Basescu: Daca vom fi chemati la guvernare, intram. Daca nu, vom sustine guvernul liberal in orice conditii

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 22:47
5050 citiri
Basescu: Daca vom fi chemati la guvernare, intram. Daca nu, vom sustine guvernul liberal in orice conditii
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Europarlamentarul PMP Traian Basescu sustine ca PMP va intra la guvernare daca i se va solicita acest lucru, pentru ca are "obligatia morala", insa nu conditioneaza sustinerea pentru un Guvern PNL de obtinerea de portofolii in viitorul Executiv.

"Ne simtim responsabili de faptul ca am participat la caderea unui guvern fara a participa la punerea unui alt guvern. (...) Eu cred ca un guvern cu minima capacitate de a face niste pasi inainte in rezolvarea problemelor tarii este un guvern in care toti cei care au participat la motiunea de cenzura sa intre in guvernare, pentru ca au si obligatia morala.

PMP-ul poate sa nu fie in Guvern daca asta nelinisteste pe Hunor sau pe Tariceanu, imi dau seama ca la varsta lui a ajuns la nelinisti de genul asta, domnul Tariceanu", a declarat Traian Basescu, joi, la Realitatea Tv.

Acesta a afirmat ca are "o repulsie naturala" fata de ALDE si UDMR.

"Daca de asta se impiedica domnul Tariceanu, si Hunor si Ponta foarte bine! PMP-ul sustine Guvernul pana la alegerile viitoare, cu 18 voturi, cate are el", a aratat Traian Basescu.

El a precizat ca PMP este un partid "curat" si ca ar fi "bucuros" ca PMP sa nu-si "atarne" in istoricul lui parteneriate cu ALDE sau UDMR.

Traian Basescu considera ca PMP are obligatia morala de a intra la guvernare, avand in vedere ca a contribuit la caderea Guvernului.

"PMP-ul daca va fi chemat la guvernare se va duce pentru ca are obligatia morala, generata de participarea la caderea Guvernului Dancila. (...) Daca vom fi chemati, daca nu, vom sustine Guvernul liberal in orice conditii. E discutia pe care am avut-o cu Eugen Tomac si nu numai cu el. Daca vom fi chemati, PMP-ul vine la guvernare, daca nu va fi chemat va sustine Guvernul liberal", a spus Traian Basescu.

Acesta a spus ca PMP mizeaza pe un Minister pentru Reunificarea Patriei in situatia in care intra la guvernare.

"Eu inca sper ca Orban va gasi o solutie", a spus Traian Basescu.

El l-a catalogat pe Ludovic Orban drept "un om inimos", sustinand ca e "o superficialitate" in negocierile pentru formarea noului Guvern, iar in opinia sa Orban ar trebui sa fie "mai dur" in negocieri, pe motiv ca cei care au ajutat PNL sa duca la caderea Guvernului nu se pot "deroba" de responsabilitatile care urmeaza.

"Ei au stiut ce fac. Si acum ce facem, punem conditiile lui Christos si spunem e treaba ta, Orban. Nu poti sa spui am provocat o criza, dar nu ma interseaza rezolvarea ei", a afirmat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#PMP guvern Orban , #guvern