Ziare.com

Ce e mai rau de-abia vine!

de Constantin Racaru
Vineri, 25 Iunie 2010, ora 18:02

   

Ce e mai rau de-abia vine!
Decizia Curtii Constitutionale nu este o veste buna pentru nimeni. Nici macar pentru pensionari, aparent marii castigatori ai momentului.

Si cine nu crede sau nu intelege, nu are decat sa se uite la evolutia bursei si a cursului de schimb imediat dupa anuntul venit de la CCR.

Prima consecinta, cat se poate de probabila, este ratarea transei a cincea de la FMI si, de aici, a banilor de la Comisia Europeana si de la Banca Modiala. Pana la clarificarea neconstituionalitatilor, legile austeritatii nu pot intra in vigoare.

Ele vor fi trimise in Parlament pentru corecturi. Transa poate veni la timp doar daca pana luni, ziua sedintei board-ului FMI, corectura va fi facuta, iar masurile de compensare a mentinerii pensiilor la nivelul actual vor fi convenite. Din nefericire, este foarte putin probabil.

Pana la adoptarea planului B, deficitul bugetar se va accentua, in lipsa masurilor de austeritate, nervozitatea din economie si de pe piata de capital se vor accentua, cursul de schimb, dupa cum se vede deja, va incepe sa o ia razna, iar Romania nu prea va mai avea de unde sa se imprumute sau va fi pusa in fata unor dobanzi ucigatoare.

Si pana la urma, care ar putea fi acest plan B, pe care Emil Boc spune ca il are pregatit, il negociaza cu FMI, CE si BM si il va prezenta opiniei publice la finalul acestor negocieri cu partenerii?

Sebastian Lazaroiu si Marko Bella au lasat deja sa se intelega ca, pe langa taierea salariilor bugetarilor, vom ajunge la o majorare de fiscalitate, adica a cotei unice si/sau a TVA. Insasi scrisoarea catre FMI arata clar ca in ipoteza ratarii reducerii cheltuielilor bugetare vor fi majorate taxele.

Dar eu nu as baga mana in foc ca planul B chiar exista pe hartie, cu subiect, predicat si cifre concrete, gata pentru negociere si aplicare, pentru simplul motiv ca acest guvern nu a avut niciodata nici macar un plan A serios si viabil.

Iar suspiciunea este accentuata de faptul ca Emil Boc refuza sa dea cel mai mic detaliu din continutul sau. Cand esti intr-o prapastie de credibilitate, cand n-ai dat dovada decat de iresponsabilitate si incompetenta, nu-ti poti permite sa faci pe secretosul si sa ceri oamenilor sa-ti mai dea un CEC in alb.

Teoretic, ar putea exista si alte variante. De exemplu, asa-numitul plan Pambuccian, care prespune cresterea TVA si micsorarea substantiala a cotei unice, solutie considerata foarte interesata de multi economisti de marca.

Dar aplicarea unei astfel de masuri ar presupune inteligenta si curaj, ceea ce guvernul nu are nici macar pentru a analiza asa ceva. Apoi, guvernul ar trebui sa-si reduca cheltuielile cu mult mai mult decat si-a propus, prin blocarea achiziilor de mobila si plafonarea consumului de combustibil. Cu alte cuvinte, guvernul ar trebui sa-si sacrifice clientela.

Cresterea fiscalitatii ar avea doua efecte esentiale dramatice. Pe de-o parte, majorarea cotei unice ar lovi in mediul de afaceri si asa suferind. Sa nu uitam ca IMM-urile nu au scapat nici macar de nenorocitul acela de impozit forfetar a carui anulare/modificare a tot fost promisa. Apoi, mediul de afaceri va suferi de pe urma scaderea puterii de cumparare a intregii populatii.

Cresterea TVA, pentru a avea efecte, trebuie sa fie de cel putin 5 procente. Asta inseamna o crestere importanta de preturi si, de aici, o crestere certa a inflatiei.

Asadar, tot poporul, de la salariat, la pensionar, tot se va trezi cu o diminuare in termeni reali a veniturilor, chiar daca, nominal, pensiile nu vor fi atinse. Si nu sunt convins ca scaderea reala cauzata de inflatie va fi mai mica decat scaderea nominala cu 15%, respinsa acum de Curtea Constitutionala.

Masurile de austeritate, asa cum fusesera initial gandite, desi procustiene, simpliste si, pe fond, inechitatabile, lasau macar sansa minima a unei relansari ulterioare, datorita unei lezari minime adusa economiei, singura care poate asigura cresterea economica a iesirii din criza.

Cresterea fiscalitatii ingroapa aceasta speranta pentru cel putin urmatorii doi ani si, in plus, nu garanteaza de fapt, cresterea veniturilor bugetare. Daca majorezi TVA, prin scaderea consumului, risti sa aduni pana la urma mai putini bani, daca nu compensezi intr-un fel, mentinerea puterii de cumparare (asa cum propune Varujan Pambuccian).

