Sir Graham Watson: In orice alt stat european Basescu ar fi fost demis

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 22:41
7276 citiri
Sir Graham Watson: In orice alt stat european Basescu ar fi fost demis
Foto: Antena 3

Europarlamentarul britanic Graham Watson, presedintele liberal-democratilor europeni (ELDR), a declarat, miercuri seara, ca in orice alt stat european Traian Basescu ar fi fost demis dupa referendum.

"Nu am spus ca doamna Reding (Viviane Reding, comisarul european pe justitie - n.red.) si Barroso (Jose Manuel Barroso - n.red.) au facut lobby pentru Basescu, ceea ce am spus eu a fost ca in calitate de membri ai aceluiasi partid ei au auzit doar partea lui Basescu.

Cred, asa cum a evidentiat si Emil Constantinescu, ca exista un caz foarte solid pentru a considera actuala pozitie a lui Basescu drept ilegala.

In niciun alt stat european nu exista pragul. In orice alt stat european Basescu ar fi fost demis si treceam la noi alegeri", a declarat Watson la Antena 3.

Liderul liberal-democratilor europeni a cerut alegeri parlamentare si prezidentiale noi in Romania

Acesta s-a aratat surprins ca, in ciuda faptului ca 7,5 milioane de romani au votat impotriva sa, Traian Basescu inca se simte indreptatit sa ramana in functie.

"Eu am avut o pozitie critica fata de Reding pentru ca a folosit expresia lovitura de stat. Nu cred ca a avut loc o lovitura de stat. A exista presiune din partea lui Barroso. Trebuie sa fie foarte atent sa reprezinte intreaga Europa si nu doar partidul majoritar", a mai spus acesta.

Europarlamentarul britanic a mentionat ca Romania arata in aceste momente cat este de dificil sa treci de la anii lungi de comunism la democratie si ca ar fi nevoie de o noua generatie de lideri in tara noastra.

Parlamentul European a dezbatut miercuri, la Strasbourg, situatia politica din Romania. Dezbaterea a fost solicitata de grupul Popularilor Europeni, din care fac parte PDL si UDMR.

Au mai luat cuvantul comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, presedintele liberal-democratilor europeni (ELDR), Graham Watson, liderul european al socialistilor, Hannes Swoboda, dar si europarlamentari romani, precum Cristian Preda, Catalin Ivan, Monica Macovei, Corina Cretu, Renate Weber si Corneliu Vadim Tudor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Watson Basescu demis, #Watson Basescu demis referendum , #europarlamentar