Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Europarlamentarii PSD se plang la Bruxelles ca PDL a fraudat alegerile partiale

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 16:26
1446 citiri
Europarlamentarii PSD se plang la Bruxelles ca PDL a fraudat alegerile partiale
Foto: blog.catalinivan.ro

Europarlamentarii PSD au transmis o scrisoare deschisa catre Comisia Europeana, in care denunta fraudarea alegerilor partiale din Neamt si Maramures de catre PDL.

Liderul delegatiei PSD din Parlamentul European (PE), Catalin Ivan, cere Comisiei si Consiliului sa se pronunte fata de "lipsa de reactie a autoritatilor statului in fata acestor derapaje majore".

In prima saptamana in care institutiile europene isi reiau activitatea la capacitate maxima, dupa vacanta estivala, Grupul PSD din PE declanseaza o campanie de informare a autoritatilor UE, prin care vrea sa traga un semnal de alarma cu privire la "gravele nereguli si abuzuri" constatate in alegerile partiale recente.

"Pana acum, frauda la votul din Parlament, concentrarea puterii in mana Presedintelui sau restrangerea nejustificata a drepturilor cetatenesti nu au generat reactii majore nici din partea societatii civile romanesti si nici a opiniei publice internationale. Prin urmare, asistam la o escaladare a practicilor nedemocratice si la o noua etapa a procesului de erodare a fragilei democratii romanesti", se arata in scrisoarea social-democratilor.

Eurodeputatii PSD reclama caautoritatile competente au fost sesizate cu privire la neregulile constatate, insa reactia lor a fost aproape inexistenta, "dat fiind controlul politic exercitat de PDL".

Europarlamentarul Catalin Ivan cere o reactie ferma a forurilor europene fata de neregulile constate si "pasivitatea complice" a institutiilor romanesti.

"Ceea ce s-a intamplat in Romania (...) este o dovada indubitabila a faptului ca partidul de guvernare PDL este capabil sa faca orice pentru a se mentine la putere. Este capabil sa fure voturi, sa mituiasca alegatorii sau sa santajeze si sa exercite presiuni asupra alesilor locali ai Opozitiei", sustine Catalin Ivan, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Acesta daugat ca frauda pe care puterea o pregateste la viitoarele alegeri locale este de natura sa loveasca in "credibilitatea statului roman in Europa".

Catalin Ivan cere Comisiei si Consiliului sa se pronunte asupra declaratiilor facute de Traian Basescu la televiziunea publica, conform carora refuza sa nominalizeze un premier al Opozitiei, chiar si in cazul in care USL ar obtine 70% din voturi.

Social-democratul califica afirmatiile presedintelui ca fiind "un indiciu clar despre faptele si intentiile actualei puteri politice" si considera ca Basescu se pozitioneaza in afara Constitutiei, "ignorand vointa legitima a majoritatii romanilor".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PSD frauda alegeri, #Catalin Ivan, #alegeri Neamt Maramures , #europarlamentar