Constantin Racaru
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4944 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
62 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am infrant, din nou!

CC a decis acum, la solicitarea aliantei psdnl, ca Romania sa intre in faliment, peste putin timp, aceeasi CC va decide ca falimentul e necostitutional, de la sublim la ridicol nu e decat un pas.Dintr-un calcul meschin judecatorii de la CC, care au preferat sa arunce la cos un intreg pachet legislativ mai degraba decit sa accepte taierea pensiilor magistratilor. Nesimtirea judecatorilor, aflati in evident, conflict de interese, cand nu accepta micsorarea propriilor pensii si se considera mai presus decat oricine si orice este fara margini. Argumentatia unui judecator de la CC precum ca "neconstitutionalitatea taierii pensiilor este determinata de faptul ca pensiile sunt un drept castigat de-a lungul anilor in baza unor sume depuse" este puerila si penibila, iar rationamentul este de gaga.Este adevarat ca pensiile reprezinta un drept castigat, dar nicunde in Consitutie nu se vorbeste despre cuantumul lor. Mentinerea neschimbata a TVA si cotei unice era o conditie esentiala pentru pastrarea investitorilor in Romania, care acum isi vor lua talpasita.Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca masurile de austeritate sint neconstitutionale, Guvernul are o singura solutie: cresterea taxelor si impozitelor. Puterea de cumparare a pensionarilor va scadea dramatic. Mai mult: tot ce inseamna populatie activa va avea veniturile diminuate prin cresterea impozitelor si taxelor.Inca odata minciuna polpulista a aliantei psdnl, care continua batalia electorala pt o Romanie, adusa in agonie inca din 2008, de aceeasi alianta toxica, a "invins" realitatea economica.Trepadusi psdnl. prestati aici!

 

Pensionarii din Romania s-au transformat in zombi : au inceput sa-si manance semenii care ii tin pe pensii . Cu o forta incredibila , "neputinciosii" , "nevolnicii" pensionari rup gardurile de fier si gatzii jandarmilor .

Adrian Paunescu bolnav .... Cred ca ar mai fi facut o poezie pentru situatia de acum .

Am vazut pe redactorii de la ZF , albi la fata , anuntand apocalipsa .
Luni pensionarii victoriosi vor cumpara din magazine cu 10 % mai putin .
Lunea viitoare , cu inca 10 % mai putin .
Si tot asa .
Lacomia pensionarilor hulpavi , inconstienta , distruge viitorul tinerilor in Romania .
Pana la sfarsitul anului , vor fi cu cateva milioane de romani mai putini in tara .

PNL a anuntat ca vrea PUTEREA .

 

Mortul invingător

Ce tară, ce morală, ce prăpăd,
Un fapt de viată mai grozav ca toate,
Un mort este votat majoritar
Si-n clasament pe toti cei vii ii bate.

Asa a fost si este si va fi
Conflictul de-ntuneric si de groază,
Un mort invinge pe cei vii la vot
Si ei aproape cred că ii trisează.

Si, vai, absurde autorităti
Se strang buluc si judecă drăceste
Si il declară pe invinsul lui
Invingător, doar pentru că trăieste.

Si mortului ce i-a invins pe vii
Nici nu au apucat să-i facă groapă
Si-n primăria lui de-nvingător
E ordin ca petrecerea să-nceapă.

Si prostii rad, in nebunia lor,
Intăratati de linistea nocturnă
Si unul zice: hai să-l ingropăm,
La locul care-i place lui, in urnă.

Ce tară, ce morală, ce prăpăd,
Politică de-a pururi surdo-mută,
Invingătorul se intoarce-n sat,
Dar voturile lor nu-i mai ajută.

Probabil, e-o parabolă, aici,
Chiar dacă nu o pomeneste cartea,
Trăim invinsi in fiecare zi,
Iar, ca să biruim, plătim cu moartea.


poezie de Adrian Păunescu

 

Instaurarea statului national legionar

Basescu va decreta starea de urgenta si va decreta instaurarea statului national legionar pe 14 septembrie 2010 prin numirea lui Blaga ca prim-ministru. Ghilotina, cine-uita-nu-merita,osiris,aaron,ord,andrei-newyork, vald a lui tepes, poweraxxel,t basinica, i e feher si compania sunt aghiotantii lui Blaga si vor incepe campania de teroare si infometare a populatiei.

Nici moartea n-are telefon.

In lumea numelor străine,
Mă simt, si eu, un străinez,
Iau telefonul lingă mine
si n-am ce număr să formez.

Trăiesc, fără sperantă, drama
Că neamul meu, acum, e frint,
Mi-e dor de tata si de mama,
Dar nu au număr, la mormint.

