Europarlamentar PSD: Nu vreau ca Romania sa produca un nou Hitler in UE

Joi, 24 Iunie 2010, ora 19:08
2113 citiri
Europarlamentar PSD: Nu vreau ca Romania sa produca un nou Hitler in UE
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PSD, Catalin Ivan, s-a aratat revoltat de decizia presedintelui Traian Basescu si a CSAT de a introduce presa in Strategia Nationala de Aparare ca o amenintare la adresa Romaniei si a decis sa initieze o propunere de rezolutie in Parlamentul European impotriva acestei decizii.

"Nu vreau ca Romania sa produca, prin astfel de masuri, un nou Hitler in Uniunea Europeana. Daca nu ne opunem vehement acestei tentatii totalitare, pasul urmator poate fi cenzura, opresarea ziaristilor si a politicienilor de opozitie si desfiintarea statului de drept. Vom protesta oriunde vom putea - la Bucuresti sau la Bruxelles, impotriva acestui comportament dictatorial" a declarat europarlamentarul roman, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Social democratul sustine ca documentul propus de Traian Basescu va avea ca efect atat discreditarea Romaniei ca democratie functionala in spatiul Uniunii Europene, cat si blocarea statutului presei ca paznic al democratiei.

In replica Catalin Ivan a initiat o intrebare orala catre Comisia Europeana si catre Consiliul European. Aceasta va fi urmata de o motiune de rezolutie in Parlamentul European prin care sa reclame acest abuz impotriva presei dintr-un stat membru.

"Intr-o democratie functionala, presa nu poate fi niciodata considerata adversarul statului. Presa e inamic pentru stat in dictaturi si nu in democratii. Prin aceasta decizie, presedintele Romaniei sacrifica libertatea de exprimare a presei cu scopul clar de a impune elogiul mediatic al guvernului Boc drept politica de stat. Este regretabil ca CSAT considera presa, nu criza economica sau proasta guvernare, o vulnerabilitate pentru stat. Acestea din urma, neamintite in SNAp, sunt riscuri iminente pentru Romania", a mai afirmat europarlamentarul PSD Catalin Ivan.

Norica Nicolai informeaza PE despre amenintarile la adresa libertatii presei

Si europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, a adresat un mesaj membrilor legislativului european prin care tragea un semnal de alarma asupra deciziei luata de Traian Basescu.

"Va puteti imagina ca intr-o Uniune Europeana a secolului 21, un stat membru declara

presa ca fiind una din amenintarile la securitatea nationala? Acest lucru se

intampla in tara mea, Romania! Este greu de imaginat ca o tara, care garanteaza libertatea presei prin Constitutie si unde orice fel de posibila incalcare a legii de catre jurnalisti este deja reglementata, poate da o astfel de masura!" , a precizat aceasta.

Norica Nicolai considera ca este nevoie de o reactie urgenta la aceasta tendinta

vizibila, in ultimul timp, in mai multe dintre noile state membre.

"Cine defineste ce este fals si ce este adevarat? Cum poate un jurnalist sa

investigheze actiunile guvernamentale sau evenimentele care tin de viata politica

fara sa riste sa fie acuzat, in orice fel de circumstanta, ca denigreaza

institutiile statului, daca in reportajul sau se gaseste cea mai neinsemnata critica

la adresa guvernantilor? Ne putem astepta sa fie judecat in orice moment pentru

tradare?", mai spune Norica Nicolai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Ivan europarlamentar PSD, #Traian Basescu Hitler , #europarlamentar