Caravana #Fara Penali porneste prin tara: De cate semnaturi mai e nevoie pentru legalizarea unei "chestiuni de bun simt"

Marti, 31 Iulie 2018, ora 12:37
21289 citiri
Caravana #Fara Penali porneste prin tara: De cate semnaturi mai e nevoie pentru legalizarea unei "chestiuni de bun simt"
Foto: captura Facebook / USR

Doua echipe de membri ai USR pornesc miercuri dimineata prin tara pentru a grabi strangerea ultimelor 50.000 de semnaturi necesare initiativei civice #Fara penali in functii publice.

Pana acum au fost adunate 450.000 de semnaturi din totalul de 500.000 necesare, "ceea ce e un lucru extraordinar", a subliniat presedintele USR, deputatul Dan Barna, intr-o conferinta de presa sustinuta marti la sediul central al partidului.

In plus, campania "a devenit un adevarat fenomen social", mesajul ei fiind strigat la concerte sau pe stadioane, si aparand chiar si la Turul Frantei, a reamintit acesta.

"Acest mesaj este mai mult decat cele doua cuvinte, e un mesaj impotriva incompetentei, incercarii de a legaliza furtul din bani publici si de a subordona Justitia. (...) E un mesaj impotriva unui guvern incompetent care face Romania de ras. Am ajuns sa fie necesar sa punem in Constitutia Romaniei un mesaj care in Europa e unul de bun simt: ca hotii nu pot sa te conduca", a mai declarat, printre altele, Dan Barna.

Liderul USR a reamintit ca pentru a putea fi depusa initiativa cetateneasca e nevoie nu numai de totalul de 500.000 de semnaturi, ci si ca in cel putin 21 de judete sa fie stranse cate 20.000 de semnaturi.

"In 9 judete suntem aproape de prag sau l-am depasit", a spus el, mentionand si faptul ca sunt "foarte aproape Arad, Bihor si Iasi", dar mai sunt 12 judete in care e nevoie de un numar mai mare de semnaturi, motiv pentru care porneste la drum caravana.

Echipa 1:

  • Tulcea
  • Galati
  • Bacau
  • Vaslui
  • Neamt
  • Suceava
  • Galati+Tulcea

Echipa 2

  • Ploiesti
  • Pitesti
  • Craiova
  • Deva+Petrosani
  • Alba
  • Mures
  • Valea Prahovei

"Romania decenta e capabila sa puna pe masa Parlamentului un mesaj simplu: fara persoane condamnate in functii publice (...) Liviu Dragnea a adus Romania in stadiul sa para normal ca un condamnat sa conduca", a remarcat Dan Barna.

La randul sau, deputatul USR Cristian Ghinea a anuntat ca se vor strange semnaturi si la Tulcea si Galati, la Ziua Marinei, subliniind ca aceasta campanie "are un potential enorm de a uni Romania", inclusiv prin faptul ca strange laolalta orase si sate, sau localitati mici si mari.

"Cei de la PSD sunt scosi din minti pentru ca mergem in ceea ce se considera a fi de obicei fiefurile lor. In Tulcea, USR a avut 3.500 de voturi, acum 9 mii de oameni au semnat", a spus Cristi Ghinea, o situatie similara fiind si la Vaslui, unde pana acum s-au strans 11.500 de semnaturi.

"In aceste judete s-a spart bula tacerii si bula fricii, oamenii de acolo nu mai au teama de PSD", a adaugat el.

Cristian Ghinea a criticat "campania de hartuire a celor care strang semnaturi" de catre unii primari si l-a laudat pe primarul PSD din Dambovita care a semnat.

Senatorul de diaspora Radu Mihail a anuntat ca si romanii din strainatate s-au implicat, adunand aproape 20.000 de semnaturi.

In Italia, de exemplu, peste 4.000 de romani au semnat pentru #Fara Penali si, in plus, "sunt sute de romani care ajuta", a adaugat el.

"Diaspora e o forta foarte importanta, sunt foarte constienti de ce se intampla in tara. Nu vor sa aiba o tara condusa de hoti", a subliniat Radu Mihail.

Miercuri, la 10:30, caravana #Fara Penali pleaca din Bucuresti, de la Statuia Aviatorilor, pe traseele stabilite.

"E o initiativa a Romaniei, USR o sustine. Multumesc actorilor, muzicienilor, cetatenilor simpli care vin la sediu sau ne transmit prin curieri semnaturi", a subliniat Dan Barna, dezvaluind ca la partid au ajuns semnaturi trimise in plic si din Japonia sau Germania.

"Regula de a nu avea condamanti care sa conduca statul este o regula de minima moralia a societatii (...) Din pacate, pentru functiile alese nu avem o lege cum avem pentru Guvern", a adaugat presedintele USR, dandu-l ca exemplu pe Darius Valcov.

"'Economistul' acestui guvern e condamnat la 8 ani pentru furt din bani publici (...) Ce poate fi mai grotesc? (...) Noi vom fi in zonele centrale ale marilor judete, nu o sa mergem expres la primarii, pentru ca miza e sa ajungem la cetateni", a adaugat Dan Barna, intrebat de jurnalisti unde va poposi caravana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
#caravana Fara Penali, #semnaturi Fara penali , #fara penali