Codrin Stefanescu: Guvernul alternativ al PDL, un amalgam de fani declarati ai lui Basescu

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 21:37
1656 citiri
Codrin Stefanescu: Guvernul alternativ al PDL, un amalgam de fani declarati ai lui Basescu

Secretar general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a calificat luni Guvernul alternativa prezentat de PDL drept "un amalgam de fani declarati ai lui Traian Basescu".

"Referitor la asa-zisul Guvern din umbra al PDL, prezentat astazi oficial de Catalin Predoiu, sunt absolut necesare cateva comentarii. Era de asteptat ca partidul, in ansamblul sau, sa traga niste invataminte, dupa lectia primita din partea electoratului la alegerile locale si parlamentare de anul trecut, cu atat mai mult cu cat PDL a fost indepartat din prim-planul vietii politice atat din cauza erorilor de guvernare cu impact incomensurabil asupra populatiei si mediului de afaceri, cat si pentru jaful patronat in administratia centrala si locala.

Astfel, sa lansezi, in spatiul public, un guvern in care se regasesc, in mare parte, aceleasi nume din guvernele Boc si Ungureanu nu poate fi catalogat decat ca o intentie la fel de ridicola precum este chiar componenta acestui executiv-surogat", sustine Codrin Stefanescu, potrivit unui comunicat remis luni.

Blaga: Guvernul alternativ al PDL are putine ministere

In opinia sa, incercarea de "cosmetizare" a imaginii PDL este "la fel de penibila" cum este si caracterizarea facuta de Catalin Predoiu Guvernului alternativa.

"De fapt, nu este vorba decat despre un amalgam de fani declarati ai lui Traian Basescu si asa-zisi disidenti ai basismului din interiorul PDL. Altfel, cum poate vorbi 'premierul-alternativa' Predoiu despre 'profesionalism' intr-un guvern in care se regasesc personaje ca: Monica Macovei care, in vechiul mandat de ministru al Justitiei a politizat si a subordonat total Palatului Cotroceni unele institutii de stat; Anca Boagiu in ministeriatul careia POS Transporturi a fost blocat de Comisia Europeana pentru ilegalitati in organizarea unor licitatii; Gheorghe Ialomiteanu, cunoscut doar pentru ca, in timpul protestului functionarilor din Ministerul de Finante, s-a baricadat de frica in birou; Alin Tise care, ca presedinte al Consiliului Judetean Cluj, s-a remarcat prin favorizarea afacerilor firmelor de casa ale partidului sau Alexandru Nazare, Lucian Bode si Claudia Boghicevici niste ministri-paravan pentru o perioada de 3 luni, in Guvernul Ungureanu", a afirmat social-democratul.

El a adaugat ca este de asteptat ca presedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, daca doreste ca partidul sau sa devina "un partener de dialog credibil" si un reprezentant al Opozitiei, sa lamureasca, mai curand, daca PDL va ramane "aceeasi formatiune-satelit care va gravita in jurul lui Traian Basescu sau se va desprinde de trecut si va anunta ca merge mai departe cu idei noi, care nu mai au nicio legatura cu basismul de altadata".

Citeste si:
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului director ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului director ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Tudor Simota, fost director general al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), schimbat după doar cinci zile de activitate, a dezvăluit că funția din care a fost înlocuit era...
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...