De convorbiri cu ei sunt gata
si in necunoscut mă zbat,
ii sun pe mama si pe tata,
Dar crucea sună ocupat.

Au numere secrete parcă
si aparatul n-are ton,
Deodată aflu si tresar că
Nici moartea n-are telefon.

Mi-e dor de voi, părinti din moarte,
Cu lacrimi bine vă cuvint,
Si uit că ati plecat departe
Si n-aveti roaming, sub pămint.

Formez un număr, oarecare,
Intreb precipitat de voi,
Dar stiu că mort e cel ce moare
si nu mai vine inapoi.

Si, vai, de-atita timp incoace,
Vă chem si-n visuri, să v-ascult,
Dar iarba pe morminte tace,
Cu număr desfiintat demult.

Si, dacă o să tinem minte,
Probabil, cind o fi să mor,
Am să vă caut in morminte,
Pe-un număr de interior.


poezie de Adrian Păunescu din Rugă pentru părinti (10 iulie 2007)

@pericle: ANUNŢ DE VANZARE

C.N. ROMARM S.A. cu sediul in mun. Bucuresti, B-dul Timisioara nr.5 B, sector 6, inregistrată la O.R.C. Bucuresti la nr. J40/10841/2000, anuntă, scoaterea la vanzare, la pachet, prin negociere directă fără cumpărător identificat a unor bunuri materiale, altele decat mijloacele fixe, aflate in proprietate, astfel: 9mm SUB-MACHINE GUN
, 9mm PISTOL Md. 2000 , Atomizer , Mitraliere usoare , Mitraliere , Pusti de asalt , Pusti cu luneta , Lansatoare de grenade de mana , Pistoale , Mitraliere grele , Munitie militara, Munitie de infanterie, Produse restabilire ordine publica .
Datele de identificare a bunurilor materiale scoase la vanzare.

http://www.romarm.ro/index.php/products/index/31/77/Munitie-de-infanterie

Pretul de vanzare a pachetului de bunuri materiale de la care porneste negocierea este de 1.409.911,42 lei (RON) + TVA

Poate participa la negocierea directă fără cumpărător identificat orice persoană fizică sau juridică, romană/străină, comercianti persoane fizice autorizate sau asociatii familiale care indeplinesc cumulativ următoarele conditii:

- nu inregistrează datorii bugetare restante

- achizitionează caietul de sarcini, plătesc taxa de participare si depun garantia de participare la negociere;

- depun pană la data de 11 decembrie 2009, ora 14.00, la sediul Vanzătorului Plicul container sigilat si parafat cu oferta financiară si cu documentele de participare prevăzute in caietul de sarcini.

Garantia de participare la negociere este de 3% din pretul de pornire, inclusiv TVA

Taxa de participare la negociere este de 500 lei (RON) + TVA

Pretul Caietului de sarcini este de 100 lei (RON) + TVA

Traiasca razboiul civil din Liban !

Traiasca genocidul din Jugoslavia !

Traiasca prostia omeneasca !

Traiasca majoritatea tam pa si mersul la gratar !

Traiasca amintirea gratarelor !

Traiasca amintirea tarii de origine Romanika !

Ne asteapta o noapte lunga : ne facem bagajele .

Ne asteapta un drum lung .

Facem plinul si luam si in canistre la preturile vechi .

Toarasi, acuma ie momentu! Zdrobiti oranduiala cea crudă si nedreaptă!

Eminescu a fost si cel mai mare Domnitor al Romaniei, toarasi!

Pacat ca la omorat liberalii astia a lu Antonescu, ca ia dat aidracu sa bea esentza de polonez210 si daia a murit saracu de tanar!

Ca dacar trai acuma, io pe iel las vota, toarasi!
Ca ar fi fost bine sa mai avem un domnitor ca el astazi, la vremuri grele, ca sa nen vetze cum sa facem sa scapam de toti malagambistii astia, toarasi!

Ca de unde stia iel deacu 125 de ani, sa le zica asa cum le zicea in poiezia aia lunga, de nam invatzato io la scoala:

Religia - o frază de dansii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranta de răsplată,
După ce-amar muncirăti mizeri viata toată,
Ati mai purta osanda ca vita de la plug?

Pai asta vrea malagambistii astia, sa stim de frica!
Iete ca nu stim, ca uite ce zice Domnitoru:

Zdrobiti oranduiala cea crudă si nedreaptă,
Ce lumea o imparte in mizeri si bogati!
Atunci cand după moarte răsplată nu v-asteaptă,
Faceti ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
Egală fiecare, si să trăim ca frati!

Asa o sa facem Maria Ta!

Traiasca Partidul Saracilor!
Traiasca saracul popor roman!

Traiasca Mache Psderie
Vice
Asociatia de Hingheri No.5 Buc.

Raul maxim !

Raul maxim pentru romani este acest guvern personal al lui Basescu. Cu ei la conducere , Romania nu are cum evita cel mai mare rau posibil, indiferent care ar fi acesta. Prezenta acestor iresponsabi si impostori la guvernare este cel mai mare rau posibil.

 

RAUL este

pnl alaturi de psd , un prostanca si un pontos.

incet-incet se revine la salariul mediu din '89, adica 70-80 dolari/luna, cu o mare diferenta: pe vremea lui Ceasca nu existau atitia milionari si miliardari de carton, analfabeti in politica, economia nu era distrusa de termitele politice, datoria zero..

si cum economia nu produce nimic pt ca e capusata de politicieni si afaceristi de carton alde Vintu, patriciu, vanghele, becali, berceanu, udrea, Videanu, prigoana, Bombonel, Oprisan, Mazare, Felix, etc...sa ne asteptam la tot ce e mai rau...Urmeaza jaful Loteriei, Rosia Montana, RomGaz, mine de sare,cladiri de patrimoniu,etc ca restul a fost luat de mafiotii politici si de Vintu deja...Justitia=ZERO barat...

Vrajeala !

basescu si Boc nu au vrut sa afecteze banii 'ciuguliti' de catre clientela si baronii portocalii. Acestia sunt singurii care mai au acces la investitii in ziua de azi. Cresterea taxelor i-ar fi afectat serios pe acesti smenari abonati la banii bugetari. Ramaneau fara bani de 'partid'.

Exista o solutie

Marii imbogatiti au datorii la stat de multe sute de milioane. Daca pentru salariati s-au luat masuri f.dure pentru ca tara sa iasa din criza ,pentru marii corupti care au datorii la stat de sute de milioane de euro nu s-a luat nici o masura. Oare ei nu trebuie sa contribuie la iesirea tarii din criza? Sau ei conduc tara si se protejeaza aruncind totul pe spatele celor saraci . Nu sint comunist nici macar socialist.Nu pretind ca cei bogati sa fie impozitati in plus. Deci nu ma refer la bogati ci la cei imbogatiti prin jefuirea averii statului.

Poate ma insel, dar planul Pambuccian da tot in cei cu salarii si pensii mici si foarte mici

singura solutie de a proteja pe cei cu venituri mici este impozitarea progresiva.

 

@cronos

Iar sunt nevoit sa-ti dau dreptate si sa te " plusez "....Da' progresiva nu cred s-o vedem prea curand...aia daca ar fi aspra de tot la pensii si salarii peste 1800-2000 lei...n-ar avea ce vocifera aproape nimeni...dar....

Dar si daca am avea, va dati seama?

I-am vedea pe Predescu si Aspazia arsi de sute de milioane pe luna din pensiile nesimtite pe care si le apara atat de inversunat, si nu ar putea spune ca impozitul este neconstitutional...

Doctrore, nu zi, nici nu stii ce mai scrie in Constitutia Romaniei.....

si apoi dincolo de ce scrie, cine stie cum vor interpreta ilustrii nostri magistrati......

Sssst

Nu mai pomeniti de impozitarea progresiva, caci toti smecherii din PDL si PNL va vor face comunist, socialist-trotzkist, vandut, bugetar puturos, dusmanul sectorului privat, etc. Mai bine sa intre Romania in faliment, ca sa se convinga si dansii, dupa care se va ajunge in mod natural acolo unde trebuia sa mergem de la inceput...

singura solutie de a proteja pe cei cu venituri mici este impozitarea progresiva.

numai economisti d edoi bani pe aici. Singura solutie pt. cei saraci este TVA de 0% pt mancare, haine pt. copiii, carti, pantofii pt copiii si 5% pt gaz si electricitate compensat prin 21% TVA pt celelalte. Ca in occident.

CU 15% DE LA PENSIONARI NU SE TRECEA DE CRIZA

Numai ca pensionarii in cazul cand se reduceau pensiile cu 15 procente pierdeau de doua ori, a doua oara era prin cresterea taxelor si impozitelor si deprecierea leului functie de moneda europeana de care Romania nu va scapa nici daca i-a de la pensionari 50%.

 

N-ati inteles nimik ! Chiar nimik ! Important era acordul cu FMI si increderea investitorilor in Romania . Acum totul e spulberat .

Nici pe mine , ca roman , nu ma poate nimeni obliga sa investesc in asa ceva .

Fruntea de un deget nu va ajuta decat sa salivati la bunatatile din hypermacht si sa cere intr-una bani .
Se va ajunge din nou la milioane , sa va saturati numarand .

Pierzi la greu... rau ai ajuns... te-asteptai sa vezi o tara ingenuncheata pentru ce ? Ai ipoteci ? Credite ? Importuri ?

Vezi ca dupa prima saliva pensionarii se vor servi si cu marfa si cu investitoru' ... care daca scapa... nu mai vine !

Ai grija ce-ti doresti... altfel o sa ramai multa vreme explicand ce-ai facut in ultimii 20 de ani... Stii cum se spune... pro.stu moare de grija altuia... vezi de tine !

CE GHILOTINO ?, NU TI-AI FACUT PLINUL ?

Unde ajung banii de la FMI ?,sa-u folosit cumva in investitii ?,i-au luat: Blaga, Videanu, Berceanu, Udrea prin firmele pe care le au de sifonat banii statului.
Veti da socoteala candva, pe cine incercati sa mai inselati ?,mintiti?, furati? etc, cu asta va ocupati actualmente.

Faptul ca voi ati repetat intr-una pe oriunde prostiile astea si aia nu au stiut ce sa faca - adica sa va raspunda hotarat -

E problema si prostia lor .

E problema si prostia fraierilor care se uita in gura unora ca voi - niste tonomate , niste raspandaci .

Nu vad pentru ce trebuie sa ma coste pe mine manipularile unora ca voi .

Slava Domnului , in Europa se poate circula fara vize .

Sieg Heil!

Bai nazist imputit. Nu iti dai seama cata umbra inutila faci tu pe pamant? Ba chiar o belferesti cu baini luati mancand ce nu trebuie. De ce nu te duci tu sa te atarni de o creanga mai groasa in parcul central? Sunt sigur ca gestul tau va fi apreciat cum se cuvine.

dusule!

Si asa base al tau a distrus tara pentru 50 de ani,asa cum i-au ordonat marii moguli straini!Base a fost reales nu de populatia Romaniei,pentru ca NU ROMANII AU NUMARAT VOTURILE!!!Nu cumva faci parte dintre acestia?

dar cu tva de 24 %?

ce-or sa manance pensionarii, zambetul victorios al liderilor de sindicat si ai celor doi politicieni de .. ponta si antonescu ?

Nici macar pentru pensionari, aparent marii castigatori ai momentului.

Posibil ca pensionarii sa fie marii perdanti.

Ei nu au absolut nici o vina. Nu pot fi invinuiti nici macar de lipsa de clarviziune.
Au luptat cum au putut sa nu le fie amputata pensia aia ca vai de capul ei.
Au obtinut asta.
Vor castiga aceleasi bancnote, nu si aceiasi bani.
Cand vor constata asta se vor cai, poate, amarnic.

Altii, politicienii si cei care-i manevreaza din spate, au profitat de suferinta lor pentru a specula momentul si a-si deschide drumul spre noi bogatii.

De vina sunt cei care nu au stiut cum sa le explice ce alternative exista si cei care au distorsionat orice informatie cat de cat utila.
Guvernul si mass media.

 

Informarea populatiei

Parerea mea este ca s-a comunicat situatia reala si masurile necesare, dar persoanele care au vorbit logic si in cunostinta de cauza au fost atacate de si decredibilizate prin minciuni repetate obsesiv de catre angajatii unor trusturi de presa. Prin prestanta josnica a unor moderatori TV si a invitatilor lor speciali, se pune in pericol viitorul Romaniei. In conditiile actuale chiar ca e vorba de securitatea nationala.
Inca, o mare majoritate a populatiei, pensionarii in special , crescuti in sistemul comunist au tendinta de a da o mare importanta la ceea ce vad la TV si nu reusesc sa faca diferenta intre stirile adevarate si manipulari .
Ar fi nevoie ca si trusturile sa explice situatia reala, sa se arate ca toata lumea trece prin momente extrem de grele si de felul cum vom face fata depinde viitorul fiecarei natii in parte . Se poate sa vina vremuri atat de grele ca nici nu ne inchipuim, si atunci va fi prea tarziu sa mai facem ceva. Vom muri de foame si nu vom avea nici cui sa ne plangem, salarii bugetare zero, pensii zero. Nu e greu de inteles ce va urma daca mai multe tari dau faliment . ( In Romania s-ar putea ca falimentul sa fie declarat neconstitutional ) .
Imi pun de multi ani intrebarea despre moderatori si invitatii lor: cine o face pentru bani si cine o face datorita faptului ca pur si simplu asa vad ei situatia ?
Cu mare stima si respect doresc Guvernului si celor ce sustin reforma, sa aibe putere de lupta si sa fie siguri ca sunt si oameni care se considera reprezentati de ei.

raul cel mare va fi inflatia

care nicidecum nu poate fi stapanita prin cresterea taxelor care va provoca cresterea preturilor;
-iar pensionarii care se bucura astazi ca au scapat cu pensiile diminuate. vor plange maine cand vor cumpara o paine cu banii care azi ajungeau de doua paini

 

Mai politruci portocalii

Astia platiti sa postati gunoaie pe aici. Adica unora le taiati 25% din salar si le mai luati vreo 10-15% prin taxe? Credeti ca nu va va da nimeni in cap? Sa dea Domnul sa folositi tot ce ati furat pe la doctori, dind spaga ca sa va bage aia in seama.

