Mircea Ionescu Quintus: Mi-e si jena. Liberalii sa aleaga intre PNL si pensia nesimtita (Video)

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 08:25
5036 citiri
Mircea Ionescu Quintus: Mi-e si jena. Liberalii sa aleaga intre PNL si pensia nesimtita (Video)
Foto: PNL

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a anuntat, miercuri, ca nu vrea sa primeasca o pensie speciala, potrivit proiectului prin care acestea vor fi reintroduse pentru senatori si deputati.

"Eu am avut trei mandate intregi, ca parlamentar. Dupa ce am contribuit in perioada aceasta la fondul de pensii, am o pensie 1.441 de lei. Eu refuz o asemenea pensie! Astazi am luat hotararea, la propunerea presedintelui nostru, doamna Gorghiu (Alina Gorghiu - n.red.), sa nu sustinem in niciun fel o asemenea rusinoasa initiativa a unor parlamentari. Mi-e si jena ca si eu am fost alaturi de ei atata vreme! Dar nu alaturi de acestia", a declarat Mircea Ionescu Quintus la Realitatea TV.

Presedintele de onoare al PNL a precizat ca este veteran de razboi si ca primeste foarte putini bani prin prisma acestui fapt si ca nu i se pare normal sa primeasca o suma mai mare de la Parlament, unde, spune el, nu si-a pus viata in pericol.

"In situatia in care eu, veteran de razboi si cu grad de general castigat pe campul de lupta, am 340 de lei indemnizatie, ar fi culmea sa am 4 sau 5 milioane de la un Parlament unde nu mi-am pus viata in pericol", a adaugat acesta.

Mircea Ionescu Quintus a mentionat o astfel de initiativa il rusineaza si ca se opune total.

"Ma rusineaza si pe mine, asta este culmea! La sedinta de astazi (miercuri - n.red.) la care am participat au fost prezenti foarte multi parlamentari liberali si, in mod direct, cei care au luat cuvantul au spus clar ca nu sustin o asemenea initiativa. Nu este o rusine a PNL si trebuie sa ne spalam daca este vreo pata pe fata noastra. PNL nu se va asocia niciodata unei asemenea initiative", a punctat presedintele de onoare al PNL.

Parlamentarii isi pregatesc pensii speciale

Mircea Ionescu Quintus a fost pus sa comenteze si faptul ca PSD a anuntat ca unii parlamentari liberali au semnat aceasta propunere.

"Se va face o verificare si, cand vom sti sigur pe parlamentarii nostri care au semnat o asemenea initiativa, vom sta de vorba cu ei si vor trebui sa aleaga intre PNL si o pensie nesimtita", a mai spus acesta.

Potrivit proiectului respectiv, deputatii si senatorii vor avea dreptul dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar, de aceasta urmand sa beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Deputatul PSD Petre Daea a spus ca pensia ar putea ajunge la 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate si ca proiectul a fost semnat de 250 parlamentari, inclusiv din Opozitie.

Citește și:
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, 5 februarie, că PSD merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei. Întrebat la Antena 3 cu ce candidat merge...
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....