Europarlamentar USL: Sa terminam odata cu acest MCV. Ponta a glumit cand a criticat EVZ

Marti, 05 Februarie 2013, ora 21:40
2993 citiri
Europarlamentar USL: Sa terminam odata cu acest MCV. Ponta a glumit cand a criticat EVZ
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PC Sabin Cutas solicita incetarea monitorizarii Romaniei de catre Comisia Europeana prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV). "Trebuie sa terminam cu acest MCV, nu ne aduce decat deservicii", sustine Cutas.

"Este normal sa terminam odata cu acest MCV care nu ne aduce decat deservicii. Nu e normal ca un raport al Comisiei Europene sa critice modul de exprimare al presei din Romania. E clar o ingerinta in aceasta zona.

MCV trebuie sa dispara, ori suntem parteneri cu drepturi egale, ori suntem parteneri de mana a doua. Sau suntem o alta Europa. Mi se pare anormal ca dupa atata timp in care se constata progrese pe toate palierele, cu toate astea noi mergem in continuare cu rapoartele astea. Trebuie sa terminam cu acest MCV", a declarat europarlamentarul PC pentru Ziare.com.

Corina Cretu: Recomandarea privind presa umbreste credibilitatea raportului MCV

Cutas a evitat sa specifice la care anume " mijloace de informare in masa" s-a referit Comisia Europeana cand a acuzat ca "s-au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar". "Asta n-o sa va spun la cine. Stiti foarte bine la cine se referea", a declarat europarlamentarul. Cand i s-a adus aminte ca premierul Victor Ponta a acuzat Evenimentul Zilei de astfel de practici, Cutas a izbucnit in ras.

"Ei, da, sigur, da, da (rade). Domnul Ponta stiti foarte bine ca mai si glumeste. Dar voi intelegeti foarte bine despre ce este vorba si nu trebuie sa va lamureasca nimeni, sunt convins", a spus Sabin Cutas.

Vineri, premierul Ponta a trimis o scrisoare EVZ in care publicatia este acuzata ca submineaza "consolidarea statului de drept si independenta justitiei" prin presiuni asupra institutiilor statului. In replica, jurnalistii de la EVZ au catalogat actiunea premierului ca o diversiune menita sa protejeze Antena 3.

Cutas: Comisia Europeana n-a zis niciodata nimic de Berlusconi

Sabin Cutas a tinut sa sublinieze ca politicianul italian Silvio Berlusconi, proprietar al unui imperiu media, nu a fost niciodata acuzat de oficialitatile de la Bruxelles ca si-a folosit trustul in interes politic.

"Nu mi se pare normal ca un organism, chiar si oficial, sa intervina intr-o zona care tine de libertatea de exprimare. Nu cred ca exista un precedent in oricare dintre statele membre ale UE. Si va dau un singur exemplu: acum doi ani a fost invitat in Parlamentul European domnul Berlusconi. Eu nu am auzit in dezbatere atunci sa se fi referit cineva la imperiul de presa pe care-l detinea Berlusconi. S-a discutat de ce a facut, de ce trebuia sa faca, dar in niciun caz n-am auzit ca imperiul sau de presa ar influenta in vreun fel sau altul. Pana la urma asta e libertatea presei, este o alta putere in stat", a subliniat europarlamentarul PC.

Tinta USL e sa scape de MCV - Comisia Europeana spune ca nu exista termen-limita

Presedintele Camerei Deputatilor,Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca orice roman trebuie sa sustina ridicarea MCV pentru Romania si ca tinta USL este ca anul acesta tara noastra "sa scape" de acest mecanism

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sabin Cutas MCV, #Sabin Cutas presa MCV, #Sabin Cutas Antena 3 , #europarlamentar