Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Batalia politica se ascute

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 14:46
2954 citiri
Opinii: Batalia politica se ascute

Continuu. Ca-n bancurile cu "lupta de clasa". Se poarta duelurile: in sabii sa ne taiem, ori in valeti sa ne ucidem. Cum duelurile la noi au fost mai degraba in filme si carti, lumea buna neavand insomnii legate de onoare si demnitate, au ramas sa se incaiere interpusii in numele jupanilor.

Mariile Lor sunt prea prinse cu inaltele daraveri de stat ca sa incruciseze spadele ori sa se ia la lupta dreapta. Si nu de azi de ieri. Fisa lor identitara e marcata cica de lipsa barbatiei si a codurilor cavaleresti feudale.

Chestia cu barbatia s-ar putea sa-i supere pe impricinati, de aceea ar fi bine sa numeasca ei tipul dusmanilor politici care, in loc sa se ia cinstit la tranta pe toloaca, ori sa se ciuruiasca dupa gust, sar tateste cu gura unii la altii. Se tot ameninta de vreo 20 de ani, iar tara au uitat-o in letargie.

Fenomenul scoaterii la lupta a servitorilor nu e nou. S-a practicat in antichitate, cand osti, precum ceata lui Papuc Hogea Hogegeanu, alcatuite din sclavi si liberti, erau sacrificate primele, ca sa nu se expuna ei, maiores terrae.

Desi era de rasul lumii, dupa cum s-a vazut si-n Tiganiada lui Budai-Deleanu, tactica s-a perfectionat in Al Doilea Razboi: comandantii sovietici ii trimiteau pe front pe toti cei ostracizati de bolsevici. Se zice ca nici ai nostri n-ar fi facut rabat.

Numai ca ostile cu palose si puscoace au pierit in negura istoriei, litigiile rezolvandu-se azi preponderent prin asezare la masa tratativelor. Nu si in politichia romaneasca, unde, daca galceava ori manipulare nu e, nimic nu e.

Nu existi ca partid, nici ca boier politic, daca nu-ti mani sfetnicii la hartuiala pe ecran. Momentan, duelurile au loc intre Guvern si Parlament, ca florete folosindu-se asumarile repetate ale legilor educatiei, salarizarii "unice". In replica, martorul neutru, CCR, ii declara touche cand pe unii, cand pe altii, ca sa impace si capra si varza.

Furiosi 25%, politistii l-au provocat pe presedinte, nu aruncandu-i manusa in fata, nici scotandu-si spadele din teci, ci zvarlindu-i caschetele in gradina, ca sa incolteasca insemnele patriei.

Scarba a fost ca, de suparare, au pitit in ele "javre ordinare", ceea ce a trezit grozavenie de casus beli. Sa te tii duel: baga Soric pe teava si stropseste-l pe Toba, pune flagrant ghiulea Chelu si insangereaza-l pe Fatuloiu.

Prins la colt, inaltul gradat ataca orbeste, cazand capul lui Toba. Temandu-se sa nu pice toata floarea cea vestita si sa ramana cuc, fara sa-l alinte cineva dimineata cu "Sa traiti!", arbitrul ministerial opreste macelul.

Insa odata pornit, duelul e ca bulgarele de zapada. Trece prin Vami si bubuie la Ministerul Justitiei, el, nu altul, isi ataca la baioneta propriii judecatori care au sanctionat vestejirea drepturilor omului cu aceleasi 25%.

Bugetarii atacati la lingurica sar cu condeiul prin tribunale la gatul Guvernului. Mai, sa fie! Toate se leaga. De atata sabie, palos, tranta, scatoalce si cleptocratie de partid, mare lucru sa nu iasa frumusete de razmerita.

Ca un facut, n-are cine sa nemureasca izbanzile in letopiset: bietul Neculcea zace la Prigoreni de intunearicu' de ani, iar Ioan Budai Deleanu si Caragiale sunt oale si ulcele.

Lasa ca vitejii isi tocmesc laudatori, imnografi de curte, mari faptuitori de ode, o tempora! De la ei s-au aflat eroii cavaleri care-si incontreaza cu curaj lancile in numele idealurilor marete de putere pe plaiul carpato-danubiano-pontic.

Victor Frunza si Marcel Breslasu pot fi mandri. Omul nou n-a apus, iar gloria ditirambilor renaste. A rasarit iarasi soarele, atata doar ca lumina nu mai emana de la Rasarit, ci de la viitoarea prezidenta.

Frumusetea, inteligenta, tenacitatea, curajul, responsabilitatea, anduranta, motorul de partid... sunt noile atribute ale geniului conducator. Abia acum s-a savarsit in fapt actul istoric de condamnare a comunismului: savanta de renume mondial, mester carmaciul - mandra corabia au inchinat steagul, lasand seva innoitoare sa ne urce la ceruri.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#lupta politica Romania, #scandal politie, #lupte Guvern Parlament , #guvern
Comentarii
Poza ulivia
ulivia
rank 1
BATALIA NU ESTE UNA POLITICA CI BATALIA DUSA ACUM IN TARA ESTE INTRE DOUA CLANURI MAFIOTE,
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5