Severin: Pentru un post important de comisar, Romania trebuie sa fie unita

Duminica, 14 Iunie 2009, ora 22:52
3189 citiri
Severin: Pentru un post important de comisar, Romania trebuie sa fie unita

Romania are nevoie de o strategie comuna, are nevoie de o unitate a fortelor politice ca sa obtina un post de comisar european importamt, considera Adrian Severin.

Nucleul de credibilitate trebuie format "in sprijinul unei personalitati politice care sa se bucure de increderea UE, de increderea comisiei, a viitorului presedinte al CE si a PE astfel incat acea persoana sa fie acceptata si sa i se incredinteze un portofoliu important", a adaugat europarlamentarul roman, citat de Realitatea Tv.

Pe de alta parte, Severin a spus ca, in cazul in care se va amana numirea presedintelui Comisiei Europene, discutia despre numirea unui comisar roman va deveni actuala abia la sfarsitul lunii septembrie.

In opinia europarlamentarului, in cazul in care numarul de comisari va fi mai mic decat cel al statelor, Romania ar putea sa nu aiba niciun comisar daca "nu este foarte serioasa". Acesta a refuzat sa spuna daca a avut negocieri in tara cu partenerii de guvernare ai PSD pe tema persoanei care ar putea fi propusa drept comisar.

Potrivit lui Severin, Romania "trebuie, in primul rand, sa se gandeasca cine sunt personalitatile romane care se bucura de incredere in institutiile europene, pentru ca acele personalitati, ele insele importante la nivel european, sa poata sa primeasca un portofoliu important".

Europarlamentarul a declarat ca exista cateva nume vehiculate care ar trebui luate in consideratie. "Partea proasta e ca, deocamdata, din informatiile mele, in multe foruri din Romania nu se gandeste la cel mai bun comisar pentru tara sau la cea mai reputata personalitate, ci se gandesc multi ca nu cumva aceasta personalitate, odata ajunsa acolo, sa faca umbra personalitatilor din Romania, sa castige prea multa putere si odata intoarsa acasa sa inlature sau sa devina un concurent prea puternic pentru oamenii politici din Romania".

Severin a catalogat drept "extrem de pagubitor" pentru tara noastra acest tip de rationament si a spus ca alte criterii ar trebui sa stea la baza desemnarii persoanei care va ocupa postul de comisar european din partea Romaniei.

"Acest fel de a reactiona este extrem de pagubitor pentru tara noastra ca si rationamentul unora care spun ca ranchiunile personale trebuie sa fie criteriile eliminarii anumitor candidati iar simpatiile si nepotismul trebuie sa fie criteriul pentru promovarea altor potentiali candidati".

Tocmai din acest motiv europarlamentarul roman a pledat pentru dezabatere pe aceasta tema deoarece, "daca fiecare se va duce la Comisia Europeana, partide sau indivizi, si ar incepe sa isi promoveze propriile idei, Romania, in totalitatea ei, va pierde, indiscutab

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adrian Severin comisar, #Romania unita Europa, #europarlamentari romani , #europarlamentar