori intr-un interval de cateva luni. Manda a contestat in justitie toate cele trei procese verbale de contraventie. Doua procese le-a pierdut in prima instanta si sunt in faza de apel, iar un proces l-a pierdut definitiv.

La inceputul lunii aprilie 2019, presa dezvaluia ca senatorul Claudiu Manda a ramas fara permis dupa ce a fost prins conducand cu 125 de km/h in localitate, cu 75 de km/h mai mult decat limita legala admisa. Politicianul a contestat in instanta procesul verbal de contraventie, iar deschiderea procesului i-a permis pastrarea dreptului de a conduce pana la finalizarea procesului.

In procesul deschis in instanta, Manda a cerut anularea procesului verbal de contraventie aratand ca "desi procesul verbal de contraventie descrie o anumita stare de fapt, in cuprinsul acestuia nu se precizeaza nici un element de identificare, un minim de dovada la care instanta de judecata sa se raporteze pentru a verifica valabilitatea si temeinicia sustinerilor agentului constatator".

In acelasi timp, Claudiu Manda i-a cerut judecatorului sa constate ca procesul-verbal este nul "intrucat nu cuprinde datele personale si semnatura unui martor asistent, desi aceasta imprejurare era obligatorie deoarece contravenientul nu se afla de fata la intocmirea procesului verbal de contraventie".

In plus, Manda a mai aratat in instanta ca "a circulat regulamentar in sensul ca nu a depasit limita de viteza admisibila pe sectorul de drum pe care a circulat, astfel incat presupusa contraventie retinuta in sarcina sa este complet abuziva, intrucat nu a incalcat in nici un fel dispozitiile legale invocate de agentul constatator in actul sanctionator".

Sanctiunea a fost mentinutaJudecatoria Bolintin Vale, unde s-a judecat procesul in prima instanta a mentinut sanctiunea aplicata lui Manda aratand ca Politia "a facut dovada vitezei de circulatie a petentului retinuta in procesul-verbal contestat, prin inregistrarea video aparatului radar mentionat in procesul-verbal si buletinul de verificare metrologica a aparatului radar". De asemenea, au fost respinse viciile de procedura invocate de Claudiu Manda. Sentinta Judecatoriei Bolintin-Vale a fost atacata cu apel, care se judeca la Tribunalul Giurgiu, unde procesul este pe rol.

Prins cu viteza de doua ori in mai putin doua luniLa o luna si jumatate de la momentul la care a fost prins conducand cu 125 km/h prin localitate, in 18 mai 2019, Claudiu Manda a fost lasat din nou fara permis, fiind prins, tot cu 125 de km/h in localitate, pe DN 66. Si de aceasta data, Manda a contestat procesul-verbal de contraventie in instanta, spunand aceeasi "poezie" si contestand realitatea surprinsa de radar.

Manda a cerut in proces o expertiza cu ocazia careia sa se stabileasca: viteza masinii, daca aparatul radar a efectuat masuratori corecte si sa se stabileasca, avand in vedere clasa de precizie a aparatului radar, daca se poate lua in calcul vreo eroare de masurare a aparatului pentru stabilirea corecta a vitezei de deplasare a masinii.

In acest caz, procesul de anulare a sanctiunii s-a judecat in prima instanta la Judecatoria Targu-Jiu si in apel la Tribunalul Gorj. Atat in prima instanta, cat si in apel, cererea lui Manda de anulare a procesului-verbal de contraventie a fost respinsa, ceea ce inseamna ca Manda a ramas pieton. Sentinta finala a fost pronuntata in noiembrie 2020.

"Inregistrarea video cuprinde toate elementele prevazute de lege, inclusiv viteza de deplasare, permitand totodata si identificarea numarului de inmatriculare al autovehiculului condus de petent", se arata in sentinta.

Judecatorii au mai aratat ca aparatul radar care l-a surprins pe Manda circuland cu viteza "a fost verificat metrologic la data de 13.04.201 9, fiind declarat admis pentru un an, viteza cu care rula autoturismul condus de petent fiind astfel constatata de un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic".

