Corina Cretu, comisar european: Cine ii va lua locul in Parlamentul European

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 20:00
3905 citiri
Corina Cretu, comisar european: Cine ii va lua locul in Parlamentul European
Foto: bihorstiri.ro

Social-democratul Emilian Pavel, care a ocupat locul 18 pe lista Aliantei PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare din 25 mai, o va inlocui pe Corina Cretu in Parlamentul European, dupa ce noua Comisie Europeana va trece de votul PE si isi va incepe mandatul.

Surse din PSD au declarat miercuri ca cel care va merge la Bruxelles in locul Corintei Cretu va fi Emilian Pavel, din organizatia PSD Bihor, el fiind cel de-al 18-lea candidat pe lista Aliantei PSD-UNPR-PC.

Aceleasi surse au aratat ca postul de vicepresedinte al PE detinut in acest moment de Corina Cretu ramane tot al PSD, formatiunea urmand sa desemneze pe altcineva pentru ocuparea acestuia. Sursele citate au mai aratat ca nu se va lua o decizie in acest sens pana cand nu se va da votul asupra noii Comisii Europene.

Europarlamentarii romani au obtinut functii de vicepresedinti in comisiile din PE

Comisia Europeana a prezentat oficial, miercuri, componenta Executivului european propus de Jean Claude Juncker, in care Corina Cretu este comisar european pentru Politica Regionala.

In prezent, Corina Cretu este europarlamentar PSD, ea fiind prima pe lista Aliantei PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare. Corina Cretu a fost aleasa vicepresedinte al Parlamentului European din partea PES.

Cine este Emilian Pavel

In varsta de 31 de ani, necasatorit, Emilian Pavel este fiul unui vechi membru PSD, Florian Pavel, fost consilier judetean si fost sef al Directiei Agricole Bihor in Guvernul Nastase, in prezent director executiv al APIA in Bihor. In 2012, Emilian Pavel a fost ales consilier judetean pe lista USL, din partea PSD, dar nu a luat niciodata cuvantul in plenul Consiliului Judetean Bihor.

De formatie inginer IT, fost director al unei societati private, Emilian Pavel si-a inceput cariera politica inca din studentie, fiind presedinte al Organizatiei de Tineret a PSD Bihor din anul 2007, ultima oara fiind reales in aceasta functie anul trecut, in luna aprilie. Tot anul trecut, Pavel a fost reales si vicepresedinte al TSD la nivel national, dupa ce prima oara obtinuse aceasta pozitie in 2010.

In aprilie 2013, Emilian Pavel a fost numit director interimar al Directiei Administrative si de Patrimoniu din cadrul Ministerului Tineretului si Sporturilor, condus atunci de presedintele TSD Nicolae Banicioiu, acum ministru al Sanatatii.

In campania pentru alegerile europarlamentare din acest an, cand a candidat la Parlamentul European de pe pozitia a optsprezecea pe lista PSD-PC-UNPR, Emilian Pavel a promis ca Guvernul condus de Victor Ponta va infiinta la Oradea o arena multifunctionala cu o capacitate de 5.000 de locuri, fara insa ca pentru aceasta sa existe un proiect si fara ca aceasta promisiune sa fi fost reiterata dupa alegeri.

Emilian Pavel detine, potrivit declaratiei de avere, trei terenuri intravilane, fiecare de 1.000 de metri patrati, in statiunea Baile Felix, precum si un apartament la Oradea si o casa in comuna Girisu de Cris (situata in Zona Metropolitana Oradea).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Emilian Pavel inlocuitor Corina Cretu, #Emilian Pavel europarlamentar Cretu, #Emilian Pavel PSD inlocuitor Cretu , #europarlamentar