Cine este Daniel Suciu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltarii

Marti, 19 Februarie 2019, ora 22:35
10075 citiri
Cine este Daniel Suciu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltarii

Comitetul Executiv National al PSD l-a validat, la 19 februarie 2019, pe deputatul Daniel Suciu pentru functia de ministru al Dezvoltarii Regionale, a anuntat la finalul sedintei premierul Viorica Dancila.

Vasile-Daniel Suciu s-a nascut la 7 noiembrie 1980, in Bistrita, potrivit http://www.cdep.ro/.

A absolvit: Scoala Generala nr. 1 din Bistrita (1995); Colegiul National "Andrei Muresanu", sectia Bilingv Romana-Franceza (1999); Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, sectia Stiinte Politice (2003) . In 2011, a obtinut un master in management politic din partea Scolii de Studii Academice Post Universitare "Ovidiu Sincai" din Bucuresti.

In perioada februarie 2004 - ianuarie 2007, a lucrat ca jurnalist, fiind seful departamentului politic al cotidianului Mesagerul de Bistrita-Nasaud. Intre septembrie 2006 si ianuarie 2007, a fost corespondent la Evenimentul Zilei. In intervalul ianuarie - septembrie 2007 a fost Director la Cancelaria Prefectului, in cadrul Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud. A fost consilier parlamentar intre septembrie 2007 si iunie 2012.

In 2009, a devenit purtator de cuvant al PSD Bistrita-Nasaud, iar in iunie 2010 a devenit vicepresedinte al PSD Bistrita-Nasaud si presedintele TSD Bistrita-Nasaud, noteaza http://www.cdep.ro.

In iunie 2008 a obtinut functia de consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

In legislatura 2012-2016, a fost ales deputat PSD de Bistrita-Nasaud. A fost secretar al Grupului Parlamentar al PSD. Din februarie 2014, a fost secretar al Comisiei pentru mediu si echilibru ecologic. Pana in februarie 2014, fusese membru in Comisia pentru munca si protectie sociala.

In 2016, a fost reales deputat de Bistrita-Nasaud. Din februarie 2018, este lider al Grupului parlamentar al PSD. Pana in martie 2017, a facut parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii.

Este membru al Comisiei pentru mediu si echilibru ecologic. Membru supleant al Delegatiei permanente a Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est si presedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Argentina.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...