Cata benzina consuma un demnitar pe luna - pana la 1.000 de litri

Joi, 17 Iunie 2010, ora 21:03
3717 citiri
Cata benzina consuma un demnitar pe luna - pana la 1.000 de litri

Consumul lunar de carburanti i-a adus pe primarul de la Piatra-Neamt si pe presedintele CJ Vrancea in fata Curtii de Conturi, intr-un raport transmis Guvernului, pentru "practica neunitara la nivelul administratiei publice locale" privind normativele consumului lunar de carburanti.

Astfel, primarul de la Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan, a consumat lunar in 2010, 1.052 litri de carburant, in timp ce presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, nu are stabilita o limita de carburant pentru masina de serviciu, informeaza Mediafax.

La CJ Brasov, Caras-Severin, Harghita si Hunedoara se pot consuma lunar pentru automobilul propriu 800 litri de carburant, la Arges, Dambovita, Neamt si Teleorman se pot consuma 600 de litri de combustibil lunar, iar la Bacau, Bihor, Buzau, Giurgiu, Tulcea, Dolj si Olt pot utiliza lunar 500 litri de carburant, arata Curtea de Conturi.

O medie la nivel de tara arata ca la nivelul muncipiilor pentru automobilul primarului s-au consumat intre 200 si 350 de litri de combustibil. La nivelul oraselor, consumul mediu de carburant a fost in 2009 de 200-300 de litri pentru masina de serviciu a primarului. In ceea ce priveste comunele, aici s-au consumat in medie 150-200 de litri de carburant.

Plafonul lunar de carburanti alocat institutiilor publice pentru parcul auto va fi redus cu 50% pana la sfarsitul anului, printr-o hotarare a Guvernului. Astfel, ministrii vor avea la dispozitie 200 de litri, secretarii de stat, subsecretarii de stat si conducatorii de autoritati 150 de litri.

Un raport al Curtii de Conturi arata ca exista un "vid legislativ" in domeniul normativelor de carburanti, iar acest lucru permite unor CJ si locale sa beneficieze de un nivel nelimitat de carburanti.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...