Ziare.com

PNL ii cere Avocatului Poporului sa sesizeze CC in privinta OUG de retragere a titlului de doctor

Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 12:32

   

PNL ii cere Avocatului Poporului sa sesizeze CC in privinta OUG de retragere a titlului de doctor
PNL a adresat, duminica, o scrisoare Avocatului Poporului in care ii cere sa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.94/2014, privind retragerea titlului de doctor.

Liberalii afirma ca Ordonanta a fost initiata de "interesele private ale premierului Victor Ponta".

Guvernul a modificat urgent Legea Educatiei pentru Ponta. Cum va putea "scapa" de titlul de doctor

PNL mentioneaza in scrisoarea deschisa ca "prevederea introdusa de OUG in cadrul Legii educatiei nationale este, pe un plan mai larg, una de natura sa aduca un prejudiciu semnificativ cetatenilor romani detinatori ai unui titlu de doctor".

Ordonanta cu dedicatie pentru "doctorul" Ponta: Reactia Universitatii Bucuresti

"Pe aceasta cale, prin reglementarea unei proceduri in contradictie cu spiritul si cu litera reglementarilor tarilor din Uniunea Europeana in materie, se creeaza un precedent ce va afecta onorabilitatea interna si externa a invatamantului superior romanesc. O astfel de initiativa este inacceptabila si periculoasa", afirma PNL.

Liberalii ii cer Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala cu neconstitutionalitatea prevederilor mentionate in scrisoare. "In caz contrar suntem nevoiti sa sesizam Comisia de la Venetia cu o incalcare flagranta a statului de drept in Romania", mai adauga PNL.

Baroul Bucuresti: Ponta a devenit avocat in baza doctoratului plagiat

Semnatarii sesizarii, Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PNL, si Raluca Turcan, vicepresedinte PNL, precizeaza ca, potrivit prevederilor art. 115 alin. (4) din Constitutie, Guvernul poate adopta ordonante de urgenta numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, avand obligatia de a motiva urgenta in cuprinsul acesteia.

"Niciunul dintre argumentele invocate de Guvern in sprijinul adoptarii ordonantei de urgenta criticata, nu se refera la prevederile invocate mai sus, in alte cuvinte nu este motivata urgenta adoptarii acestor texte, ceea ce incalca prevederile art. 115 alin. (4) din Constitutie. De asemenea, decizia Primului Ministru de a initia aceasta Ordonanta a fost determinata de interesele private ale lui Victor Viorel Ponta, cel confruntat personal cu riscurile decurgand din detinerea unei diplome de doctor in drept al Universitatii Bucuresti, in conditii frauduloase", se mentioneaza in comunicat.

Potrivit PNL, "natura privata a actului normativ este, in acest context, evidenta iar procedura de initiere a lui, neconstitutionala".

Liberalii acuza faptul ca "printr-o dispozitie legala se incearca inlaturarea consecintelor infractiunii de plagiat si protejarea unei persoane, primul-ministru, care a savarsit-o".

Guvernul a modificat, in 29 decembrie, Legea educatiei, printr-o ordonanta de urgenta care, intre altele, permite oricarui detinator de titlu stintific sa renunte la acesta.

Legea educatiei a fost modificata pentru renuntarea la titlul de doctor deoarece exista o solicitare din partea "beneficiarilor" unor titluri stiintifice, a societatii civile si a presei, a spus ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, adaugand insa ulterior ca el nu cunoaste decat un singur solicitant, premierul Ponta.

Anterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca a trimis o scrisoare catre rectorul Universitatii Bucuresti in care il notifica asupra faptului ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in 2003.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2944 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mi se pare curios faptul

ca PNL deranjeaza Avocatul Poporului exact duminica, cand sigur sant ca respectivul Avocat nu ar fi astazi pe la birou, dar poate asa vor liberalii sa para spetiti cu munca si duminica sau mai ales diminica. Pe de alta parte plagiatul este in fapt un furt, fie el furt intelectual, adica tot furt, si in baza acestei infractiuni bine ar fi fie sesizate in acest caz Institutiile care ar trebui sa deschide un Dosar pentru a lamuri si trimite Instantei Dosarul Penal generat de acest fapt comis de domnul Ponta. Sau ar fi bine si suficient daca chiar Institutiile atribuite cu cercetarea acestor fapte infractionale sa-ar ocupa de domnul Ponta, chiar daca PNL sau un oricare alt partid nu ar cere in mod explicit acest fapt. Ca este mai mult decat evident furtul ca urmare a copierii a sute de pagini dintr-o alta Lucrare Stiintifica, este indubitabil un plagiat, adica o infractiune, deci nu vad de de inca nu s-a autosesizat nici o Institutie in acest caz.

 

Darnic00,nu stii de ce nu sunt sesizate organele in drept?

Fiindca nimeni nu indrazneste sa atace aceasta problema a Plagiatului, cand este vorba de un prim ministru. Avocatului poporului,tov.Ciorbea, trebuie sa-i dam "Saracului de el, dreptate",fiindca nu a reusit inca "Sa aprinda lumanarea de la capatul tunelului", asa cum a promis cand era prim ministru.Shalom

Da poate-l schimbam pe incompetetul de avocat!!

Si punem un om scolit si neaservit cum e si Bogdan Aurescu la MAE.Cu ticalosi ca acest avocat se duce tara de rapa .alooo domnu presedinte dati-l afara pe incompetentul de avocat,oricare ar fi el.

 

Ciorbea este o caricatura din Charlie Hebdo

"Avocatul poporului" este in realitate avocatul celor care l-au ales in aceasta functie si nu are nici o legatura cu poporul - Aceasta institutie este o spoiala pseudo-democratica care toaca degeaba banii contribuabililor

 

Mai degraba

i-ati cere asta unei statui din Bucuresti decat adormitului domnului Ponta. Pana apuca sa citeasca si sa inteleaga vine sfarsitul lumii...

 

Ciobea va trebui urmait penal pentru sabotarea propiei functii de

"Avocat al Poporului".
In realitate,Ciorbea,se comporta ca un avocat personal al lui Ponta pe care-l slujeste aparandu-i interesele ,politice si personale,prin sabotarea inaintarii la CCR in timp util a OUG-urilor evident anti-constitutionale!
Cel mai clar a fost cel al traseismului "temporar"al alesilor locali,exclusiv in interesul lui Ponta la alegerile prezidentiale!
OUG-ul privind dreptul de a renunta la doctorat,scapand astfel de urmarile legale ale plagiatului,este o lege emisa("impachetata" prin alte prevederi)exclusiv pentru Ponta si profund anti-constitutionala!
Ciorbea devine copartas la aceast abuz de putere,daca nu inainteaza in timp util,inainte de a fi publicata in MO,aceasta ordonanta"urgenta" pentru...Ponta
Imaginea lui Ciorbea este cea a unui om care s-a degradat sub limitele intalnite pana si in cloaca politica damboviteana!Teo

 

ciorba noastră

este o moluscă deci fără coloană vertebrală deci ce pretenții să avem de la el ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor