Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Semnaturile pentru initiativa #OameniNoi au fost depuse la Parlament (Foto&Video)

Vineri, 22 Februarie 2019, ora 14:28
6731 citiri
Semnaturile pentru initiativa #OameniNoi au fost depuse la Parlament (Foto&Video)
Foto: Arhiva Facebook/ Oameni noi in politica

Semnaturile pentru initiativa "Oameni noi in politica" au fost depuse, vineri, la Parlament.

Presedintele USR, Dan Barna, a scris pe contul sau de Facebook ca au existat mari emotii, in contextul in care peste 10:000 de semnaturi au fost invalidate.

"Romanii vor schimbarea pe bune a politicii din Romania!

Dupa #Farapenali, #OameniNoi a ajuns la randul sau in Parlament! Au fost peste 10.000 de semnaturi invalidate si am avut mari emotii datorita piedicilor puse de autoritatile locale din multe locuri din tara. In ciuda eforturilor oamenilor din vechea clasa politica pentru a ne opri, au fost stranse si validate peste 100.000 de semnaturi in toata tara si peste 5.000 in 11 judete, fiind intrunite toate conditiile pentru ca reforma legislatiei electorale sa devina, in sfarsit, posibila.

Astazi au fost depuse semnaturile la Parlament datorita sprijinului pe care l-ati aratat cu totii! Avem nevoie de implicare voastra si in continuare! Iesiti la vot pe #26Mai si ajutati cu semnatura voastra Alianta 2020 USR-PLUS sa participe la alegerile europarlamentare! Romania se schimba cu oameni noi in politica!", a scris Barna pe reteaua sociala.

De asemenea, el a si atasat o fotografie in care pot fi vazute cutiile in care au fost depozitate semnaturile.

"Am strans 140.000 de semnaturi din care am validat 120.000. Acum mergem sa le depunem la Biroul Permanent al Senatului", a declarat Mihai Politeanu, presedintele Comitetului de initiativa al campaniei.

Iata si momentul in care semnaturile ajung la Parlament:

Amintim ca, in luna septembrie 2018, lideri ai USR, reprezentanti ai societatii civile si fostul premier Dacian Ciolos, lider al Miscarii Romania Impreuna, au demarat campania de strangere de semnaturi pentru reformarea legislatiei electorale sub titlul "Oameni noi in politica".

Campania este sustinuta de 26 de organizatii civice si 4 partide politice: USR, Miscarea Romania Impreuna, PACT si Partidul Oamenilor Liberi.

A.D.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#semnaturi Oameni noi Parlament , #fara penali