Hellvig si Silaghi, oficial parlamentari europeni. Antonescu: Erau pe lista doritorilor

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 19:17
2628 citiri
Hellvig si Silaghi, oficial parlamentari europeni. Antonescu: Erau pe lista doritorilor

Liberalii Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi au fost inregistrati pe site-ul Parlamentului European ca deputati europeni, membri ai Grupului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa.

Potrivit site-ului oficial al Parlamentului European, cei doi liberali au fost inregistrati ca deputati europeni incepand de miercuri, 4 septembrie.

Marti, deputatii PNL Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig si-au dat marti demisia din Parlament. In aceeasi zi, presedintele Senatului, Crin Antonescu, liderul liberalilor, a declarat ca cei doi preiau mandatele de europarlamentari ramase vacante prin plecarea lui Cristian Busoi, in prezent presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si a Ramonei Manescu, in prezent ministru al Transporturilor.

Silaghi si Hellvig au demisionat din Camera Deputatilor - PNL ii trimite in Parlamentul European

"Motivul este unul simplu. Cum stiti, prin plecarea din Parlamentul European a domnului Cristian Busoi si a doamnei Ramona Manescu, s-au vacantat doua locuri care, in mod normal, sunt completate cu colegi de pe lista, cu cei care doresc sa foloseasca aceasta candidatura, pentru ca au fost si colegi care nu au dorit. Domnul Silaghi si domnul Hellvig se aflau pe aceasta lista si merg in PE.

Daca in legatura cu domnul Silaghi exista intrebarea privitoare la situatia sa juridica, nu are niciun fel de influenta, Parlamentul European are aceleasi reguli ca si Parlamentul Romaniei. In niciun fel prezenta sa in PE nu va obstructiona sau intarzia demersurile pe care DNA sau altcineva va dori sa le faca", a spus Antonescu.

DNA a solicitat procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta in forma continuata, fapta care ar fi fost savarsita in calitate de ministru al Transporturilor. DNA il acuza ca ar fi primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache, pentru derularea unor contracte.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Silaghi Hellvig lista PE, #Silaghi Hellvig lista europarlamentari, #Antonescu Silaghi Hellvig PE , #europarlamentar