Dragnea: Ordonanta care permite primarilor sa-si schimbe partidul, gata pana la finele lunii

Duminica, 24 August 2014, ora 13:05
4328 citiri
Dragnea: Ordonanta care permite primarilor sa-si schimbe partidul, gata pana la finele lunii

Ordonanta de urgenta care ii va elibera pe alesii locali de sub interdictia de a-si schimba partidul, gest care in acest moment duce la pierderea mandatului, ar putea fi adoptata de guvern pana la inceputul lunii septembrie, potrivit vipremierului Liviu Dragnea.

"Pana la sfarsitul acestei luni vom promova acest act normativ. Noi putem sa fim ipocriti si sa ne fandosim la televizor, mai mult teoretic si deontologic, despre asa-zisa migratie a alesilor locali. Am putea sa fim ipocriti fara sa vedem ce se intampla in realitate, dar, trebuie inteles faptul ca scena politica a fost tulburata profund", a aratat Dragnea, potrivit Mesagerul de Bistrita Nasaud si a dat cateva exemple.

"In administratia locala, de cateva luni de zile, destui alesi locali au iesit in conferinta de presa langa lideri de la alte partide, spunand ca sustin acel partid. In consiliile locale si judetene, mai ales unde au fost liste comune USL, au ramas locuri vacante si sunt procese pentru ca nu se stie cine trebuie sa urce - de pe lista PSD sau de pe lista PNL?", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, arata

Dragnea a facut un apel la intelegerea situatiei si la respingerea ipocriziei privitor la judecarea prea aspra a migratiei politice.

Dragnea: Sa dam alesilor locali doua saptamani sa isi aleaga partidul fara sa isi piarda mandatul (Video)

"S-a desfiintat USL, din pacate, la initiativa colegilor de la PNL, au aparut partide noi - PMP, PLR, a aparut o alianta - ACL", a mai spus Liviu Dragnea. El a amintit un precedent din 2006, cand o lege asemanatoare a oferit alesilor locali o perioada de gratie de 45 de zile in care acestia puteau opta.

"Avem precedent, anul 2006, cand a fost adoptata o asemenea lege, in care s-a stabilit o perioada de 45 zile - eu cred ca doua saptamani sunt suficiente - in care toti alesii locali din Romania sa opteze la care partid vor sa se afilieze incepand de acum inainte.

Emil Boc da mitingul PDL din Cluj-Napoca pe dezbaterea Fundatiei Miscarea Populara

De ce sa nu tinem cont de aceasta realitate si sa dam posibilitatea tuturor alesilor sa se stabilizeze si sa limpezim scena politica, tulburata nu din vina lor, ci tulburata de cei de la Bucuresti", a incheiat Dragnea.

Propunerea vicepremierului Dragnea, anuntata in aceasta saptamana, a fost intampinata cu un val de reactii negative din partea partidelor din opozitie. Catalin Predoiu, primvicepresedintele PDL, a declarat ca e "o ticalosie politica", iar primarul Aradului, Gheorghe Falca, a spus ca prin aceasta masura, PSD-ul urmareste atragerea "prin santaj" a unor primari.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....