Metoda Manda: expertizarea radaruluiA treia oara din cand Claudiu Manda a fost prins, in 2019, conducand cu o viteza care atrage suspendarea permisului a fost in 22 decembrie 2019. Politicianul a fost prins de radar cu o viteza de 107 km/h intr-o localitate de pe DN 65, judetul Arges.

Si de aceasta data, Manda a contestat in instanta procesul-verbal de contraventie sustinand ca "situatia de fapt nu a fost suficient descrisa de agentul constatator si ca intimatul nu a probat ca la masurarea vitezei s-a avut in vedere marja de eroare a aparatului radar".

Si in acest caz, Claudiu Manda a cerut expertizarea aparatului radar care l-a prins cu viteza.

La fel ca in celelalte doua dosare, Claudiu Manda a pierdut. In 8 ianuarie 2021, Judecatoria Pitesti i-a respins plangerea aratand ca "petentul a propus in apararea sa proba cu inscrisuri (depunand exclusiv procesul verbal contestat) si proba cu expertiza tehnica judiciara specialitatea electrotehnica si metrologie".

"In privinta probei cu expertiza tehnica, instanta a constatat lipsa de utilitate a acesteia, pe de o parte fata de obiectivele propuse, iar pe de alta fata de inscrisul depus de intimat la dosar, prin care se confirma verificarea metrologica a aparatului radar.

O a doua verificare a aparatului radar, in interiorul perioadei de valabilitate a buletinului de verificare metrologica, in conditiile in care nu exista niciun indiciu din care sa reiasa ca prima verificare nu a fost realizata corespunzator, ar fi lipsita de utilitate", se arata in sentinta Judecatorei Pitesti, care a fost atacata, la Tribunalul Arges, unde dosarul este pe rol.

CITESTE SI:


Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre Claudiu Manda viteza masini permis procese
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8297 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Alo! ministerul justitiei!?!??

De CE acest rebut uman mai are carnet!?
Mai bine zis DE CE nu este la Rahova spr binele urbei?
scirba...totala scirba

 

MANDEA si Mercedesul,

OLGUTZA si chilotii de tabla.

PSD ON CLIMAX!

 

PSD este peste tot.

Toate ministerele sunt blindate cu oamenii psd-ului.
Ei organizeaza mitinguri si instiga la incalcarea ordinii.
Ei si-au batut joc de spitale,de pensionari si de copii.
Si pe acest site sunt citiva troli care propaga ura si dezbinare.Stim cu totii care sunt acestia.
Tot inainte(si tot la vale psd)!

 

Tocmai de aceea....

Este necesara o ""curatenie generala""si singura curatenie cu adevarat eficienta este desfiintare,distrugerea psd.Am sustinut,sustin si voi milita intotdeauna pentru indepartarea partidelor toxice!

Tipul este periculos, poate deveni ucigas...

Va face un accident de circulate urit daca nu se iau acum masura seriose cu el.Va omori oameni si va incerca sa se scuze cu faptul ca este senator,politician,va da vina pe graba de a se prezenta cine stie unde in cine stie ce calitate.Cel mai bun exemplu al unui asemenea individ este Huidu de la ""circotasi""a omorit oameni(3)si nu a fost pedepsit.Sa omori o familie intreaga si asa primesti pedeapsa cu suspendare,sa ti se permita sa mai conduci masini,sa ti se permita sa mai apari la TV!!!!Va rog sa ma scuzati,dar in astfele de situatii se vede clar cit de bolnava este justitia din Romania.Dupa cum puteti observa,acest individ crede ca i se permite ori ce,crede ca poate face ce vrea,crede ca poate scapa la infinit si de aceea spun ca trebuie oprit inainte de a face ceva ireparabil prin inconstienta de care da dovada.Iti este si scarba ca exista asemenea oameni!!!!!

 

Avem troli infiltrati

Nu-i luati in seama. Sint infiltrati ca sa incite cu metodele lor securiste. #Resistentul

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor