Cireasa de pe tortul Economiei (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 12:24
8359 citiri
Cireasa de pe tortul Economiei (Opinii)

Dupa ce iepurasul Remus Vulpescu si-a facut datoria si a atras toata furia amatorilor de momeli aruncate de Varujan Vosganian pe blog ca sacrificiu necesar pentru partidul care nu i-a ridicat imunitatea, iata ca s-a ivit si adevaratul titular al portofoliului economiei. Andrei Gerea pe numele lui.

Ce usurare, ce fericire ca nu ne-am procopsit cu groparul privatizarii Oltchim! Asa o usurare ca nici nu ne uitam prea atent la profilul propunerii PNL. Sigur, dl. Gerea nu este penal, ceea pentru un ministru liberal a ajuns o performanta. Si cum standardul a scazut atat de mult, am ajuns sa ne multumim cu putin.

Dar in afara de faptul ca nu este penal, dl. Gerea nu are nicio alta calitate convingatoare pentru portofoliul pe care il ocupa. Dl. Gerea nu a fost de-a lungul timpului mai mult decat functionar bancar de rang inferior, cu un maxim de director de sucursala bancara de oras de provincie.

A terminat ASE, dar a profesat ca electronist. Probabil unul foarte bun. Are multe intiative legislative, deja 8, peste o suta de interpelari. Foarte frumos! Dar ce cauta la ministerul Economiei care are acum de gestionat dosare foarte grele? Oltchim, Cuprumin, locuri de munca.

Nu este deloc incurajatoare imbujoararea adolescentina cu care dl. Gerea a primit provocarea admitand mai mult sau mai putin explicit ca se va califica la locul de munca. Este exact ce ne trebuia la Economie. Nicio indoiala!

Mai ales ca omul are reale talente. In emisiunea TV Cireasa de tort a gatit vinete prajite cu rosii coapte, tzatziki in varianta turceasca, salata de vinete cu nuci, cartofi cu rozmarin si cotlete de berbecut la gratar, cod si creveti, placinta cu carne, salata de fructe si dovleac copt cu miere. Doar ca ministerul Economiei nu e bucatarie si nici Oltchimul aragaz. In rest, numai de bine.

Ca PNL este intr-o criza teribila de oameni am vazut. Dar ar putea sa apeleze la tehnocrati, nu-i o rusine. Ar putea, dar ce facem cu clientii interni? Ce facem cu taberele care isi transeaza teritoriile in jurul liderului Antonescu?

Dl. Gerea este exponentul famigliei Rusanu - Chitoriu, care practic controleaza acum tot ceea ce inseamna partea liberala de economie si finante. Este o optiune serioasa luata de grupul acesta, mai ales dupa ce grupul iesean a intrat in vria condamnarii lui Relu Fenechiu.

Si cum batalia pentru fiecare pozitie este atat de acerba, cum ne putem imagina ca PNL ar fi dispus sa abandoneze totul si sa plece in neagra opozitie, pentru a maximiza sansele de succes ale lui Crin Antonescu. Un succes care nici macar nu i-ar garanta revenirea rapida la guvernare. Nu mai pot baronii liberali de ambitiile prezidentiale ale lui Crin Antonescu cand ei sunt acum la masa bogatilor. Oameni pragmatici nu lasa nicio firmitura nemestecata si nedigerata.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Andrei Gerea ministru, #Andrei Gerea Economiei, #Andrei Gerea Oltchim, #PNL Economie , #guvern