 

mai bine v-ar da afara,

sau .... eutanasia !

Ei na !

Articolul dumitale are , Stimabile , toate caracterele unui sofism . Speriat de perspectiva matale incerci sa bati moneda pe ceea ce ne asteapta pe noi toti . De ce n-ai incepe dumneata sa construiesti un articol asa cum ar face un profesionist , in respect pentru batranii nostri , pentru parintii dumitale , deci pentru dumneata insuti . In dorinta voastra de a gasi ceva cat mai bombastic pentru titlul articolului , nesocotiti chiar respectul datorat celui care-l citeste si adauga perspectivei dumitale un dram de speranta . Adica banii de care vorbim cu totii . Personal , am sa uit de dumneata ca potential ziarist .

 

Guvernul a dorit raul cel mai mic !. CCR - raul cel mai mare pentru tot poporul,in schimbul mentinerii si protectia pensiilor de lux ale magistratilor.

Cel mai mare rau pentru populatie l-a facut CCR.
Cer desfiintarea CCR si avocatului poporului prin REFERENDUM PUPULAR si preluarea functiilor acestora de comisia legislativa a parlamentului si de CSM.

 

Nu se poate asa ceva , dar le-ar prinde bine .

Iliescu tace .
Constitutia Iliescu continua sa produca efecte .
Oricat s-a straduit Basescu sa schimbe calamitatea asta de Constitutie , nu a reusit .
Il consider deja

I N F R A N T *** D E *** S T R U C T U R I

si pe Presedntele Basescu .
Cocluzie :
in Romania , un Presedinte , un Guvern si o majoritate fragila parlamentara sunt mai slabe decat fosta SECURITATE .

Sa va fie de bine !!!

@Ghilo

CLIENTELA POLITICA BASESCIANA este formata din cei cu salariu mai mare decat persedintele,dar care contribuie la bunasatarea acestuia.De aceea, de clientela politica nu se atinge nimeni,cu riscul de a se mari TVA-ul.
Daca s-ar micsora salariul clientilor politici,e posibil sa se iasa din criza.Sunt foarte multi directori cu salarii de peste 120 milioane de lei vechi,iar pentru fiecare dintre acestia muncesc cate 12 mii de muncitori!ELIMINATI CLIENTELA POLITICA SI SE VA IESI DIN CRIZA!!!Dar boc e prea boc pentru a lua astfel de masuri.

CINE CERE VOT POPULAR ?!!!??? VREI O BAIE DE MULTIME ?!?

In rest, la munca ! Exact cum face toata lumea consiliata de portokalii !!! Si daca vreti sa fie si mai "bine" priviti atent cum se prabusesc toate visele... camatarii nu vor irosi momentul... e multa vreme de cand postesc privind lacom la averile unora ! Vrei sa spui ca politicul si-a facut calculul gresit ? Asa e ! Foarte rau pentru cei care se bazeaza pe contracte publice si atat ! Uneori Statul n-are bani ! Pur si simplu ! Aste-s riscurile oricarui negustor ! Nu era limpede ca oricum bunurile si serviciile nu se vor cumpara la nesfarsit daca nu exista consumatori ? Impozitele... glume... fara sare... asteptam executari silite ...

Basescu, presedinte jucator. Felicitari, jucati la mare risc, inteligent. VA IUBESC, D-LE BASESCU.

D.le Basescu, VA IUBESC ! Stiam ca nu va lasa sufeltul sa taiati pensiile pensionarilor amarati, a fost mana dvs., aranjamentul dvs. ca un membru CCR sa voteze impotriva constitutionalitatii legii, asa a-ti justificat ca dvs., ca presedinte, ati respectat
angajamentul cu FMI, dar v-ati scos, ajutat de CCR, impotriva caruia nimeni nu poate decide. Sunteti adevarat jucator, si jucati la mare risc, VA FELICIT SI VA IUBESC, sunteti smart, open mind. Eu asa am inteles natura celor intamplate azi. FITI CURAJOS, FITI DE PARTEA POPORULUI, VETI RAMANE IN ISTORIE, POPORUL VA INTELEGE EFOTURILE DVS. DE A -L AJUTA, DE A-I FI ALATURI. TOATA STIMA MEA. Puneti in aplicare, gradual si celelalte masuri pentru redresarea economiei si aducerii de fonduri la buget. Fiti alaturi de cei multi si oprimati de partidele politice. Debarasati-va de pdl+istii care nu va fac cinste, stiu ca o veti face. SUCCES!

 

a intervenit sa voteze ungurul cu aillalti?

