Europarlamentar PSD: Ma voi exprima, indiferent de consecinte. Sustin cererea protestatarilor de a fi retrasa Ordonanta

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 19:01
95825 citiri
Europarlamentar PSD: Ma voi exprima, indiferent de consecinte. Sustin cererea protestatarilor de a fi retrasa Ordonanta

Europarlamentarul PSD Sorin Moisa anunta public ca sustine cererea protestatarilor privind retragerea ordonantei Iordache, "indiferent de consecinte".

"Vine un moment cand tacerea devine vinovata. Speram sa pot amana un mesaj pe aceasta tema pana pe 15 februarie, cand Parlamentul European va vota tratatul commercial UE-Canada, 'copilul' pe care l-am crescut in Grupul S&D si probabil, din pacate, singurul proiect strategic major in relatiile transatlantice pentru o buna bucata de vreme. Dar e clar ca am ajuns intr-un moment de tensiune insuportabila, si ma voi exprima, indiferent de consecinte.

Sustin cererea protestatarilor de a fi retrasa Ordonanta de Urgenta nr. 13/2017 privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Este nu numai o cerere legitima, dar cred ca este si cea mai inteleapta cale de iesire din criza in care ne gasim, de a recladi o minima incredere, atat de necesara la inceput de guvernare, precum si de a gasi in cele din urma un compromis, in masura in care sunt lucruri importante de rezolvat", a scris Sorin Moisa pe pagina sa de Facebook.

"Locul unei astfel de dezbateri, privind reguli esentiale ale societatii, este in Parlamentului Romaniei, ales democratic, cu implicarea calma si rabdatoare a tuturor actorilor care doresc sa participe la dezbatere.

Intr-o democratie normala, a avea puterea legala de a face un lucru nu inseamna ca acel lucru este musai bun sau pe deplin legitim. Majoritatile se castiga o data la patru ani, dar comunicarea cu societatea, cautarea consensului si legitimitatii, mai ales in chestiuni esentiale, sunt permanente. (...)

Sper, deci, sa auzim in curand vestea buna a retragerii Ordonantei si transformarii ei intr-o lege care sa fie dezbatuta atat cat va fi nevoie, pana cand un consens national va fi gasit in Parlamentul Romaniei", mai spune europarlamentarul PSD.

Sorin Moisa este europarlamentar PSD din 2014, dar lucreaza de 15 ani pentru sau in stransa legatura cu Parlamentul European si Comisia Europeana, iar numele sau a fost vehiculat recent chiar ca o varianta pentru functia de prim-ministru din partea PSD. A fost preferat, in schimb, Sorin Grindeanu.

Pana acum, membrii PSD care au criticat ordonanta ministrului Iordache si-au dat si demisia din partid, insa Moisa a evitat sa vorbeasca despre acest lucru in postarea sa pe Facebook.

V.D.

Citeste si:
Cine este Asztalos Csaba, șeful CNCD. Membru al instituției încă de la înființare și președinte de 17 ani
Cine este Asztalos Csaba, șeful CNCD. Membru al instituției încă de la înființare și președinte de 17 ani
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) este condus de peste 17 ani de către Asztalos Csaba, care de altfel este membru al instituției încă de la înființarea sa în 2002....
AUR își trimite politicienii la școală. Cu ce se ocupă academia condusă de Claudiu Târziu
AUR își trimite politicienii la școală. Cu ce se ocupă academia condusă de Claudiu Târziu
Partidul AUR a început să își trimită politicienii la școală, iar în acest sens a creat ”Academia AUR”, o ”școală politică a partidului, formată în vederea instruirii continue a...