Ajutati Guvernul Boc!

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 09 Iulie 2009, ora 18:53
9512 citiri
Ajutati Guvernul Boc!

Ajutati cum puteti, cu ce aveti si oricand doriti, numai dati o mana de ajutor saracului Guvern al Coalitiei!

Satui sa auda de dimineata pana seara cum sunt criticati, comentati sau injurati, membrii Guvernului Boc au inceput sa ii roage tot mai insistent pe jurnalisti si analistii politici sa mai termine cu aruncatul de pietre in munca lor si sa vina cu propuneri constructive.

Nu de putine ori i-am auzit in ultimul timp pe Videanu, Pogea, Marian Sarbu sau Radu Berceanu cum ii invita la Guvern pe jurnalisti si analisti pentru a-si prezenta sugestiile anticriza. Cu alte cuvinte, mai lasati voi critica si veniti sa lucram impreuna pentru a depasi criza. De ca si cum sarcina jurnalistilor ar fi aceea de a face propuneri constructive guvernantilor, iar treaba ministrilor ar fi receptionarea de idei de la ziaristi!

Dati un leu pentru Guvernul Boc

Petrecand in platourile televiziunilor mai mult timp decat pe scaunele de la Palatul Victoria, cei mai importanti ministri ai lui Boc dau semne tot mai disperate ca sunt depasiti de criza si ca, in consecinta, accepta orice sugestie venita din partea oricui.

Exista ce-i drept si o bataie de joc si o ironie prost ascunsa in spatele acestor invitatii. Caci mesajul lor are un ceva care vrea sa spuna ca "daca tot va credeti mai destepti decat noi, ia veniti voi si aratati-ne cum anume sa facem ca noi nu am reusit pana acum". Ironia se transforma in bataie de joc in momentul in care ne dam seama ca nu este sincera si ca este inca o vorba aruncata in vant, o mistocareala specifica politicienilor nostri...

Oricum ar fi, situatia in care se afla ministri incarcati de responsabilitate este cel putin hilara. Sa ne aducem aminte cum, cu doar putin timp in urma, aceeiasi oameni ii trageau cu incredere de ureche pe aceeiasi jurnalisti pentru tupeul de a "da lectii" unui Executiv pus pe treaba impotriva crizei cu motoarele turate la maxim.

Pierdut in complexitatea crizei si in profunzimea ei tot mai mare, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, isi identifica fiecare aparitie de la televizor cu cate o invitatie adresata oricui e dispus sa vina la ministerul sau pentru a-i prezenta solutiile pe care el nu a reusit sa le gaseasca pana acum.

Adevarata criza, cea de dupa alegerile prezidentiale

Dincolo insa de ironia nedisimulata apelul ministrilor Guvernului Boc la ajutorul public tradeaza si o neputinta evidenta de a stapani criza si efectele ei tot mai concrete. Niciunul dintre ei nu are sinceritatea necesara pentru a recunoaste ca inca se cosmetizeaza puternic consecintele crizei, ca Executivul face eforturi disperate pentru a nu lasa sa se vada derapajul in care deja a alunecat economia tarii.

Daca tactica actualei guvernari nu se va schimba, daca adevaratele efecte ale crizei vor fi lasate sa iasa la lumina abia dupa alegerile prezidentiale din toamna, cand acestea nici macar nu vor mai putea fi tinute in frau, atunci ajutorul cerut de guvernanti nu va mai viza lumea ideilor, ci direct ultimii bani ramasi in buzunarele noastre.

Pana atunci, ei se prefac a se lupta cu criza, iar noi facem eforturi sa ne iluzionam ca actuala criza nu ne va inghiti cu totul in viitor.

Confruntarea finala va avea loc cu siguranta dupa momentul in care urmatorul presedinte va fi instalat la Cotroceni, iar asupra Guvernului si a coalitiei nu va mai apasa povara nici unei camapanii electorale.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#ajutati Guvernul Boc , #guvern