Lupta politica din Romania se muta, miercuri, in Parlamentul European (Video)

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 08:36
3729 citiri
Lupta politica din Romania se muta, miercuri, in Parlamentul European (Video)
Foto: Arhiva

Situatia politica din Romania este dezbatuta miercuri, la Strasbourg, in sesiunea plenara a Parlamentului European.

Dupa ce vor asculta pozitiile informative exprimate de Comisia Europeana, reprezentata de comisarul pentru Justitie, Viviane Reding, precum si de presedintia Consiliului UE, europarlamentarii romani isi vor sustine, incepand de la ora 16:00, punctul de vedere.

Dezbaterea de la Strasbourg nu se va incheia cu o rezolutie a Parlamentului European, iar timpul alocat discursurilor si intrebarilor este de aproximativ 40 de minute.

Ponta nu participa la dezbaterea din PE privind Romania

Premierul Victor Ponta a anuntat ca nu va participa la Conferinta presedintilor din Parlamentul European de miercuri, iar majoritatea parlamentara din Romania va fi reprezentata de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova.

Ministrul Sova a mentionat care e mesajul pe care il va transmite oficialilor europeni: "Romania nu e pasalic!".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, pe de alta parte, a comentat, pentru Ziare.com, absenta lui Victor Ponta la dezbaterea despre Romania.

"Eu cred ca e vorba pur si simplu de lipsa de experienta, de o teama de a se exprima in fata tuturor grupurilor din PE", a spus democrat-liberalul.

Cristian Preda: E stupefiant ca Ponta nu merge la dezbaterea din PE

Ei bine, atunci cand are ocazia sa prezinte tuturor deputatilor europeni, si, practic, in PE sunt reprezentate toate partidele din Uniunea Europeana, el nu o foloseste. In schimb, sunt trimisi pentru a face conferinte de presa pe langa dezbatere, strict pentru uz intern, pentru publicul din Romania, ministri din cabinetul Ponta sau parlamentari, seful Camerei, domnul Sova, domnul Corlatean. Dansii nu au solicitat sa intre in dezbaterea plenului PE si nici nu cred ca li s-ar fi permis, pentru ca nu e formatul propice, nu exista proceduri", a explicat Cristian Preda.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#dezbatere Romania PE, #situatie Romania Parlamentul European, #Ponta absent dezbatere PE , #europarlamentar