Ziare.com

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ne intoarcem in iulie 2012?

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 18:53

   

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ne intoarcem in iulie 2012?
Sunt din ce in ce mai multe dovezi care demonstreaza, in opinia mea, ca suntem in paradigma legislativa din iulie 2012, intr-o maniera mai soft, mai bine regizata, pentru a nu se "prinde" alegatorii mai putin vigilenti.

Sarabanda OUG-urilor

Cel putin trei OUG-uri, nejustificate, dar neatacate de catre avocatul poporului. Exact ca in iulie 2012.

1. Este vorba de OUG 45/2014, care modifica Legea Alegerilor Prezidentiale intr-un interval de 12 luni pana la alegeri, in ciuda recomandarilor Comisiei de la Venetia cat si a Curtii Constitutionale a Romaniei care are hotarari, in aceasta privinta.

Dupa parerea mea OUG 45/2014 a fost data pentru a maximiza sansele din alegeri ale puterii actuale.

2. OUG 49/2014, termina macelarirea Legii Educatiei Nationale (LEN), inceputa prin alte patru OUG-uri. Modificarea a 97 de articole esentiale ale LEN termina opera de demolare a reformei din domeniul educatiei, inceputa de guvernarea Boc-Funeriu. Consecintele se vad.

330.000 de elevi au urmat liceul degeaba. N-au luat examenul de bacalaureat sau nu s-au prezentat la el. Bani si energii aruncati pe apa sambetei, atat din partea statului cat si a familiilor tinerilor. In ciuda tuturor protestelor, avocatul poporului, Victor Ciorbea, se face ca ploua. De mentionat ca OUG contine si prevederi declarate deja neconstitutionale de catre CCR.

3. OUG 55/2014, care legalizeaza migratia primarilor si alesilor locali, data tot in sensul maximizarii scorului la viitoare alegeri prezidentiale. Exista inca opinia, larg raspandita si, intr-o masura justificata, ca primarii aduc voturi prin manipularea si mituirea alegatorilor, in special in rural.

Avocatul Poporului, pus in functie sa nu atace la CCR OUG-urile

O alta asemanare frapanta este asigurarea in functia de avocat al poporului a unui personaj care nu ataca OUG-urile la CCR, in ciuda apelurilor repetate, venite de la presedintele tarii, de la societatea civila, de la ONG-uri, de la persoane interesate in bunul mers al tarii. In loc sa apere interesele poporului, cum ii cere si numele, in cazul celor trei OUG, Victor Ciorbea tace, se face ca ploua.

Interventia ambasadelor straine

Exact ca in iulie 2012, ambasadele straine, americana, britanica, posibil si altele pe cai nepublice, avertizeaza guvernul ca astfel de masuri care schimba esential peisajul politic si social nu se dau prin OUG, in momente legate de campania electorala, ci prin dezbateri parlamentare, transparente, prin consultarea populatiei.

Ignorarea atentionarilor ambasadelor straine este un comportament similar cu acela din iulie 2012.

Deputatul Eugen Nicolicea vrea schimbarea Legii care stabileste atributiile CCR

O alta metoda aplicata in iulie 2012 si in martea neagra. Schimbarea legilor de functionare a institutiile fundamentale ale statului, pentru a le face nefunctionale si usor de controlat.

Deputatul Nicolicea a trimis o scrisoare adresata conducerii Camerei Deputatilor prin care Guvernul vrea sa blocheze aplicarea deciziilor CCR privind conducerile ASF, SRR si Curtea de Conturi. Eugen Nicolicea mentioneaza ca deciziile CCR de neconstitutionalitate a hotararilor Parlamentului privind unele numiri la Curtea de Conturi, ASF si SRR nu pot fi aplicate, deoarece CCR nu are cadru legislativ pentru a se pronunta in legatura cu astfel de hotarari.

In replica, presedintele CC, Augustin Zegrean, a declarat ca hotararile Curtii sunt general obligatorii si nu e nimic de discutat.

Eugen Nicolicea aminteste ca Parlamentului ii revine obligatia sa promoveze o lege prin care sa puna de acord prevederile Legii 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale cu dispozitiile Deciziei CC 727/2012.

Ce se va intampla daca Ponta castiga presedintia?

In opinia mea, daca Victor Ponta va castiga Presedintia Romaniei, va urma o sarabanda de legi de amputare a functionarii institutiilor fundamentale, DNA, ICCJ, SRI, ANI, DIICOT, prin care acestea vor fi emasculate pana la nivelul in care sa poata fi controlate de partidul sau partidele aflate la putere, inclusiv prin inlocuirea sefilor acestor institutii.
.
In acest context sunt de amintit declaratiile publice ale lui Victor Ponta:

"Avem guvernarea, dar nu toata puterea", "Atunci cand vom prelua controlul politic la DNA".

Stefan Vlaston este presedinte al Asociatiei EDU CER si membru PMP.

Despre ce vrei sa scriem?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1802 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Ce se va intampla daca Ponta castiga presedintia?"

Prima masura va fi gratierea lui Voiculescu si "iertarea" de pacate a lui Nastase, sa poate ajunge iar premier sau macar un ministru, poate al justitiei, Cazanciucul e o molusca.
Abia dupa aceea va incepe debandada legislativa. Intai trebuie adusi oamenii "capabili" s-o faca, ca adunatura asta nu e in stare, n-are forta si putere. In afara de Dragnea, toti ceilalti ministri sunt niste "lesinati". Nu credeti?

 

Nea Fanele,nu mai vrea bre astia,sa asculte de don governatore !

il face cu armele lui !!!!.....daca nici de omul ala de seviciu,garderobier,la ambasada USA,nu le mai pasa !!!..... li s-a urcat 70%,la cap abia acum !!!!

 

Bre, copilu',

pe nenea Fanel l-a durut in basca de Comisia de la Venetia la referendum, cand au facut din presedinte , guvernator, acum o invoca pe unde poate...
Iar pentru cel ce posteaza BUM: ar fi bine sa ne intoarcem in 1947, este punctul de reinodare a istoriei intrerupte pentru prea multi ani si de restaurare a monarhiei, a constitutiei, a onoarei si demnitatii unei populatii ce va avea astfel sansa de a redeveni un popor.

in 47 a fost instaurata teroarea comunista !

vrei iar ca in 47 ?
in 47 , Romania avea oameni puternici care au luptat impotriva comunismului !
astazi , cu ce fel de oameni , Romania ar putem lupta impotriva rezidurilor comuniste din Rusia ?
astia de azi , sunt invatati si dresati sa voteze , sa astepte , sa se minta si sa fure !

dar cu ponta , ne intoacem in 1947

iar pentru omul normal , anul 1947 , e mult mai criminal decat epoca de piatra !

 

Hidra are inca foarte multe capete !!!

Principalul cap,numit Voiculescu a fost pus in formol,dar sunt inca ale sute de capete mai mici care trebuie retezate.

 

:)) tot in formol ieste si "bidineaua"lui Terente,care o sa va

varuiasca cat de curand,pe voi astia de va ziceti dreptaci !!!!

daca tu te-ai vopsit , nu inseamna ca toti fac asa

nu suporti decat ideiile lui Iliescu !
te intelegem , dar nu putem face nimic pentru tine !
te duce Dragnea la vot !
iti arata Dragnea ce trebuie sa faci !
o sa-ti placa mult !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor