Nou scandal cu îmbrânceli și țipete la alegerile PNL Timișoara. Orban: Condamn public încălcările grosolane ale democraţiei interne VIDEO

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 14:11
3631 citiri
Nou scandal cu îmbrânceli și țipete la alegerile PNL Timișoara. Orban: Condamn public încălcările grosolane ale democraţiei interne VIDEO
Alegeri cu scandal la PNL Timișoara FOTO Captură/ Youtube/ Tion

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că la PNL Timişoara au avut loc "încălcări grosolane ale democraţiei interne", săvârşite de Alin Nica, Dănuţ Groza, Alina Gorghiu şi Bogdan Ghelbere, pe care le condamnă. "În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, având obligaţia statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului şi de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acţiona în conformitate cu prevederile statutare pentru sancţionarea celor vinovaţi, precum şi pentru anularea alegerilor de la Timişoara", subliniază Orban.

"Condamn public încălcările grosolane ale democraţiei interne săvârşite la PNL Timişoara de Alin Nica, Dănuţ Groza, Alina Gorghiu şi Bogdan Ghelbere. Le-am transmis înainte de conferinţa pentru alegerea conducerii organizaţiei o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Naţional Liberal. Totodată, le-am comunicat situaţia oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 şi i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancţiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-şi exprime opţiunea, precum şi la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri", a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că îşi rezervă dreptul de a acţiona conform statutului pentru a-i sancţiona pe cei vinovaţi şi pentru anularea alegerilor de la Timişoara.la

"În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, având obligaţia statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului şi de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acţiona în conformitate cu prevederile statutare pentru sancţionarea celor vinovaţi, precum şi pentru anularea alegerilor de la Timişoara, desfăşurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL şi de deciziile organismelor de conducere ale PNL", a conchis Orban.

Îmbrânceli și țipete

Alegerile la PNL Timișoara au început sâmbătă dimineață, de la ora 10, însă certurile și scandalul nu au lipsit nici de această dată. Zeci de liberali au forțat intrarea în sala de alegeri.

Mulți dintre ei nu apăreau pe convocatorul de alegeri, dar au venit să își susțină candidații. Sunt doua tabere la PNL: cea a lui Raul Ambruș si Claudiu Chira și cea a lui Cosmin Tabără, cel din urma susținut de conducerea interimară a PNL Timiș, scrie publicația locală Tion.ro.

Ambruș a fost scos de pe lista candidaților de Comisia de Arbitraj a PNL Timiș, dar a rămas candidat Claudiu Chira. A dat gardurile la o parte și a intrat în sală, împreună cu mai mulți susținători. A urcat și pe scenă.

Spiritele s-au mai calmat la conferința municipală de alegeri, iar pe scenă a ajuns în cele din urmă și Raul Ambruș, care nu a mai fost lăsat să candideze. El a cerut anularea alegerilor

„Avem un total de 320 de membri care ne-au fost scoși de pe convocator, cu buletin de Timișoara, colegi de-ai noștri, cu cotizația plătită la zi. (…) Să vă fie rușine pentru ceea ce ați făcut, alegerile astea sunt o mascaradă și nu trebuie să aibă loc. Pentru că nu pot fi valide, nu pot fi decise doar de cine vreți voi să voteze. Alegerile nu pot fi statutare (…), vă rog să nu luați parte la această mascaradă. Vă mulțumesc din suflet pentru toată susținerea din ultima lună, le mulțumesc colegilor care au fost amenințați ca să mă trădeze și nu m-a trădat niciun coleg. Vă mulțumesc din suflet și nu participați la această mascaradă”, a spus Raul Ambruș, pe scenă.

În acel moment, în sală s-a strigat „Anulare”, iar Alin Nica l-a invitat pe scenă pe Cosmin Tabără.

„Mi-ar fi plăcut ca această zi să fie una de sărbătoare pentru PNL și spun lucrul ăsta pentru că printre noi se regăsește un domn, Leonte Munteanu, de 91 de ani, decanul de vârstă al acestui partid, un om din ianuarie 1990, care este alături de noi. (…) Printre noi se află membri fondatori ai PNL, datorită cărora noi putem să fim aici și să încercăm să arătăm lumii că PNL este partidul cu cel mai mare bazin electoral în Timișoara, că PNL în Timișoara a reușit lucruri foarte bune, chiar dacă a pierdut această primărie. Scopul nostru este să muncim, astfel încât să recâștigăm și să mulțumim cetățenii acestui oraș. Mi-ar fi plăcut cu toții să nu asistăm la acest show, care ne duce în jos. Iar tot ceea ce ați văzut în 3 iulie și tot ceea ce vedem astăzi vom revedea în 2024, vom revedea nu pentru că vom vrea noi să ne promovăm, ci pentru că adversarii noștri vor avea grijă ca toate aceste imagini să fie motivul lor de campanie”, le-a spus Tabără colegilor.

Doar doi candidați rămași în cursă

În cursa pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Timişoara au rămas doar doi candidaţi din cei 17 înscrişi, viceprimarul municipiului Timişoara Cosmin Tabără şi deputatul Claudiu Chira.

Scandalul la alegerile PNL Timişoara a continuat şi sâmbătă, încă de când s-a aflat că regula pentru acces este aceea ca participanţii la conferinţa de alegeri să fie înregistraţi şi să primească o brăţară pentru a putea să voteze, iar cei care nu sunt pe convocator n-au putut pătrunde în incintă.

Aceştia au început să vocifereze, iar forţele de ordine ale centrului comercial, respectiv ale Poliţiei supraveghează intrarea în mall, unde au loc alegerile.

În sală, la conferinţa de alegeri sunt numeroase persoane, între care şi unele fără mască sau care nu o poartă corespunzător.

17 candidaţi s-au înscris pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei de Timişoara. Printre cei care îşi anunţaseră candidatura se numărau şi cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seară, însă, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de Arbitraj a partidului.

Citește și:
Decizia grăbită a guvernului de la Atena pentru a potoli mânia grecilor, după catastrofa feroviară din luna februarie
Decizia grăbită a guvernului de la Atena pentru a potoli mânia grecilor, după catastrofa feroviară din luna februarie
La trei săptămâni de la catastrofa feroviară care a stârnit revolte în Grecia, premierul Kyriakos Mitsotakis anunță când vor avea loc alegeri generale. "Pot să vă spun cu...
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi, 23 martie, la Chişinău, o întrevedere cu omologul din Republica Moldova şi au decis reactivarea grupului de lucru pe domeniul energiei. ”Cu...
#PNL, #congres PNL, #alegeri , #excluderi PNL