In Teleorman, politistii bat la usile celor care au semnat pentru "fara penali". Intrebarea capcana: "Ati semnat pentru modificarea Constitutiei?"

Sambata, 15 Septembrie 2018, ora 22:18
19378 citiri
In Teleorman, politistii bat la usile celor care au semnat pentru "fara penali". Intrebarea capcana: "Ati semnat pentru modificarea Constitutiei?"
Foto: Arhiva Facebook/Fara Penali in Functii Publice

"Ati semnat pentru modificarea Constitutiei?". In actualul context, cand referendumul pentru "familia traditionala" a intrat in linie dreapta, primul gand duce cu gandul la el.

Insa aceasta intrebare este pusa de politistii locali din Teleorman celor care au semnat pentru initiativa cetateneasca de modificare a constitutiei astfel incat persoanele cu condamnari penale sa nu mai poata ocupa functii publice.

Una dintre persoanele aflate in aceasta situatie a declarat, pentru Realitatea de Teleorman, ca ea crede ca intrebarea este formulata intentionat asa pentru ca oamenii sa se dezica de semnatura pentru "Fara penali".

"Mi-au batut la usa in cursul acestei dimineti. A deschis fiica mea. Era un politist de la politia comunitara, cred. Si mi-a aratat semnatura mea de pe o copie a listei si m-au intrebat daca semnatura imi apartine. Apoi m-au intrebat daca am semnat pentru modificarea constitutiei. Le-am spus ca e semnatura mea si ca o recunosc. Si le-am spus ca am semnat pentru initiativa 'Fara penali in functii publice'. Si mi-a zis ca nu scrie acolo ca pentru asta am semnat, ci pentru modificarea constitutiei.

Le-am spus ca se presupune ca se va schimba si constitutia in sensul asta. L-am invitat in casa si mi-a dat sa completez niste hartii. Erau doua tabele, prin care imi dadeam din nou datele personale si o recunoastere a faptului ca am semnat. Ce mi se pare mie gresit, pe langa faptul ca te trezesti cu politistul la usa, e faptul ca te intreaba daca ai semnat pentru modificarea constitutiei, ca sa spui nu. Si sunt sigura ca sunt multi care nu inteleg intrebarea asta", a declarat vineri, pentru Realitatea de Teleorman, Flori M., una dintre semnatarele listelor intocmite in perioada campaniei de strangere de semnaturi.

O alta femeie a declarat, pentru sursa citata, ca regreta ca i-a convins pe vecinii ei sa semneze, pentru ca asupra lor au inceput sa se faca presiuni si amenintari.

"Eu i-am determinat si pe unii vecini mai in varsta sa semneze. Si le-am spus ca nu e niciun risc ca datele sa le fie divulgate. Uite ca riscul s-a dovedit a fi real. Si imi pare rau. Stiu ca vor avea probleme. Oricum nu mi s-a parut corect cum au pus problema, ca n-au intrebat daca am semnat pentru Fara Penali, ci daca sustin modificarea Constitutiei. Unii sunt pensionari si sigur nu inteleg intrebarea", a declarat si Andreea T.

Contactati de Realitatea din Teleorman, cativa primari PSD s-au dezis de actiuni, sustinand ca nu Primaria, ci Evidenta Populatiei verifica listele.

Si in alte zone din tara semnatarii initiativei "Fara penali in functii publice" au acuzat ca sunt hartuiti si persecutati de primarii PSD.

A.S.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani şi nu va fi de acord cu creşterea taxelor sau cu impozitul progresiv, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă....
Peste 450.000 de elevi vor primi zilnic o masă caldă. Ciolacu a anunțat aprobarea programului naţional ”Masă sănătoasă”
Peste 450.000 de elevi vor primi zilnic o masă caldă. Ciolacu a anunțat aprobarea programului naţional ”Masă sănătoasă”
Marcel Ciolacu, premierul României a anunţat, miercuri, 28 februarie, că Guvernul aprobă în şedinţă lista celor peste 1.200 de unităţi şcolare din toată ţara unde asigură Programul...
#semnaturi fara penali Teleorman intimidari, #politie Teleorman verifica semnaturi fara penali , #fara penali
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Am inteles ca-i pun sa jure si pe Biblia de pe capota!
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5