Un primar condamnat din Cluj refuza sa valideze semnaturile #Fara penali: A fugit si s-a inchis in birou

Joi, 20 Septembrie 2018, ora 13:50
6428 citiri
Un primar condamnat din Cluj refuza sa valideze semnaturile #Fara penali: A fugit si s-a inchis in birou
Foto: Facebook/ Fara penali in functii publice

Primarul comunei Cojocna, judetul Cluj, Teodor Bucur, este acuzat ca a refuzatat sa valideze listele cu semnaturi din cadrul initiativei "Fara penali in functii publice", a fugit si s-a inchis in birou. "Nu ma intereseaza listele, eu am alta treaba. Sa mearga la viceprimar cu ele", spune edilul.

Daniel Giurca, reprezentant al initiativei "Fara penali in functii publice" Cluj, a declarat, joi, ca situatia este "tragica", atunci cand un primar alege sa aiba o astfel de "reactie copilareasca" si sa ignore legea.

"Primarul comunei Cojocna, Teodor Bucur, a refuzat sa valideze listele depuse in cadrul initiativei 'Fara penali in functii publice' si a fugit cand i-am cerut explicatii.

M-am prezentat la sediul Primariei Cojocna si la etaj am dat nas in nas cu un domn, despre care am banuit ca este primarul, care a zis ca nu are ce sa imi spuna, s-a intors si s-a incuiat in birou. Am batut la usa si i-am spus ca nu este normal un astfel de comportament si sa inchida usa in fata legii, cata vreme legea spune clar ce are de facut.

La un moment dat, primarul a deschis usa si a plecat spunand ca are treaba, sa il las in pace si a luat-o la fuga, urcandu-se in masina. A refuzat sa valideze listele si cerem Guvernului sa il oblige sa respecte legea si sa finalizeze validarea.

Situatia este tragica, cand un primar alege sa aiba o astfel de reactie copilareasca si sa ignore legea, semnaturile nu il afectau", a spus Giurca.

Potrivit acestuia, la nivelul comunei Cojocna au fost stranse 16 semnaturi in cadrul initiativei "Fara penali in functii publice".

In replica, Teodor Bucur sustine ca nu are nimic de-a face cu listele din cadrul campaniei si a spus ca validarea semnaturilor o poate face si viceprimarul.

"Nu ma intereseaza listele, eu am alta treaba. Sa mearga la viceprimar cu ele", a afirmat Bucur.

La nivelul judetului Cluj au fost adunate, in total, peste 50.000 de semnaturi in cadrul initiativei.

Teodor Bucur a fost condamnat in anul 2014 de Curtea de Apel Cluj la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, intr-un caz de fraudare a bugetului Casei Judetene de Pensii Cluj.

Acesta a fost ales primar al comunei Cojocna in iunie 2016 pe listele PNTCD, obtinand 24,7% din voturi.

Bucur a fost suspendat din functie in iulie 2016 prin ordin al fostului prefect Gheorghe Ioan Vuscan, dar a contestat decizia in instanta, iar ordinul a fost anulat de Curtea de Apel Cluj.

Eveniment Quarterly Report

Se vor impozita câștigurile obținute la nunți și botezuri? Răspunsul șefului guvernului
Se vor impozita câștigurile obținute la nunți și botezuri? Răspunsul șefului guvernului
Premierul Marcel Ciolacu a precizat, vineri, la Buzău, că încă nu şi-a asumat proiectul de lege privind măsurile fiscale şi a anunţat că va avea, luni dimineaţă la ora 9.00, o nouă...
Ciolacu se judecă cu o instituție din subordine pentru certificatul de revoluționar: ”Vreau să îl arăt nepoților”
Ciolacu se judecă cu o instituție din subordine pentru certificatul de revoluționar: ”Vreau să îl arăt nepoților”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri la Buzău, că nu va avea nici pensie de revoluţionar şi nu va solicita statului român preschimbarea certificatului pentru a beneficia de ceva de pe...
#primari Cluj semnaturi Fara penali , #fara penali