1. interventia in justitie e amestec in separarea puterilor sau coruptie, trafic de influenta, et vezi si cazul Voicu
2. daca basescu nu vroia taierea pensiilor- la care nu l-a obligat nimeni- de ce judecatorii pe care i=-a pus cu "varsare de sange" au votat pt taierea pensiilor?
3. "nu va lasa sufeltul sa taiati pensiile pensionarilor amarati" exact aceeasi afirmatie a facut-o si vanzatoarea de la magazinul de la colt, azi dupa decizia CCR ( e pensionara si are si un misc chiosc)

ioanaiiii... te deranjeaza ?

exact, am folosit o sintagma din dialogul unui personaj din cartea mea "Fiinte dificil de fixat", uneori, in viata, traiesc momente consemnate si in poeziile, cartile mele. Pentru o mai buna intelegere, citeste aici:

http://elenatoma.piczo.com/?preview=y&g=23608529&cr=3&rfm=y

sincera sa fiu

pt punctul 1, ma deranjeaza incredibil de mult- dar probabil e vina mea ca pur si simplu nu pot intelege ca nu exista repere morale in tara asta si nici obisnuinta respectarii legii.
pentru celelalte nu, sunt simple constatari, fara importanta sau consecinte, iar pct, 3, chiar o mica rautate, imi cer scuze!

ioanaiii... nefiind retribuita pentru comentarii, ca tine, sunt o femeie modesta, in aceste vremuri pline de vitregie, ca sufletul tau, care in loc sa aprecieye marfa, se cramponeaza de ambalaj.

nu doresc sa intretin comentarii contradictorii cu tine. tu esti postaci de serviciu, eu opinez asupra necazurilor celor multi in mijlocul carora ma regasesc. cand iei banii pentru prestari servicii pe Ziare.com, bea un pahar si pentru mine, poate vei vedea lumea in parametrii normali. Pariez, te vei intreba care-i starea de normalitate.

scuze typo .. a se citi : parametri

.

scurt

nu sunt platita, nu as avea cum, comentez in functie de articol, spun ce cred, nu fac postari stereotipe.
ca si fumatul, postarile astea sunt pt mine un viciu costisitor.nu sunt pensionara, nu iau in nici un fel bani de la stat, imi platesc nenorocitele de impozite si nenorocitele de amenzi de circulatie, asa ca sunt un bun contribuabil!

facerea de bine

nu zau si daca e asa de ce nu a iesit azi afara sa vina in mijlocul oamenilor care protestau la cotroceni ? cred ca il faceau bucati . asta e o incercare dec a drege busuiocul adica daca ccr i-a dat cu constitutia in cap tot meritul lui este !! de ce nu a venit sa propuna asta INAINTE de decizia ccr ? oricum si-a asumat aceste taieri si e solidar cu boc si asta se cede in somdaje !!

 

Constantin Racaru : UN EXPERT NECUNOSCUT IN ECONOMIE ?!? SAU UN AGAMITZA DANDANACHE ? Daca ar fi fost avizat, explicati de ce n-a ajuns niciodata sa conduca vre-un cabinet... Din putul gandirii se pot scoate multe opinii...

Citez: "Asadar, tot poporul, de la salariat, la pensionar, tot se va trezi cu o diminuare in termeni reali a veniturilor, chiar daca, nominal, pensiile nu vor fi atinse. Si nu sunt convins ca scaderea reala cauzata de inflatie va fi mai mica decat scaderea nominala cu 15%, respinsa acum de Curtea Constitutionala."

 

urmeaza dezastrul

sunt unul dintre romanii care ,desi in strainatate plateam in romania pentru a beneficia de pensie.dar eu platesc si in uU.K.asa ca statul roman m-a pierdut de client .iar ca mine vor mai fi.daca CCR vrea pensii de super specialisti ,atunci sa fie impartiali si apolitici.dar prestatia lor este una servila si patimasa.de aceea nu avem justitie,dreptate sociala;dar avem coruptie si instabilitate.

 

foarte bine domnule, nu mai plati in Romania

nici nu ai de ce, eu in locul domniei tale nu as fi mai platit din momentul in care s=a pus problema sa fie reduse pensiile in mod arbitrar! nici eu nu as mai plati, daca nu m-ar obliga.
asa, de curiozitate, ce salarii si pensii au judecatorii acolo unde traiesti- la care salarii si pensii contribui prin taxele si impozitele platite acolo?

ioanaiiii ---- ca gandire poti sa ai ....

Multiplica-l pe cetateanu lde mai sus cu cateva milioane .
Punem pariu ca nici capsunarii nu vor mai trimite bani in Romania !??

ghilotina

pentru Dimnezeum, de ce sa trimita bani in ROmania? DE CE? daca au familia in tara, hai sa zicem, dar altminteri de ce sa trimita? ce ***, Romania trebuie sa existe ca o tara, sa aiba economie, oamenii sa traiasca aici din munca lor! ce gandire am? am intrebat de curiozitate ce salariu si pensie are un judecator in strainatate! imi mentin intrebarea, daca poate cineva sa imi raspunda, multumesc!

