USR aduce in Parlament semnaturile din campania "Fara penali" si da in judecata primarii care blocheaza validarea lor

Marti, 18 Septembrie 2018, ora 20:10
4466 citiri
USR aduce in Parlament semnaturile din campania "Fara penali" si da in judecata primarii care blocheaza validarea lor
Foto: Facebook/ Fara penali in functii publice

USR va aduce joi si vineri in Parlament sute de mii de semnaturi validate de primarii pentru campania "Fara penali in functii publice", a declarat presedintele USR Dan Barna, mentionand ca, in paralel, partidul va actiona in judecata primarii care blocheaza validarea semnaturilor.

"Aceasta este saptamana Z pentru campania "Fara penali in functii publice". In aceasta saptamana, joi si vineri, "Fara penali", aceasta initiativa spectaculoasa a societatii, va ajunge in Parlament, cum am spus joi si vineri vom aduce semnaturile validate de catre primariile din tara.

In aceste zile insa expira termenul pentru marea majoritate a primariilor, unele dintre ele au trimis deja hartie ca vor depasi termenul, probabil va mai aparea o prelungire, dar altele incearca sa fure votul cetatenilor", a afirmat Dan Barna, la Parlament.

El a spus ca sunt mai multe primarii conduse de reprezentanti ai PSD care refuza sa valideze semnaturile, "cea mai dramatica situatie" fiind la Constanta.

"Cea mai dramatica situatie este la Constanta, unde 6.000 de semnaturi au fost efectiv taiate din semnaturile cetatenilor, le-a fost furat acestora dreptul de a solicita o tara fara condamnati penali in conducerea tarii", a spus Barna.

El a afirmat ca in prezent campania "este in continuare sub asediu".

"Joi incepem depunerea, joi si vineri sunt doua zile in care vom aduce toate sutele de mii de semnaturi, milionul de semnaturi il vom aduce in Parlament conform procedurii, dupa care in zilele urmatoare vom da curs plangerilor pe care le vom face incepand de maine impotriva primarilor pentru a recupera si acele semnaturi care sunt in prezent tinute in captivitate, sunt refuzate validarea lor.

Acest lucru este foarte grav", a mai spus Barna, mentionand ca in privinta semnaturilor validate "cifrele arata bine", dar mai sunt cateva judete in care nu s-a atins pragul de 20 mii de semnaturi din cauza refuzului primarilor de a le valida.

Deputatul USR Stelian Ion a anuntat, la randul sau, ca USR va actiona in instanta Primaria Constanta.

"Vom actiona in instanta Primaria Constantei, in zile urmatoare intentionam, chiar maine, sa facem demersurile unei actiuni in instanta si, in acelasi timp, dupa ce vom verifica semnaturile si daca vom constata ca exista nereguli, au fost stersi abuziv de pe lista oameni care si-au exprimat real dorinta de sprijini aceasta initiativa, este foarte posibil sa formulam si plangeri pentru abuz in serviciu", a mai spus Stelian Ion.

El a facut un apel catre functionarii catre primarii care fac aceste verificari sa nu asculte de dispozitiile sefilor pentru ca "vor fi primii care vor raspunde, alaturi de primari".

Citește și:
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...
Ministrul Energiei, sfaturi pentru românii îngrijorați că vor face frigul la iarnă: ”Eu în casă stau îmbrăcat în blugi indiferent de anotimp”
Ministrul Energiei, sfaturi pentru românii îngrijorați că vor face frigul la iarnă: ”Eu în casă stau îmbrăcat în blugi indiferent de anotimp”
Virgil Popescu, ministrul Energiei, a transmis un mesaj încurajator românilor care sunt îngrijorați că vor tremura de frig în case la iarnă și că vor plăti facturi uriașe la gaz și...