Salarii UK

Nivelul de salarizare este in limitele bunului simt, in sensul ca nu este de 10 ori mai mare decat al altui functionar de stat. Este doar o profesie , asa cum sunt foarte multe, si ce e mai important e ca nu se considera niste zei care impart dreptatea ignorand legea si bunul simt si sunt constienti ca au si indatotriri de serviciu , nu numai drepturi.

Pensii UK

Pensia din sistemul de stat nu e asa mare cum e legenda in Romania. Pensia privata e de ajutor in UK , si care este in functie de suma depusa in fond, iar acel fond se investeste , el producand profit sau pierdere, asa ca pensia poate fi mare, mica sau inexistenta, daca a falimentat fondul. Diferenta este ca oamenii nu fac greve, inteleg si accepta situatia , datorita educatiei simple dar foarte practice primte din familie si din scoala . In UK nu a fost comunism. Ei nu concep anumite situatii specifice Estului, dar trebuie sa recunoastem ca si multi Romania nu inteleg si nu concep anumite situatii normale din UK.

@Vioo

multumesc! nu stiu daca se pot obtine informatii exacte, ar fi totusi interesant cred eu, cat are un judecator in Franta sau Germania, sau stiu si eu, in Anglia. Nu cred ca sunt niste functionari obisnuiti, raspunderea lor e uriasa dupa parerea mea. ei si doctorii au viata oamenilor pe mana. din cate stiu in America sunt alesi. de remarcat ca sunt o casta discreta, nu au voie sa comenteze, nu au voie sa participe la viata cetatii decat prin munca lor. intra in fisa postului.

ioaniiiiii...ar fi totusi interesant sa compari sa intelegi ca salariul minim si cel maxim este cuprins intre o grila maxima de 1-12

Ar fi interesant sa compari salariul unui magistrat din Franta sau Germania, cu salariul minim sau mediu din tara respectiva. Imbogatita cu aceste cunostiinte, ar fi si mai interesant sa vii sa faci aceeasi comparatie si intre salariile din Romania, dupa care sa vii cu comentarii. Cat despre pensii nici nu mai vorbesc, situatia iese si mai dezustruoasa la un asemenea studiu comparativ. Succes.

@ ghergheatelis

si asta as vrea sa compar, dar nu am date! o sa vad daca pot afla ceva! aveti idee unde ne putem informa? nu e cine stie ce important, dar sunt foarte curioasa!

e tot ce am gasit

tarile membre UE: salariul unui magistrat este cam de 3-4 ori mai mare decat salariul mediu pe economia nationala; in functie de pozitionarea in sistemul instantelor si parchetelor, respectiv vechimea in functie si responsabilitatea aferenta pozitiei, exista si posibilitatea unui minim de 2,5x (la debut) sau unui maxim de 5x (la final de cariera)
cat e salariul mediu la noi? 1700 de lei? deci ar fi cam 50 si ceva de milioane cel mai mic in magistratura pana la 85 si ceva de milioane cel mai mare. se cam incadreaza. nu e de 10 ori mai mare. daca o fi asa.

Profesii si meserii

IoanaIII, eu cred ca fiecare meserie si profesie este importanta in felul ei. Nu numai judecatorii si medicii se pot considera a fi cei mai speciali. Nu putem trai si dezvolta fara profesori, ingineri… , murim mai repede fara medici… , nu avem ce manca fara fermieri, bucatari… , nu avem bani la buget fara vamesi, garda, casieri…. , nu avem ce impozita fara patroni si fara muncitori….. , nu avem liniste fara politisti…. , nu avem securitate fara servicii si armata, nu putem circula fara soferi, mecanici, aviatori….. .
Exista diferente de pregatire profesionala pentru fiecare meserie sau profesie. Unii trebuie sa aibe studii mai avansate iar altiii medii, dar cel mai important este ca sa isi indeplineasca sarcinile cat mai bine, fiecare , conform activitatii care o desfasoara. Salarizarea ar trebui sa reflecte nivelul de pregatire si de competenta .
Judecatorii sunt arbitri care ar trebui sa sa arate calea legala atunci cand apare un conflict intre jucatorii societatii actuale : persoane fizice, juridice, institutii de stat, etc… .
Eu cred ca jucatorii sunt cel putin la fel de importanti precum arbitrii pentru ca societatea a creat pe judecatori si tot societatea plateste salariile lor. E gresit daca cei creati se considera cei mai creati dintre toate creatiile omului modern.
Cine vrea sa fie faimos prin contul gras din banca, trebuie sa aibe spirit de intreprinzator, sa conceapa o activitate, sa faca rost de fonduri si sa riste investind. Ca urmare are sansa sa devina un jucator de baza al societatii . Prin munca grea a acestor oameni curajosi si ai angajatilor lor se platesc salariile aparatului administrativ , inclusiv al judecatorilor.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor